PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #23

19 februari 2017

De temperatuur kroop de afgelopen week ineens omhoog naar lente-achtige waarden en dat doet mijn humeur echt goed. Ik hoop ook wat zon te hebben gevangen in dit weekoverzicht waarin we een Valentijnsdate hadden, Quinn een duimertje bleek en Lise bewees een spelletje te kunnen spelen.

Vorige week zondag ging M samen met Lise de weekboodschappen doen. Ze wilde graag een eigen winkelwagentje, maar vond het uiteindelijk toch leuker om te gaan zitten spelen terwijl papa de rest van de boodschappen deed.

Maandagmiddag bracht M Lise naar de peuterspeelzaal. Ik haalde haar na twee uurtjes weer op. Helaas bleek ze tijdens het buitenspelen te zijn gevallen met de loopfiets en had ze een flinke schaafwond onderop haar kin. Zo zielig! Ze zat stilletjes te wachten en toen ze mij zag moest ze huilen. Gelukkig was het daarna snel weer goed en eenmaal thuis vond ze het perfect weer voor een potje bellenblazen. En ik ook!

’s Avonds maakten we nog snel wat Valentijnskaartjes. Helaas waren we te laat voor de actie van PostNL waarbij je je kaartje met een kusje in plaats van een postzegel mocht versturen.

Andere lieve mensen waren daarmee wel op tijd en dinsdagochtend vielen er twee kaartjes op de mat. Eentje van lieve Marianne die ik ken via Instagram. Het andere kaartje was speciaal voor Lise en bleek afkomstig van Lola, het dochtertje van Janske. Zo leuk en lief. Dankjewel dames!

Lise was bij de gastouder en toen Quinn gedronken had ging ik snel even met hem naar buiten voor een rondje door het park. Wat een heerlijk weer. Lentekriebels hoor!

’s Avonds nam M me mee uit eten naar Wynwood, een hip restaurant op Strijp-S hier in Eindhoven. Het verrassingsmenu bestond uit kleine gerechtjes die er echt uitzagen als kunstwerkjes. Gelukkig smaakte het allemaal even lekker. En we genoten ook erg van de quality time met z’n tweetjes. Dat was toch weer even geleden!

Dinsdagavond werd een pakketje voor me bezorgd, maar woensdagochtend had ik pas tijd om het open te maken. Het was mijn nieuwe Tula draagzak! In het echt vind ik de stof nog mooier dan hij online overkwam. Ik ben er dus enorm blij mee en hoop Quinn veel te gaan dragen de komende tijd.

Met Lise speelde ik woensdagmiddag een nieuw tweedehands spelletje dat we kregen van de tante van M. En het blijkt een grote hit! Het is een super simpel principe, maar Lise snapt al heel goed hoe het werkt en neemt en geeft netjes de beurt.

Donderdag ging ik aan het eind van de ochtend weer richting peuterspeelzaal om Lise op te halen. Voor het eerst met de Tula! Quinn vond het wel even gek in het begin, maar toen ik eenmaal aan de wandel ging zat hij heerlijk rustig om zich heen te kijken.

Thuis maakten we er een rustig middagje van. Quinn ontdekte ineens zijn duimpje toen hij op mijn schoot lag te chillen.

We moesten nog wel ‘even’ op en neer naar de brievenbus. Lise op haar loopfiets en ik met de kinderwagen. Gelukkig luisterde Lise goed en stak ze niet zomaar de straat over.

Vrijdag was een dagje thuis met beide kindjes. Lise was heerlijk aan het spelen. Quinn had wat slapen betreft een wat rommelige ochtend, maar deed het verder ook prima. Om er toch even uit te zijn wilde ik ze ’s middags even meenemen naar de bakker. Ik had Lise beloofd dat we even naar de speeltuin zouden gaan als ze goed luisterde.

En dat deden we. Deze speeltuin kost eigenlijk 50 cent aan entree, maar omdat we er voor het eerst kwamen en ik niet wist hoelang Lise het leuk zou vinden mochten we gewoon eventjes naar binnen om rond te kijken. Uiteindelijk heeft ze toch lekker even gespeeld en rende van toestel naar toestel. Daar moeten we in het voorjaar nog maar eens teruggaan!

En gisteren was het natuurlijk zaterdag. Ik had een afspraak voor mijn blog, waarover later meer. M deed weer boodschappen met Lise, we skipten het avondeten en brachten de avond op de bank door met lekkere hapjes en een wijntje. Mijn broertje kwam langs en samen keken we ‘Wie is de mol?’. Ik denk toch echt dat ik het nu zeker weet hoor!

Vandaag staan er ook nog wat leuke dingen op de planning. Zo gaan we op bezoek bij vrienden die pas in een nieuw huis wonen en heb ik daarna een high tea met mijn moeder en tante. Wat zijn (of waren) jouw plannen vandaag?

5 Comments

 • Reply Nicole 19 februari 2017 at 08:13

  Veel plezier met de high tea! Wij gaan toch maar gewoon lunchen aangezien ik veel van de high tea niet mag haha..

  • Reply Monique 19 februari 2017 at 18:52

   Hoe was de lunch? De high tea was zeer geslaagd 🙂

 • Reply jodi - liefthuis 19 februari 2017 at 11:31

  Onze spruit vond de Tula heerlijk. Wij zijn zelfs over gestapt naar de toddler variant toen hij uit de baby was gegroeid. Heerlijk

  • Reply Monique 19 februari 2017 at 18:54

   Quinn vond het ook heerlijk. Gelukkig maar! Ik heb ook nog een toddler liggen van Lise dus die kan ik mooi gebruiken als hij voor deze te groot is geworden. Maar laat dat nog maar heel lang duren!

 • Reply Janske 23 februari 2017 at 22:44

  ohhh mooie Tula! Wij hebben er ook eentje binnen…zooo fijn! Fijn dat Lise zo blij was met het kaartje…zo leuk is dat 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.