PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #238

25 juli 2021

Kijk mij eens trots aan mijn nieuwe tuinset zitten. Ik ben er zo ontzettend blij mee dat ik elk moment aangrijp om er te kunnen zitten. Komende week wil ik een ritje maken naar het tuincentrum voor mooie kussentjes voor in de stoelen. Die kan ik ook wel online bestellen, maar ik vind het toch fijn om ze even in real life te kunnen zien en vergelijken.

Vorig weekend gingen we weer eens met de bus naar de stad. Toen we dat een tijdje terug voor het eerst deden vond vooral Quinn dat helemaal te gek. Dit keer was het ook weer een succes en zoals je ziet weten ze al goed hoe je bij de bushalte moet laten zien dat je met de bus mee wil 🙂

Ze mochten allebei iets uitzoeken in de stad. Lise voor een mooi rapport en Quinn omdat hij ook in de nachten nu volledig zindelijk is. Hij wist behalve LEGO niet zo goed wat hij wilde, maar toen ik hem dit keyboard aanwees bij Flying Tiger was hij verkocht. Eenmaal thuis vroeg ik me af wat me in hemelsnaam bezielde dat ik mijn kind bewust zo’n luidruchtig stuk speelgoed tipte. Maar hij is er dolgelukkig mee. En dat telt.

Lise koos voor een pluchen hondje dat kan lopen, blaffen en kwispelen. Zij is ook helemaal blij, dus onze missie was geslaagd!

Op de terugweg in de bus. Zo leuk dat ze dan graag naast elkaar willen zitten.

Ik had heel even de kans om bij C&A wat korte broeken te passen en vond tot mijn geluk deze leukerd. Excuus voor de oranje gloed van het zonnescherm, maar deze ‘mom short’ is gewoon van lichte denim. En zit heerlijk! Mocht je ook zoiets zoeken, de korte spijkerbroek is er (nu nog) in veel maten.

We gingen met mijn ouders een dagje naar DippieDoe! Daar komt binnenkort nog een apart verslagje van online, dus ik hou het hier bij één foto. Maar wat was het een heerlijke dag met mooi weer.

De laatste schoolweek was wat rommelig. De meester van Quinn zat wegens omstandigheden opeens thuis, dus kreeg hij invallers. Lise nam afscheid van het deel van haar klas dat volgend jaar in groep 5 zit. Ze zit in een gecombineerde groep 3-4, dus elk jaar schuift de oudste helft van de klas door naar een volgende groep. Dinsdagmiddag waren er geen speeldates, dus organiseerden we er zelf eentje. In de speeltuin hier vlakbij, waar we een abonnement hebben. Het ijsje maakte de middag compleet.

Tot voor kort moest ik nog echt mee de speeltuin in. Inmiddels gaan zij hun eigen gang en kan ik lekker op een bankje zitten. Ik had een tijdschrift meegenomen, dus ik vermaakte me prima.

Sinds Quinn op de basisschool zit is er corona. En dus ben ik nog nooit bij hem in de klas geweest. Zo’n gek idee. Maar ook jammer, want het is juist zo leuk dat je daar bij de kleuters normaal gesproken nog best veel van meekrijgt. Toen de klassenmoeder vorige week even in de klas was, maakte ze deze foto van hem en stuurde hem naar mij. Super leuk! Op rechts zie je het ‘fruittafeltje’, waar de kinderen dus mogen gaan zitten om hun fruit op te eten. Ze mogen daar in de ochtend zelf een momentje voor zoeken. Quinn zijn bakje staat op tafel, dus hij was net fruit aan het eten toen deze foto werd genomen 🙂

Omdat we er toch weer een beetje op uit kunnen, vroeg ik Charlotte of ze een avondje mee ging naar de Stadsoase hier om de hoek. Toen we eenmaal hadden besloten geen wijntje op de bank maar op locatie te drinken, koos ik ook maar meteen voor een passende outfit.

Aan het begin van de avond was het nog licht…

En een paar uur later was het donker. Aangezien het woensdag was bleven er ook niet veel mensen zitten. Jammergenoeg is live muziek nu geen optie in verband met de aangescherpte maatregelen, maar met een fijne playlist weten ze toch een goed sfeertje te scheppen daar. Het was een gezellige avond!

Eindelijk was het tijd om de bedankjes voor de juffen en meester van Lise en Quinn uit de kast te halen. De meester van Quinn gaat met pensioen, waardoor Quinn volgend jaar in een andere onderbouwgroep zal starten met twee lieve juffen. Lise gaat van groep 3 naar 4 maar blijft in dezelfde combinatieklas en dus bij dezelfde juf. Met wie ik op het plein bij het grote aftelmoment nog even heb kunnen kletsen (voor het eerst in real life, ook al zo gek) en ze zei dat Lise de laatste weken echt is losgekomen in de groep. Hopelijk trekt ze die lijn door in groep 4 🙂

De laatste reguliere zwemles van dit schooljaar. Lise mocht niet afzwemmen, net als het jongetje naast haar. Ze kregen een soort privéles van de hoofdbadmeester omdat ze allebei moeite hebben met hetzelfde onderdeel: 6 meter door het gat onder water zwemmen. Na een paar slimme oefeningen lukte het Lise één keer en dat vond ik enorm knap, maar daarna kreeg ze het helaas niet meer voor elkaar. We gaan komende week een weekje vakantiezwemmen. Eens kijken of ze na die week alsnog op mag voor diploma B. Ik gun het haar zo!

Vrijdag was dan echt de laatste schooldag voor de zomervakantie aangebroken. Nou ja ‘schooldag’… De kinderen waren al om 12.00 uur uit en mochten spelletjes en speelgoed mee naar school nemen. Met het schoollied en een officieel aftelmoment op het schoolplein werd de zomervakantie ingeluid. Eindelijk!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.