PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #222

21 maart 2021

Ik heb een tip. Als je je kind kwijt bent, kijk dan ook eens onder zijn of haar bed. Lise had vorige week samen met een vriendje een ‘hut’ gemaakt onder haar bed, door de logeerlade eruit te schuiven. Ze hadden de boel wel eerst even (helemaal uit zichzelf) gestofzuigd want het was er toch wel erg stoffig… De dagen daarna heeft ze nog vaker in haar bed-huisje gelegen. Het liefst leest ze dan een boekje, maakt ze een tekening of gaat ze gamen op de VTech Vloggercam. Heerlijk hoe ze zichzelf steeds beter weet te vermaken (en gelukkig lang niet altijd met een schermpje).

Quinn eet ’s ochtends graag cruesli met melk, maar boterhammen vindt hij toch ook wel erg lekker. Dus waarom zou je dat niet gewoon allebei nemen? Ach, in het weekend doen we daar niet zo moeilijk over. Lekker smullen!

Een van de beste speelgoedaankopen van het afgelopen jaar zijn toch wel de Aquabeads. Lise heeft er nu twee sets van. Het toffe eraan vind ik dat het leuk is om te doen én het een leuk resultaat geeft. Je moet de balletjes eerst op een bordje leggen volgens een patroon (naar aanleiding van een voorbeeld of zelf bedacht). Daarna spuit je er met een klein flesje water overheen en dit laat je drogen. Door het water plakken de bolletjes aan elkaar en krijg je dus een figuurtje dat je daarna neer kunt zetten of leggen. Een beetje zoals bij strijkkralen alleen dan zonder gaatjes en gedoe met een stijkbout 😉

Op zondag planden Lise en ik een beauty-meiden-middag. We brachten Quinn even naar opa en oma en begonnen met een gezichtsmasker. Die van Lise bestond uit allemaal losse rozenblaadjes (die heerlijk roken!) en de mijne had iets van houtskool in zich geloof ik. Gelukkig hoefde ik de deur niet open te doen, haha.

Na het maskertje voelden we ons als herboren! We knipten, vijlden en lakten ook nog onze nagels en aten chocola. Zo leuk om dit even met z’n tweetjes te doen. Het klinkt misschien simpel maar we werden er allebei heel blij van.

We moesten ook nog even aan de klus, want ik kon het bovendeel van Lise’s bureau eindelijk bestellen en ophalen bij IKEA. De kindjes hielpen goed mee met in elkaar zetten. Topteam! En Lise was dolgelukkig met het eindresultaat.

Na een hele dag binnen, werd het me aan het eind van de middag een beetje heet onder de voeten. We moesten eruit! Ook al was het snijdend koud. Het leek me leuk om de eendjes te gaan voeren bij een grote waterplas hier in de buurt. Ik wist wel dat er ook ganzen waren, maar niet dat die zo brutaal zouden zijn. Haha, de kinderen wisten niet hoe snel ze van hun brood af moesten… Daarna hebben we nog even gespeeld in het speeltuintje en daarna zijn we terug naar huis gefietst om op te warmen.

Nu Lise kan lezen en schrijven vind ik het nog leuker om af en toe een klein briefje voor haar te schrijven of, zoals hier, een kaartje in haar broodtrommel te doen. Natuurlijk krijgt Quinn er dan ook eentje.

Woohoo… Deze week mocht ik als een van de eersten live winkelen bij IKEA. Het lukte me zelf niet om via de website een afspraak te maken, maar door een lieve volger op Instagram kwam ik bij een link waarmee het wel lukte. En dus stond ik dinsdagmorgen met mondkapje voor de deur. Belangrijkste missie: bureaustoelen testen voor mijn werkplek in de woonkamer. En er liefst ook eentje meenemen uiteraard. Die missie is geslaagd! Ik kocht ook nog wat hoognodige spullen voor in mijn keuken. Je krijgt trouwens drie kwartier om bij IKEA te winkelen en dat is niet lang. Ik schreef daarom een blog met tips om het maximale uit je winkelafspraak bij IKEA te halen.

Nog zo’n gedenkwaardig moment: de eerste zwemles in drie maanden was eindelijk daar! Lise had er zin in maar vond het tegelijkertijd ook wel erg spannend om weer te beginnen. Zelf hoop ik dat het snel lente wordt want dat uur buiten wachten in de kou had ik niet gemist. Maar ze kwam zo blij weer naar buiten dat ik dat snel was vergeten. Op naar diploma B!

En nu ben ik aan het genieten van een ontspannen maar toch nuttige zondag. Ik ga zo even wat opruimen en schoonmaken in huis en daarna duik ik met een boek, thee en chocolade in mijn favoriete stoel. Vanavond begint trouwens ‘De Mol België’ en dat ga ik voor het eerst volgen. Ik ben zo’n groot fan van Wie is de Mol en heb goede verhalen gehoord over de Belgische serie dus ik ben heel benieuwd!

Wat staat er bij jou nog op de planning vandaag? Ik wens je alvast een fijne nieuwe week toe 🙂

1 reactie

  • Reply Nicole 21 maart 2021 at 16:39

    Jaaaa, De Mol! In vergelijking daarmee stelt WIDM weinig voor, dus als je daar al fan van bent, ga je er zeker geen spijt van krijgen! Denk dat wij morgen gaan kijken, wordt anders wel erg laat voor zondagavond (volgens mij zetten ze het pas online als het in België op tv is geweest).

    De podcast Trust Nobody is ook erg leuk voor het nagenieten, al is dat misschien niet zo’n goede tip als je van plan bent om de oude Vlaamse seizoenen nog terug te gaan kijken i.v.m. spoilers. Veel plezier in ieder geval!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.