PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #226

18 april 2021

Vorig weekend kregen we bezoek. Een vriendin en haar zoon kwamen lunchen en dus pakte ik uit met een iets uitgebreidere lunchtafel dan we normaal hebben op zaterdag. Ze waren ietwat aan de late kant en Quinn had honger, dus die begon alvast… Er was geen houden aan, haha.

Bij AH ontdekte ik nieuwe afbakbroodjes. Of ze echt ‘nieuw’ zijn weet ik trouwens niet, maar ik was ze nog niet eerder tegengekomen. Het zijn schelpjes! Ik vind ze leuk 🙂

Het weer was vorig weekend op z’n zachtst gezegd niet erg lente-achtig en dus vermaakten we ons grotendeels binnen. Quinn zeurde al weken om donuts van gips te maken – een setje dat eigenlijk van Lise is. Vrijdagmiddag maakten we ze eindelijk en dus kon hij ze zaterdag beschilderen.

Op tafel zitten vind ik eigenlijk niet echt oké, maar als er zo lekker gespeeld wordt zie ik dat weleens door de vingers. Met Lise kijk ik elke week naar Lego Masters en dat zorgt ervoor dat haar liefde voor Lego wordt aangewakkerd. Hier maakt ze armbandjes met Lego DOTS.

Ondanks de kou moesten we er toch even uit. We besloten op de fiets wat speeltuintjes in de buurt af te gaan. Deze, met een heus ‘snowboard’ vonden we wel erg leuk! Maar koud was het ook, dus na een uur of anderhalf fietsten we weer naar huis.

En daar zetten we een Disney-film op en kropen onder een dekentje. Ook leuk!

Toen ik stond te koken kreeg Lise zin om nog even te skeeleren. Quinn wilde graag stoepkrijten. En dus liet ik ze allebei voor het huis spelen, terwijl ik dus in de keuken stond. Best een beetje spannend moet ik toegeven, maar dit soort momenten gaan vaker komen en op deze manier kunnen we daar alledrie een beetje aan wennen. Het ging trouwens super goed!

Het was hoog tijd dat de kapper weer eens langskwam. Quinn had er niet zoveel zin in, maar uiteindelijk bleef hij toch netjes op de stoel zitten. De bovenkant is wat langer gelaten, maar de rest is weer helemaal fris en netjes. Grappig altijd om te zien hoe zijn koppie verandert zo net na een knipbeurt.

Eind februari beviel een van mijn vriendinnen van haar eerste kindje en deze week ging ik haar voor het eerst ontmoeten. Zo leuk en speciaal! Voor mij ook echt weer een soort trip down memory lane naar de babytijd van Lise en Quinn.

Ik was bezig met het fruithapje voor school toen Lise vroeg of ze alvast een boterham voor me moest smeren… Zo lief! Ze wordt ook echt zo groot en zelfstandig vind ik. Soms doet ze me echt versteld staan 🙂

Vrijdagmiddag werd het eindelijk wat beter weer. De grote speeltuin bij ons om de hoek was weer open en dus grepen wij meteen onze kans. De kinderen hebben heerlijk gespeeld en ik kon zowaar een beetje ontspannen in het zonnetje. Waar ik me realiseerde dat ik zonnebrandcrème mee had moeten nemen…

We hebben elke week koorrepetitie via Zoom, maar eens in de drie weken doen we een ‘vervangende activiteit’ omdat dat zingen via Zoom zo langzamerhand best een uitdaging begint te worden. Deze week deden we een sportieve quiz. Letterlijk, want we moest daadwerkelijk gesport worden en ondertussen werden er vragen gesteld. Ik had er geen hele hoge verwachtingen van, maar werd gedeeld tweede. Goed hè? Dat ik echt wel actief bezig ben geweest voel ik vandaag, want de spierpijn is behoorlijk!

En nu geniet ik van een heerlijk rustig weekend en bereid ik me voor op de drukke week die voor me ligt. Er is echt lenteweer op komst en dat maakt me blij!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.