PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #22

12 februari 2017

Hallo daar! Ik heb twee volle dagen achter de rug waarin ik nauwelijks tijd vond om achter mijn laptop te kruipen. Daardoor is het weekoverzicht er dus iets later dan je gewend bent. We hebben een lekker weekje achter de rug, met de gebruikelijke dingen maar ook een ritje naar IKEA…

Vorig weekend verruilden wij ons 6,5 jaar oude en ietwat versleten vloerkleed voor dit mooie nieuwe exemplaar. Ik moet zeggen dat hij in het echt beter tot zijn recht komt dan op de foto. We zijn er heel blij mee! Ik ben alleen wel bang dat hij snel vies gaat worden, dus een hele kindvriendelijke optie is het niet. Maar we kochten hem voor een prikkie en normaal is het best een prijzig kleed, dus we konden hem echt niet laten liggen!

Zondagmiddag ging ik in m’n eentje wat boodschapjes halen bij AH. Ik zag dat er korting was op ALLE sushi en kon dus echt de winkel niet uit zonder een bakje mee te nemen. Niet voor het avondeten, maar gewoon als snackje voor in de avond of als lunch. Mmm…

En toen was het maandag! Kijk die twee nou zitten op de bank 🙂 Lise is de laatste tijd weer meer aan het spelen met haar poppen. En daarbij kijkt ze heel goed hoe ik te werk ga met Quinn. Zo krijgt de pop de fles, maar ook weleens de borst.

Op maandagmiddag werkt M meestal thuis. We hadden de sushi de vorige avond nog niet opgegeten en dus aten we het maandag als lunch. Erg lekker! Alleen was ik vergeten het een half uurtje van tevoren uit de koelkast te halen en had ik teveel trek om te wachten waardoor het nog iets te koud was.

Dinsdag was Lise spelen bij de gastouder en hadden Quinn en ik het rijk voor ons alleen. Hij begint echt beter en vooral langer te slapen overdag en dat is zo fijn! Krijg ik stiekem ook weer steeds wat meer gedaan op een dag. Toen ik Lise wilde gaan ophalen zag ik dat het motregende. Dat betekende dus de regenhoes op de kinderwagen en voor Lise de paraplu mee. Daar was ze me heel dankbaar voor!

Na het eten sleepte ik me naar de sportschool. Ik had geen zin, maar moet echt weer een beetje in het ritme komen met sporten. Achteraf was ik trouwens wel heel blij dat ik gegaan was, hoewel ik tijdens de les XCO toch behoorlijk heb afgezien.

Woensdagochtend was het tijd voor ons muziek en spel lesje. We brachten eerst Quinn naar mijn ouders en reden toen snel door naar het speelzaaltje waar dat wordt gegeven. Wat een lol weer! Toen we weer bij mijn ouders terug kwamen lag Quinn heerlijk languit op de bank te slapen. Die volledige ontspanning is zo heerlijk om te zien.

’s Avonds was het tijd voor deel twee van mijn cursus ‘EHBO voor kinderen’. Het was weer een interessante en leerzame avond. Binnenkort komt er een artikel over online!

Op donderdagochtend was het vroeg opstaan. Lise moest naar de peuterspeelzaal en wij met Quinn naar het consultatiebureau. Voor we gingen aankleden was er nog wel even tijd voor een dikke ochtendknuffel.

Op het consultatiebureau maakte ik geen foto’s. Maar Quinn is weer goed gegroeid! 64 cm lang en 6780 gram zwaar. Een echte bink! Ook kreeg hij zijn tweede prikje. Dit keer was het er gelukkig maar één, maar het blijft een minder leuk ding. Maar voor een goed doel natuurlijk.

Nadat we de rest van de dag thuis doorbrachten reden we rond etenstijd naar IKEA. Ideaal die extra ruime gezinsparkeerplaatsen. Zeker als je met peuter én baby bent.

Terwijl ik met Quinn en Lise een gezellig plekje zocht, ging M de rij in om eten te halen. En hij kwam terug met… veel te lekker maar enorm ongezond voedsel. Op het schaaltje groente en de banaan voor Lise na dan. Voor een keertje moet dat kunnen toch?

Mmm, we hebben lekker zitten smullen! Quinn had alleen niet zo’n zin om in de Maxi-Cosi te zitten en dus nam ik hem gezellig op schoot.

We deden wat fijne inspiratie op voor de speelwand die we willen gaan inrichten in de woonkamer, maar kochten nog even niets. En net voor we weer naar huis wilden gaan had Quinn honger en Lise een ongelukje. Thank God voor de babyruimte bij IKEA! Terwijl ik Quinn zat te voeden in die heerlijke comfy stoel, was M bezig met het betere schoonmaakwerk. Ach… over een paar jaar lachen we erom 😉

En toen was het alweer vrijdag! In de ochtend ging ik met dit leuke stel op pad. We dronken een kopje thee bij Marij en ik nam haar kolfapparaat over. Nu al enorm blij mee! Zo kan Quinn tijdens Carnaval en als ik een hele dag van huis moet zijn wat vaker naar mijn ouders en kom ik niet in de problemen met de borstvoeding.

’s Middags kwam mijn moeder nog eventjes gezellig langs voor een kopje thee. We hebben even bijgekletst terwijl zij met haar kleinkinderen knuffelde.

En toen had papa eindelijk weekend! Na het eten wilde Lise verder werken aan haar kleurplaat voor opa (kijk eens hoe goed ze dat al doet!) en mocht M gezellig mee kleuren. Heb er stiekem een foto van gemaakt omdat het er zo schattig uitzag.

’s Avonds ging ik lekker zingen en bracht M de kinderen naar bed. Het weekend kon beginnen!

Gisteren, zaterdag dus, was een vrij volle dag. Al viel het in de ochtend nog mee. We stonden rustig op en ontbeten in pyjama. Daarna vroeg M aan Lise of ze zin had om Carnavalsliedjes te luisteren, om alvast in de stemming te komen. Ze vond het wel leuk geloof ik, haha.

’s Middags gingen we met het hele gezin naar een verjaardag en daarna direct door naar mijn broertje waar we bleven eten en Lise bleef logeren. Wij keken ‘Wie is de mol?’ en speelden nog tot diep in de nacht het spel ‘Ticket to ride’. Daarna reden we met Quinn naar huis. Vanochtend hebben we lekker lang in bed gelegen en nu gaan we even wat nuttigs doen in huis voordat het tijd is om Lise weer op te halen.

Voor de komende week staan nog geen bijzondere dingen gepland. Wel komt op donderdag de fysio weer langs voor Quinn’s voorkeurshouding, wil ik gaan sporten en ben ik druk aan het zoeken naar een bedrijf waar ik kan gaan afstuderen. Voor nu wens ik je een fijne zondag! Heb jij een drukke week voor de boeg?

4 Comments

 • Reply Jodi - liefthuis 12 februari 2017 at 15:07

  Wij hebben zon zelfde kleur kleed. Hee besmettelijk maae hee mooi. Is gewoon goed bijhouden

 • Reply Fleur 12 februari 2017 at 15:32

  Wat een gezellige dairy!
  En zo’n fout maar lekker ‘etentje’ om het zo maar even een naam te geven bij de Ikea mag ook wel eens toch? Ziet er lekker uit!

 • Reply Lieke 12 februari 2017 at 18:31

  Haha geweldig dat de pop ook borstvoeding krijgt!
  Die foto van Quinn met de armpjes omhoog is zo lief.

 • Reply evelyne 12 februari 2017 at 22:49

  ohh toevallig gingen wij vandaag ook naar Ikea 🙂 morgen komt het artikel online !
  Bij ons was het wel erg druk..
  Gezellig dat kleurwerk met papa, lief om de mannen zo bezig te zien. Ik heb ook zo een geweldig exemplaar!
  Koesteren dus.

  groetjes

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.