PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #230

16 mei 2021

Vakantie is still going on! Al is vandaag toch echt de laatste vakantiedag. De kindjes zijn alweer bijna een week bij M, maar gelukkig heb ze tussendoor wel eventjes gezien en deelt hij veel foto’s en filmpjes zodat ik ze niet te erg hoef te missen. Vorig weekend rommelden we op zaterdag lekker wat aan in huis. Beetje spelen, beetje knutselen, beetje lezen, heerlijk!

Mijn broertje kwam langs om zijn auto te wassen en Lise hielp goed mee! Dat mag ze binnenkort ook doen als we mijn auto een wasbeurt geven.

‘Mama, kijk eens!’ Haha, ze kunnen zoveel lol hebben samen.

Lise en Quinn kregen een leuk speelgoedje opgestuurd. Het is een Fidget Cube. Een kleine kubus met allerlei knopjes en dingetjes waar je aan kunt wriemelen. Leuk om te doen en ontspannend! We ontvingen ook drie magnetische ringen waar mee kunt spelen. Als ze ergens op tafel liggen worden ze regelmatig gepakt. Ook door mij overigens 🙂

Er werd hard gewerkt op Moederdag. Hoewel ik het ontbijt zelf in huis moest halen en grotendeels op moest dienen, wilden de kinderen me maar al te graag helpen. Heel lief.

En dat resulteerde in een heerlijk moederdagontbijt. Ik kreeg mooie knutselwerkjes van de kinderen.

Quinn maakte op school een ‘kusje to go’ voor in mijn portemonnee. Met lippenstift op zijn lippen moest hij een kusmondje maken op een blaadje. Het zit al in mijn portemonnee en gaat er wat mij betreft nooit meer uit. Hij was er zelf ook wel content mee zoals je ziet.

Hoe leuk zijn de hartvormige broodjes van de appie? Wij vonden ze niet alleen leuk, maar ook erg lekker!

Lekker fris gedoucht en netjes aangekleed met gel in zijn haren. Klaar om naar oma te gaan!

Daar hielden we met broer en schoonzus een heus sjoeltoernooi.

Na een lekker maaltje (Chinees) gingen we weer naar huis en direct door naar boven. Lise was al de hele dag aan het zoeken naar haar moederdagcadeau. Dat had ze samen met een vriendje ergens op haar kamer verstopt, maar ze wist niet meer waar. Oeps! Toen ze naar beneden kwam omdat ze niet kon slapen, appte ik de moeder van het vriendje of ze kon vragen of hij het misschien nog wist. Hij was nog wakker en stuurde via een voicenote een berichtje dat het in haar bureaula moest liggen. En voilà, gelukkig was dat ook zo. Zij blij en ik ook heel blij, want zo’n prachtig kunstwerk verdient een mooi plekje.

Maandagochtend bracht ik de kinderen naar M. We hoefden niet te haasten gelukkig en gingen lekker op de fiets. Het was even raar om ze na een week samen weg te brengen maar ik wist dat ze er veel zin in hadden om naar papa te gaan. Zelf had ik een grote stapel werk die op me lag te wachten, dus ik wist dat ik me de komende week niet hoefde te vervelen. M had een prachtige bos bloemen voor me gekocht voor Moederdag. Erg lief!

Ik miste de kinderen maar was zo blij om weer lekker aan het werk te zijn. Natuurlijk vind ik een week vakantie heerlijk en het is me gelukt om nauwelijks met werk bezig te zijn, maar ik keek er toch wel weer erg naar uit om aan de slag te gaan. Ik moest wel even omschakelen van de vakantiemodus naar de werkmodus.

Die maandagavond ging ik naar mijn broertje en schoonzus voor een spelletjesavond. We deden twee escaperoomspellen waarvan er eentje totaal mislukte (veeel te moelijk!). Bij de andere wisten we ter nauwernood te ontsnappen. Er hoorde ook een lekker speciaalbiertje bij.

Dinsdag en woensdagochtend heb ik hard gewerkt zodat ik woensdagmiddag met een gerust hart de trein in kon stappen. Dát was even geleden…

Ik reisde af naar Maastricht waar Bregje en ik de middag omdoopten tot ‘vakantiemiddag’. Compleet met een fles wijn, borrelplank en een terrasje in de zon. Wat een heerlijkheid.

Echt genieten dit hoor. We kletsten lekker bij en smeedden een plan om aansluitend nog even wat te shoppen voor we naar Bregjes huis zouden gaan. Waar ik nog niet eerder geweest ben, dus dat werd hoog tijd!

Nog even een kiekje op de brug over de Maas 🙂

En daarna lekker buiten onder de pergola met (alweer) een fles wijn en lekker eten, gekookt door de man des huizes a.k.a. ‘de roodharige hunk’, ofwel Etienne. Zoon Laurens was er natuurlijk ook en gaf me een uitgebreide rondleiding door de tuin. Toen de schemering viel werd het tijd om terug te gaan naar het station en weer naar Eindhoven terug te gaan. Het was een heerlijke middag en avond.

Donderdag was het natuurlijk Hemelvaart. Overdag deed ik lekker rustig aan en ’s avonds schoof ik aan bij mijn Nuenense vrienden voor een lekker diner, een klein beetje wijn (ik was met de auto) en vooral heel veel gezelligheid. Blij om zulke lieverds om me heen te hebben die een ‘kindloze week’ als deze heel veel mooier maken dan ze anders zou zijn.

Na al dat geborrel en gesmul moet er ook weer wat bewogen worden natuurlijk. Ik heb het sporten weer opgepakt en ben de challenge aangegaan om vanaf nu om de dag een (online) workout te doen. Vrijdag was het Xcore (lekker buiten!) en vanmorgen waagde ik me aan een anderhalf uur durende yogales. Op Instagram hou ik je op de hoogte, dus volg me daar mocht je het leuk/inspirerend/motiverend vinden.

Hoe was jouw week? Ben je net als ik ook al het terras op geweest?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.