PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #225

11 april 2021

Het was geen mooi weer, maar in elk geval deels droog Eerste Paasdag. De kinderen waren bij M en ik maakte een wandeling en ruimde flink op in huis. Ook heb ik veel gelezen. Ik heb eindelijk het tweede deel van de Zeven Zussen-serie uit en ben nu in deel drie begonnen. Zo fijn om het leesritme weer een beetje te hebben gevonden!

Dit dus. Koffie, paaseitjes en een boek. Meestal zit ik trouwens op de bank te lezen, maar dit keer zat ik ook best prima aan de eettafel. ’s Avonds keek ik weer een aflevering van De Mol België. Ik ben echt groot fan geworden van dit programma. Mocht je ‘Wie is de Mol’ leuk vinden, dan zou ik het echt eens gaan kijken als ik jou was. Even een account aanmaken op GoPlay en dan kan je elke zondag vanaf 21:30 uur de nieuwste aflevering (gratis) bekijken.

Maandag hadden we nog een extra dagje vrij in verband met Tweede Paasdag. De kindjes kwamen al vroeg, dus was er tijd om nog wat te spelen en rolschaatsen voor we naar mijn ouders gingen. Quinn heeft het rolschaatsen helemaal ontdekt, al is het op de gladde laminaatvloer nog wel een uitdaging om rechtop te blijven staan… Ik heb deze week een beschermsetje gekocht met knie-, elleboog- en polsbeschermers zodat we als het mooi weer wordt ook eens veilig buiten kunnen gaan oefenen. Lijkt me leuk!

We gingen naar opa en oma voor een paasbrunch, maar voor we aan tafel konden moesten er eieren worden gezocht. Die had opa vanwege het slechte weer niet buiten in de tuin maar binnen verstopt. Maar dat maakte het niet minder leuk om ze te zoeken! Het ging zo snel dat ik amper tijd had om een foto te maken of alle eieren waren al opgespoord.

En toen…. aan tafel! Mijn moeder zette zoals altijd weer veel teveel lekkers op tafel. De kinderen smulden er ook volop van.

Normaal gaan we die middag nog wel even wandelen, maar daar was het weer niet echt naar. We gingen sjoelen en Lise besloot de eieren nog maar een keer te verstoppen zodat wij ze konden gaan zoeken. Zo kwamen we de middag wel door 😉

Op dinsdagmiddag wilde ik nog even snel wat werk doen, maar daar werd heel snel een stokje voor gestoken door deze kleine man. En gelijk heeft ‘ie natuurlijk. In principe werk ik die dag namelijk maar tot half twee en haal ik daarna de kinderen uit school. Maar ik kan niet ontkennen dat ik dan ’s middag soms toch in de verleiding kom om nog even mijn mail te checken. En als daar dan iets binnenkomt wat om aandacht vraagt… Nou ja, je begrijp vast hoe dat gaat.

Het ging deze week van fris naar ijskoud. De sneeuw was woensdagochtend zo hevig dat mijn vader te hulp schoot en de kinderen met de auto naar school bracht. De snowboots had ik al opgeruimd, maar konden dus weer uit de kast worden gehaald. Ik hoop eerlijk gezegd dat ik ze nu niet meer tevoorschijn hoef te halen. Ik wil lente!

Of ik zin had om thuis samen een lesje Xcore te doen, vroeg een vriendin. Maar natuurlijk! Het thuis sporten gaat de laatste weken niet bepaald van een leien dakje (lees: het staat op een heel laag pitje), dus ik was blij met dit initiatief. En het was zo fijn om weer bezig te zijn! De schuifpui open voor wat frisse lucht en zuurstof en drie kwartier lekker knallen. Dit moeten we vaker doen!

Vrijdag had Lise een vriendje over de vloer en werd er heerlijk gespeeld.

Die avond had ik geen zin een gezonde avondmaaltijd, maar maakte ik deze heerlijke hawaïburgers met ananas en cheddar. Zo goddelijk 🙂

Toen het bedtijd was kwam ik erachter dat er ook boven heel fijn gespeeld was. Beneden had ik het ‘eerst opruimen en dan iets anders pakken’-principe best strikt gehandhaafd, maar boven waren ze duidelijk lekker hun eigen gang gegaan. De volgende keer toch maar eerst laten opruimen voor ze naar beneden komen…

Dit weekend zijn de kindjes thuis en rommelen we eigenlijk vooral wat aan. Lise had gisteren een kinderfeestje en mijn broertje en schoonzus kwamen langs. Vanmiddag willen we er even uit, maar ik heb nog geen idee waar naartoe. Het is zo jammer dat de opties nog steeds zo beperkt zijn!

Ik wens je nog een hele fijne zondag 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.