PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #220

7 maart 2021

Ik word zo blij van het zonnetje dat zich weer steeds vaker laat zien! Helaas komen de temperaturen nog niet helemaal overeen met hoe het er buiten uitziet, maar die zon doet al zoveel vind ik. Quinn speelt steeds liever op zijn kamertje. Er staat nu nog niet zoveel speelgoed omdat hij eigenlijk altijd beneden speelde, maar misschien moet ik daar maar eens verandering in brengen. De Klorofil speelboom staat er zoals je ziet al wel en die vindt hij heel leuk!

Lise ging een nachtje slapen bij haar oom en tante en Quinn koos ervoor om bij opa en oma te logeren. Lise was eerder weg dan Quinn zodat wij nog even rustig konden eten samen. Hutspot! Lise vindt er niks aan, maar Quinn smult ervan. Hij genoot trouwens ook wel van de een-op-een quality time merkte ik.

Zei ik al dat ik zo van het zonnetje heb genoten? Voor het raam staat een grote stoel en als ik even wil relaxen duik ik daar heel graag in. Soms om een beetje naar buiten te kijken, soms met een boek, of knuffelend met een kind, of met allebei 🙂

Zondag was een weekenddag well spent, want we ontdekten met mooi weer een (voor ons) nieuwe speeltuin. Beide kinderen wilden steeds andere dingen en daardoor was het voor mij soms wel lastig om ze beide min of meer in de gaten te houden, maar dit is zeker een plek waar we vaker teruggaan.

Ik had grote moeite om het duo weer mee naar huis te krijgen. Een goed teken natuurlijk, maar als ik eenmaal naar huis wil dan wil ik ook naar huis. Herkenbaar? 😉

Een van de redenen dat ik naar huis wilde was dat deze ovenschotel op ons stond te wachten. Nacho’s met pulled chicken. Zo lekker! Nou ja, stond te wachten… Ik moest ‘m nog wel zelf in elkaar draaien natuurlijk.

Op middagen dat Lise gaat spelen bij een vriendje of vriendinnetje hebben Quinn en ik quality time. Het was niet super warm, maar in de zon heerlijk en dus gingen we lekker buiten zitten. Hij haalde al zijn Lego en samen bouwden we de ijscowagen, zijn nieuwste Legoset.

Ik vond bij IKEA het perfecte bureautje voor in mijn woonkamer en het bovendeel van Lise’s bureau was eindelijk weer op voorraad. Reden genoeg om een bestelling te plaatsen en op te halen. Dat werkte best prima! De gymmat leek me leuk voor de kinderen. Nu nog binnen en met mooi weer lekker mee naar buiten. Ze hebben er al van alles mee gedaan. Grappig hoe inventief kinderen zijn. Afwasborstels koop ik trouwens altijd als ik een rondje maak door IKEA, dus die moest ik natuurlijk gewoon mee bestellen.

‘Wat willen jullie eten?’, een vraag die mijn moeder bijna wekelijks stelt. Op donderdag eten we namelijk altijd bij mijn ouders. Ik probeer dan altijd wat te verzinnen dat de kinderen wel lekker vinden maar ze eerder die week nog niet gegeten hebben. Dit keer hadden ze geluk: ik stelde pannenkoeken voor. Lise maakte er een feestje van op haar bord!

Vrijdag was het feest! Ik mocht 36 kaarsjes uitblazen. Ik kon natuurlijk geen groot feest geven, maar had een leuk weekend weg in het vooruitzicht. Eind vorig jaar kwam ik een bizar goede aanbieding tegen en ik besloot in een opwelling gewoon te boeken. Eigenlijk met het idee om hier een feestje te geven, maar aangezien dat er nog niet in zit met alle maatregelen besloot ik verspreid over het weekend wat los bezoek uit te nodigen.

Maar voor het zover was haalde ik de kindjes uit school, kwamen mijn ouders langs en aten we gebak om mijn verjaardag te vieren. Heel gezellig!

De kids zijn dit weekend bij M, dus nadat ik hen had weggebracht reed ik door naar het huisje. Bij RCN Vakantiepark De Flaasbloem in Chaam, ten zuiden van Tilburg en Breda. Ik hoefde die avond niet alleen door te brengen, want Charlotte kwam gezellig ook die kant op. Ik haalde onderweg sushi bij restaurant Shinzo in Tilburg, zodat we bij aankomst meteen aan tafel konden. Proost!

Na het eten was het tijd voor een muziekquiz met het koor via Zoom. We werden (bij lange na) geen eerste, maar hadden wel enorm veel lol. Een meer dan geslaagde verjaardag dus!

Nu ik dit weekoverzicht zit te schrijven ben ik hier nog steeds en het is heerlijk. Het huisje is ruim, er is goede wifi, een tv met Netflix, een fatsoenlijk bed en een prachtige omgeving. Perfect om even tot rust te komen. Gisteren is M met de kindjes op bezoek geweest en waren de kids niet meer bij de speeltuin en het speelstrand weg te slaan. Ik heb stiekem meteen plannen gemaakt om hier met de kinderen nog eens terug te komen. Lijkt me heerlijk!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.