PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #232

30 mei 2021

We kunnen weer dagjes weg! Meteen toen ik hoorde dat de dierentuinen weer open mochten kocht ik kaartjes voor Zoo Veldhoven. De papegaaien kun je daar zelf voeren met nootjes die je bij de kassa koopt. Verder zijn er een heel aantal andere diersoorten te bewonderen en is er een speeltuin. De kinderen vonden het hier vorig jaar erg leuk, dus ik durfde er wel op te gokken dat het weer een succes zou zijn.

Met een speciaal houten stokje kun je het nootje door het hek aan de papegaai voeren. Deze kon ook praten, dus na elk nootje probeerde Lise of hij er zin in had om iets te zeggen. Helaas kreeg ik het niet vastgelegd op camera, maar het was zo grappig 🙂

Mijn ouders waren gezellig mee en nadat we alle dieren hadden bekeken en we een broodje hadden gegeten, doken de kinderen de speeltuin in. Toen ik even ging kijken waar ze uithingen werd ik uitgenodigd op de familieschommel. We ontdekten dat we elkaar elke zwaai een kusje konden geven. Dat was zoals je ziet best grappig.

Vorig jaar stond er een klein luchtkasteel, maar inmiddels is dat verruild voor een gigantische airtrampoline. Daar wilde ik ook wel even op!

Vorig weekend was natuurlijk ook de finale van het Eurovisie Songfestival. Heb jij gekeken? Ik had beide halve finales ook gekeken en zat hier dus ook voor klaar. Ik vond het een ontzettend leuke show. Wel jammer dat Nederland zo weinig punten binnenhaalde, maar ik had ook niet verwacht dat we met ons lied echt hoge ogen zouden gooien.

Quinn heeft Dessineo helemaal ontdekt. Toen Lise zijn leeftijd had vond ze de projector geweldig om mee te spelen en nu is hij dus helemaal fan. Ik blijf het ook echt zo’n leuk speelgoed vinden. Quinn begint nu gericht vormen te tekenen, maar vindt dat zonder voorbeeld nog wel lastig. Op deze manier kan hij de lijntjes zelf volgen en als hij dan het eindresultaat ziet is hij zó trots!

Lise leefde zich lekker uit met waterverf. We vonden nog een spiksplinternieuwe doos, dus daar was ze helemaal gelukkig mee.

Bizar dat het vorige week gewoon nog winterjassen-weer was! Hier gingen we even naar de supermarkt. Ik lopend, de kids op de step.

We hadden vanwege Pinksteren natuurlijk een extra lang weekend. Maandag, op Tweede Pinksterdag, kwam M bij ons eten. Ik had bedacht de Pizzarette weer eens tevoorschijn te halen en dat bleek een topidee.

De kinderen vinden het super leuk om hun eigen pizza’tjes te beleggen en ze vervolgens zelf af te bakken in de Pizzarette. Echt een feestje!

Toen ik de kinderen naar M bracht wilde Lise graag dat ik nog even bleef om samen met haar te lezen. Komende week heeft ze haar leesbeurt, dus we zijn de bladzijdes die ze gaat voorlezen nog even aan het herhalen.

Ik at alleen en checkte mijn voorraadkast. Daar vond ik alle ingrediënten voor een tonijnpasta. Ik ben de enige in huis die dat lekker vindt, dus eet dat meestal op dagen dat ik toch alleen eet. Het was heerlijk!

Aan het eind van de week bereidde Lise haar leesbeurt voor en hebben we hem alvast geoefend. Ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen!

Dit weekend heb ik ontzettend van het mooie weer genoten. En flink uitgerust, want blijkbaar had ik dat nodig. Vandaar ook dat dit weekoverzicht wat later online is gekomen dan normaal.

Heb jij ook een lekker weekend achter de rug? De komende week belooft nog veel meer mooie dagen, dus daar gaan we na school- en werktijd maar eens lekker van genieten!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.