PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #235

20 juni 2021

Fanatiek sloegen we een paar weken aan het moestuinieren met de moestuintjes van Albert Heijn. Ik had ze eerst in een kweekbak staan, maar daar werden ze al snel te groot voor. Een paar plantjes overleefden het niet, maar de rest heb ik inmiddels in de tuin staan. Ik kan het nog amper geloven… Eindelijk een eigen moestuin! Nu nog maar hopen dat er straks ook iets te oogsten valt 😉

Het was weer tijd voor een gezellige barbecue met vrienden. Die begonnen we goed, met echte (rosĂ©) champagne. De kok des huizes had zich trouwens ook flink uitgesloofd. Het heerlijkste vlees, aardappeltjes uit de oven… Alles enorm lekker. Het was die dag wat frisser dan de rest van de week, maar met een vest aan was het rond het vuur prima tot laat uit te houden. En ik dronk weer whiskey. De eerste keer sinds ik een nachtje met mama naar een hotel met whiskey-bar ging in Zwolle.

En toen begon school (en werk) weer en werd het warm! Maandagmiddag gingen de kinderen zwemmen in de achtertuin van een vriendje en vriendinnetje en bleef ik gezellig kletsen met de mama. Normaal gesproken werk ik op maandag een hele dag en gaan de kinderen na school naar mijn ouders, maar omdat ze terugkwamen van een weekend weg met M vond ik het wel zo leuk om ze zelf uit school te halen. Het was een gezellige middag.

De bieb is weer open! De kinderen vroegen al een paar keer wanneer we nou eindelijk zouden gaan en dinsdagmiddag was het dan zover. Oude boekjes ingeleverd, nieuwe boekjes uitgezocht en dit keer konden we ook weer genieten van een cappuccino (ik) en een appelsap (zij) in het bibliotheekcafé. Blij dat dit weer kan!

Onze kikkervisjes, dat wil zeggen de twee die het avontuur bij ons overleefden, hadden voor- en achterpootjes en dus was het hoog tijd ze terug te brengen naar de sloot waar ze vandaan kwamen. Ik was er al eens langs gewandeld, dus toen ik er met Lise op een avond heen reed leek het me niet zo ingewikkeld om terug te vinden. Maar niets was minder waar. Na een half uur zoeken en toen ik net op het punt stond het op te geven, vonden we eindelijk de sloot. Een prachtig plekje, waar ze hopelijk fijn uitgroeien tot volwassen kikkers.

Het was tijd voor mijn tweede binnenles! Zaterdag had ik al Xcore gedaan en nu was het tijd voor Power. Het ging goed en het viel mee met de spierpijn de volgende dag. Mijn lijf begint dus langzaam weer te wennen aan het sportritme.

Zo ongeveer om de drie maanden ga ik naar de kapper. Deze week was het er weer tijd voor. Ik koos ervoor alleen mijn uitgroei te laten verven (want die grijze haren vallen toch wel erg op in mijn donkere haar) en heb het verder alleen laten knippen. Normaal laat ik ook de lengtes verven, maar met veel zwemmen en een vakantie aan zee in het vooruitzicht leek het me slim dat voor de volgende keer te bewaren. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Ik kan er weer even tegen.

Een nieuw kapsel is altijd een mooi moment om weer wat nieuwe foto’s te maken. Hier in de buurt is altijd een prachtig veld met klaprozen. Helaas waren ze voor een deel al uitgebloeid, maar alsnog was het een prachtige locatie voor een korte fotosessie met Charlotte. Zij maakte wat foto’s van mij en ik van haar zodat we weer wat materiaal voor onze socials hebben. Altijd fijn en ook gezellig om haar weer even te zien en spreken, al moest ik na het maken van de foto’s meteen weer aan het werk.

Warm, warmer, warmst. Je hoort mij echt niet klagen hoor, maar met deze temperaturen kids uit school halen, haasten voor zwemles en eten koken, kost toch net even wat meer energie dan normaal. Donderdag schoven we zoals altijd aan bij mijn ouders en zij hadden het slim aangepakt: koude schotel! Ik maak het zelf eigenlijk nooit, maar we aten het vroeger wel vaker. En het was echt heerlijk met dat warme weer.

Het weekend is alweer bijna om als ik dit weekoverzicht in elkaar zet. Maar ons staat een leuke week te wachten. De kinderen hebben ‘lesvrije week’ (eigenlijk gewoon vakantie dus) en daarom ga ik met hen en mijn ouders een paar dagen weg. En daar plak ik dan nog een vriendinnenweekend aan vast. Zin in!

Heb jij een leuk zonnig weekend gehad?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.