PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #229

9 mei 2021

De eerste week van de meivakantie zit er alweer op. Het weer was teleurstellend, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben namelijk echt een leuk weekje achter de rug. En dan blijkt ook maar weer hoeveel je kunt genieten van kleine dingen. Zoals hier, lekker kleuren met mijn dochter.

Overdag was ik natuurlijk voornamelijk met de kindjes bezig. Het lukte me redelijk om mijn werk los te laten (oke ik geef het toe, niet helemaal) en daardoor was het op Instagram ook wat rustiger dan normaal. Mijn broertje en schoonzus kwamen een avond spelletjes spelen. We speelden Azul en deden een escape ‘scenario’ van Unlock! De eerste hadden we niet gehaald binnen het uur en ook deze bleek net wat te lastig. Maar misschien hadden we ermee moeten beginnen in plaats van eindigen, want de vermoeidheid was denk ik wel licht van invloed op onze prestaties 🙂 Drie keer is scheepsrecht, dus binnenkort gaan we het derde scenario spelen. Wat eerder op de avond als het aan mij ligt, haha.

Ik ben altijd een beetje bang geweest dat mijn kinderen game-verslaafd zouden raken. Omdat Lise er zelf ook niet veel interesse in had of erom vroeg stond de Wii daarom tot op heden eigenlijk altijd op zolder. Vanwege het slechte weer en de vakantie haalde ik alles naar beneden. Mijn technische skills reikten niet ver genoeg om het apparaat op onze grote tv aan te sluiten, maar op het kleintje uit de slaapkamer lukte het wel. Ze vond het leuk, maar was niet super enthousiast. Quinn vond het genoeg om alleen maar te kijken. Ik heb zelf vroeger veel op de Nintendo gespeeld, maar was volgens mij wel wat ouder. Over een tijdje nog maar eens doen. Ik vind het best een leuke activiteit voor af en toe.

Zo zagen onze middagen er ook weleens uit. Lekker op de bank met een filmpje. Een keer maakten we zelf popcorn en met Quinn heb ik ook nog koekjes gebakken. Heerlijk hoor, zo samen op de bank.

Met een vriendin met een eigen speelschuur hebben we natuurlijk wel grote mazzel. Helemaal als ze ons ook nog uitnodigt om een middagje te komen spelen. De kinderen speelden heerlijk met elkaar en Charlotte en ik hadden tijd om bij te kletsen en thee te drinken.

Quality time met Quinn! Lise ging een nachtje logeren bij mijn ouders, dus wij hadden het rijk alleen.

De volgende ochtend gingen we samen een boodschapje doen. Quinn is niet zo’n wandelaar, maar op de step kan hij makkelijk grotere afstanden afleggen. Handig! Al wordt de rit nog wel regelmatig onderbroken door van alles, bijvoorbeeld als er paardenbloemen geplukt moeten worden 🙂

Het is vakantie en dus mocht Quinn bij de winkel iets uitkiezen. Hij was er al snel uit dat het LEGO moest worden, maar welk setje dan was nog best een lastige. Met een beetje sturing was hij eruit en voor Lise namen we een setje LEGO Friends mee. Hij was zo blij dat hij eenmaal thuis niet eens de moeite nam om zijn jas uit te doen. Hij sloeg meteen aan het bouwen.

Eind van de middag was het tijd voor de grote wisseltruc. We gingen Lise ophalen en Quinn mocht blijven voor een logeerpartijtje. Samen hadden we zijn koffertje al ingepakt. Hij had er zin in!

Lise mocht die avond kiezen wat we gingen eten en koos – echt waar – sushi! Ik vond het wel wat lastig inschatten hoeveel ze er van op zou kunnen. Uiteindelijk had ik iets teveel besteld, maar we hebben er allebei ontzettend van gesmuld.

‘Mama, misschien is het leuk om een kaarsje aan te steken?’, zei ze. Regelen we!

De volgende middag stond er weer iets leuks op de planning. Ik had een tafeltje gereserveerd bij Paviljoen Genneper Parken, waar je kunt eten en drinken maar ook een potje minigolf kunt spelen!

Door omstandigheden duurde het even voor we onze lunch voor onze neus hadden, maar toen ‘ie er eenmaal was genoten we er wel extra van. Lise had de vette mazzel dat haar beste vriend en zusje toevallig ook daar waren en dus heeft ze, in de tijd dat we op ons eten moesten wachten, lekker met hen gespeeld.

Na het eten was het tijd voor de minigolf. Lise vond het zo leuk om te doen. Ik was er een beetje bang voor dat ze het na 9 holes wel gezien zou hebben, maar ze bleef enthousiast. Erg leuk om nog eens te doen dus.

Die avond maakten we nog snel een moederdagkaartje voor oma. Niet doorvertellen hoor 😉

Vandaag is het natuurlijk Moederdag. Geniet van je dag! Of je nu zelf moeder bent, of je eigen moeder in het zonnetje zet. Of misschien wel allebei! Hebben jouw kids volgende week ook nog meivakantie? Lise en Quinn wel. Maandagochtend breng ik ze naar M waar ze nog een weekje vakantie gaan vieren.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.