PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #239

1 augustus 2021

Wat doe je als je een barbecue met vrienden hebt gepland, maar het weer het eigenlijk niet toelaat om de barbecue buiten te zetten? Dan ga je gewoon met z’n allen op zoek naar het beste afhaal-eten dat er in de wijde omtrek te krijgen is. Dan bestel je dat en ga je het halen. Nee, het was geen zomerse barbecue-avond maar het was wél heel lekker en gezellig!

Fijn, zo’n hulp in de huishouding! Het was onze eerste vakantieweek en de kindjes waren bij mij. Ik nam een week vrij van werk. Hoewel we nog niet helemaal ‘vrij’ waren – daarover zo meer – was het heerlijk om het werk- en schoolritme los te kunnen laten, de bedtijden wat ruimer te nemen en iets langer te kunnen blijven liggen ’s ochtends.

Gewoon gezellig samen zijn is fijn. Hoewel een hele dag thuis geen aanrader is. Ik probeer toch altijd wel minimaal één ding buiten de deur te ondernemen. De ene keer groot, de andere keer heel klein (een boodschapje, speeltuintje, blokje om), maar het scheelt echt als je er even uit bent geweest. Soms is het huis gewoon te klein 😉

De reden dat we nog niet helemaal in vakantiemodus konden, was dat er voor Lise een week vakantiezwemmen op het programma stond. Elke ochtend van 10.15 – 11.00 uur een zwemles. Voor de vakantie kon ze nog niet op voor B omdat ze het duikgat te spannend vond en het haar niet lukte daar keer op keer doorheen te zwemmen. Omdat er erg veel animo was voor het vakantiezwemmen werd ze in een C-groepje geplaatst. Dat vonden we allebei best spannend!

We ontdekten niet alleen dat Lise al Monopoly kan spelen, maar ook dat ze het heel leuk vindt! Deze Efteling editie natuurlijk helemaal 🙂

Na zwemles drie, op woensdag, kregen we te horen dat Lise waarschijnlijk op vrijdag mocht afzwemmen. En niet voor diploma B, maar voor C! Tijdens les 1 was het duikgat al geen probleem meer en heeft ze het volledige programma met de C-kinderen meegedaan. En dat ging super goed. Lise is trots en ik ben nog veel trotser. Zo knap!!

Het weer viel een beetje tegen helaas en dat zorgde ervoor dat ik zin kreeg om op te ruimen. Ik bracht een hele doos kleding naar de kledingbank en we zochten de speelgoedkast uit, zodat er ook wat speelgoed naar de speelgoedbank kon. Kindjes blij, wij blij.

Op woensdag is M zijn vrije middag. Ik vroeg of hij zin had om met ons pannenkoeken te gaan eten zodat de kids hem weer even konden zien en hij hen natuurlijk. Dat wilde hij wel en het was heel lekker en gezellig!

Als je met honger boodschappen doet, neem je weleens iets mee dat je nu niet direct nodig hebt. Vlaai die aan de datum is en nog maar € 2,50 kost bijvoorbeeld. Quinn vond het niet lekker en at liever een perzik. Lise en ik vonden deze ‘oreo-taart’ best oké.

Donderdag sloeg Lise een les vakantiezwemmen over… om in een ander zwembad te gaan zwemmen! We waren namelijk door Lago Pelt Dommelslag (in Neerpelt, België) uitgenodigd om een dagje te komen zwemmen. Ik nam vriendin Maud mee. Voor de gezelligheid maar ook zodat we vier ogen hadden om de kids in de gaten te houden 🙂

Er komt nog een aparte blog over onze dag bij Dommelslag, maar ik kan alvast zeggen dat het echt een ontzettend leuk zwembad is. Voor jong en oud!

We hadden zelfs het geluk dat het zonnetje begon te schijnen toen we net buiten aan het zwemmen waren.

Vrijdag was de grote dag van het afzwemmen. Via mail hadden we van de badmeester de bevestiging gekregen dat Lise inderdaad mocht afzwemmen voor C. Dat ze het programma voor het diploma onder de gewone zwemlestijd zouden draaien en dat ze moest beginnen met kleren aan. Lange broek, shirt met lange mouwen, schoenen en een jas of vest. Ze was zichtbaar gespannen, maar toen ze na het ‘gekleed zwemmen’ zonder moeite door het duikgat zwom en in het wak weer bovenkwam wisten we allebei dat het wel goed zat. Als ik eraan terugdenk vind ik het ongelooflijk. Ze kreeg na afloop niet alleen diploma C, maar ook diploma B. Heel bijzonder volgens de badmeester, maar volkomen verdiend!

1 reactie

  • Reply Nicole 2 augustus 2021 at 18:14

    Wow, superknap van Lise, logisch dat jullie trots op haar zijn. En wat heerlijk dat ze nu dan ineens klaar is met haar ABC.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.