PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #228

2 mei 2021

Normaal zet ik de foto’s in chronologische volgorde, maar deze vind ik zo leuk dat hij bovenaan moet. Het was afgelopen week natuurlijk Koningsdag en prachtig weer. Ondanks dat we normaal graag de stad in gaan, hebben we ons dit keer prima thuis vermaakt. Lekker ook om een extra dagje vrij te zijn. Al was het voor de kinderen wel gek dat ze maandag nog gewoon naar school moesten en woensdag de week ook weer ‘normaal’ verder ging.

Even terug naar vorig weekend, want toen was het ook al prima weer. We speelden wat in huis en in de tuin. De kinderen vonden een pop-up tentje , haalden al hun speelgoed en de kussens van de tuinbank en stopten het erin. Heerlijk om ze zo bezig te zien. Met Lise gingen we even naar de kapper. Ze had een tijd lang heel veel last van knopen in haar haar. De laatste tijd zijn we ze er samen rustig uit gaan borstelen en nu het bijna ‘klitvrij’ was, leek het me een goed moment voor de kapper. Die haalde het laatste knoopje er nog uit en adviseerde haar niet meer met nat haar naar bed te laten gaan. Dat gaan we dus maar eens proberen…

Zondag ging Lise een halve dag naar de scouting. Met Charlotte had ik ’s middags afgesproken in de speeltuin. Haar oudste was een weekend weg en dus hadden we allebei alleen ons jongste kind mee. Ze speelden niet met elkaar, maar vermaakten zich prima. En wij hadden tijd om bij te kletsen. Prima zondagmiddag zo! Na afloop ging ik met Quinn frietjes halen en pas na het eten was het tijd om Lise op te halen bij de scouting. Die had ook een heerlijke dag gehad!

En toen was het Koningsdag en kon de vlag uit! Hoewel… ik kon alleen een stok en een wimpel vinden. Gelukkig kwam M naar ons en nam hij een vlag mee. Kon ‘ie toch nog in z’n geheel uit!

Ik vind het altijd wel leuk om me een beetje feestelijk te kleden op de verjaardag van de koning en volgens mij ben ik daar best in geslaagd. Al gingen we op zich niet echt ergens heen, het geeft zo’n dag toch wat extra’s. De oranje lippenstift die ik normaal ook nog draag liet ik dit keer wel achterwege. Volgend jaar misschien, als we wel weer een feestje mogen vieren.

Na een oranjetompoes en de koning op tv gingen we er even uit. Gelukkig was de grote speeltuin hier verderop in de straat open, dus dat was een prima bestemming. Dat we niet de enigen waren met dit idee bleek toen we aankwamen. Het was druk! Maar de kinderen hadden genoeg ruimte om te spelen en wij hoefden gelukkig ook niet bij andere mensen op schoot te gaan zitten 😉

Thuis werd er nog verder gespeeld en om de Koningsdagvibe levend te houden werd er zelfs gespijkerpoept…

In koken had ik geen zin, dus ik had voor ’s avonds allerlei lekkere hapjes gekocht. Lise moest naar voetbaltraining dus we aten op tijd. Lekker buiten in het zonnetje. Na de training gingen de kinderen met M mee naar huis en plofte ik op de bank voor The Streamers. Het was weer zo leuk! Nu al zin in hun volgende concert op 29 mei.

Woensdag reed ik naar Limburg om deze step op te halen. Ik kocht hem via Marktplaats voor Quinn. Hij heeft bij mij nog altijd geen step en ik weet hoe dol hij is op de Micro-step die hij bij M heeft. Deze is een maatje groter en daar kan hij dus (hopelijk) nog heel wat jaartjes mee vooruit.

Omdat het zulk lekker weer is reed ik via nationaal park De Groote Peel terug. Daar maakte ik een korte wandeling. Kijk nou hoe mooi! Ik ga er, als er geen stapel werk op me ligt te wachten. zeker nog eens terug om wat langer te wandelen. Het is een prachtig gebied.

Vrijdagmiddag reed ik, voordat ik de kinderen uit school haalde, even langs de bibliotheek. Ik had er boeken gereserveerd die ik moest ophalen en er moest ook een hele stapel boeken van thuis naar de bieb terug. Vooral Lise was erg blij met haar nieuwe boekjes. Voor mijzelf leende ik weer een nieuw deel van de Zeven Zussen-serie, al ben ik nog bezig in het derde boek. Maar met mijn goede leesflow van de laatste weken ben ik daar zo doorheen.

Vrijdag begon hier eindelijk de meivakantie. Lise nam een vriendje mee uit school en ik liet ze lekker spelen in de speeltuin. Inmiddels zijn de kinderen bij M en bereid ik me voor op een weekje vakantie. Maandag komen de kindjes hier en ga ik minimaal werken en maximaal leuke dingen doen met ze. Helaas wordt het weer bar slecht, maar dat mag de pret niet drukken 🙂

Is het bij jullie al lang meivakantie of is hij net als bij ons net begonnen? Heb je nog leuke doe-tips dan hoor ik het graag!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.