PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #236

11 juli 2021

De oplettende lezer heeft ontdekt dat ik vorige week zondag geen weekoverzicht heb geplaatst. Dat kwam door een druk weekend en dito werkweek. De drukte is nog niet voorbij en gisteren (zaterdag dus) was ik een hele dag op pad en lukte het dus weer niet om mijn weekoverzicht op tijd te maken, maar ik heb uiteindelijk toch de tijd gevonden om een leuke Snapshot Sunday in elkaar te draaien. Dit keer een overzicht met twee weken in één!

Twee weken geleden is dit alweer, maar wat was het fijn om met mijn vriendinnen een gezellig weekendje weg te vieren. Na mijn midweekje bij RCN De Flaasbloem namen mijn ouders de kinderen mee naar huis voor een weekend bij papa en kwamen Charlotte, Bregje en Kimberly ze aflossen. Geniaal he? We zaten wel in een ander huisje, dus ik moest mijn spullen even in mijn auto stallen en later naar het andere huisje brengen. Maar het was een prima oplossing om deze mini-vakantie met nog twee nachtjes te verlengen. We deden spelletjes, borrelden wat af en we begonnen met een heuse kaasfondue!

Toen de andere twee meiden zondag naar huis waren maar Char en ik nog geen zin hadden om naar huis te gaan, maakten we een tussenstop in de Piushaven in Tilburg voor een lunch en een wijntje. Wat is dat een fijne plek! Uit de vele restaurants die je daar langs het water vind kozen wij voor Restaurant RAK en dat bleek een prima keuze! Hierna was het wel echt tijd om naar huis te rijden.

Diezelfde avond was de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Tsjechië. Tja, we weten allemaal hoe dit afgelopen is dus ik zal er verder niet teveel woorden aan vuil maken. Het leuke was wel dat ik de wedstrijd keek bij vrienden en dat we het, ondanks het belabberde spel van Oranje, heel gezellig hadden.

Maandag begon het normale leven weer en mocht ik meteen op pad voor mijn eerste covid-vaccinatie. Ik dreigde in het kwartiertje dat je daar moet blijven zitten even niet lekker te worden omdat er mensen waren die duidelijk last hadden van de warmte en benauwdheid in de sporthal. Daar kan ik nooit zo goed tegen. Maar gelukkig ging alles goed en ben ik erg blij dat deze ‘in the pocket’ is. Ik heb er trouwens weinig last van gehad. Wat spierpijn in mijn arm en pijn op de plek waar ik geprikt was, maar dat was na een paar dagen over. Op naar nummer twee!

We gingen langs bij een vriendin wiens zoon 11 jaar is geworden. Daar hoort natuurlijk een lekker stukje taart bij! De kinderen speelden heel leuk met de andere kinderen die op het feestje waren en ondertussen kletste ik bij met de grote mensen 😉

Je ziet het goed: wij waren in de Efteling! Een jaarlijkse traditie die we er met z’n vieren graag in willen houden. Het weer was niet al te best en op een gegeven moment regende het zo hard dat we ruim een half uur binnen moesten schuilen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was vrij druk in het park dus de wachttijden waren best lang, maar we hebben de leukste attracties toch wel kunnen bezoeken. De volgende keer gaan we denk ik wel weer op een studiedag. Dat scheelt zoveel in de drukte…

Ik was blij dat M op het laatste moment voorstelde om de regenpakken van de kinderen mee te nemen ‘voor het geval dat’. Zo hadden ze nauwelijks last van de regen!

En uiteraard werd het tegen het eind van de dag droog en kwam het zonnetje door. We konden de show van Aquanura zien vanaf de plek waar we frietjes aten. Zo leuk! Het park was tot 19.00 uur open en we zijn ook tot het einde toe gebleven zodat we er het maximale uit konden halen. Het was een topdag!

Op school was het tijd voor een sponsorloop! De kinderen liepen rondjes om geld in te zamelen voor een groen schoolplein. Quinn vond dat helemaal geweldig zoals je ziet. Hij kwam thuis met 8 afgevinkte rondjes. We zijn benieuwd of hij ze ook alle 8 heeft gelopen… 😉

Dit was even minder leuk. Bij Lise in de klas was er een kind positief getest en dus moest de hele klas in quarantaine en naar de teststraat. Dat laatste ‘moet’ natuurlijk niet, maar ze was het eens met de keuze voor het testen. Dat betekent natuurlijk niet dat ze het niet spannend vond. Gelukkig vond ze het achteraf reuze meevallen en kwam ze trots naar buiten met een dapperheidsdiploma!

De thuisschool was weer geopend. Net nu ik een van de drukste weken van het jaar heb qua werk. Het scheelde wel dat Quinn gewoon naar school mocht en dat Lise goed zelfstandig werkte.

Tussen de middag een ei leren bakken is eigenlijk ook best leerzaam toch? We lunchten gezellig samen in de tuin. Gelukkig bleek de test negatief en kon Lise weer gewoon naar school.

Nog twee weken voordat hier in het zuiden de zomervakantie begint. Voor de kids de laatste loodjes en nog wat leuke activiteiten zoals een speeltuindag voor Quinn. Voor mij hard werken om deadlines te halen. Want ik vind het wel zo leuk als ik er ook echt bén als zij vrij zijn.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.