PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #219

28 februari 2021

Wat een heerlijk lenteweekend hadden we vorige week he? Ik wist niet hoe snel ik de kussens van de loungeset naar buiten moest halen. Wel ontdekte ik dat het plekje waar hij normaal in de zomer stond, nu nog amper zon vangt. En dus verschoof ik de hele set naar een andere hoek van de tuin. Perfect! Hapje en drankje erbij en genieten maar.

De kookinspiratie is sinds ik gebruikmaakte van Hello Fresh weer ver te zoeken. Om mezelf aan te moedigen nieuwe gerechten zonder pakjes en zakjes te maken dwing ik mezelf vooral in het weekend om recepten te zoeken. Zo kwam ik op dit recept voor kip-kerrie. En dat was écht ontzettend lekker!

Met een blik in mijn voortuin kreeg ik nog meer lentevibes. Prachtig, zoveel paarse krokusjes als daar opeens uit de grond zijn gekomen. Echt, het lijkt alsof ik dit jaar meer dan ooit behoefte heb aan de lente en zomer.

Toen we ruim een half jaar geleden verhuisden richtte ik op zolder mijn thuiskantoor in. Nu bleek het daar in de zomer veel te warm en in de winter veel te koud. Met als gevolg dat ik toch het liefst beneden ging zitten werken. Maar aan de eettafel werd het hem uiteindelijk ook niet. En dus ben ik nu op zoek naar een compact (eventueel uitschuifbaar) bureau voor in mijn woonkamer. Ik heb al wat op het oog maar ben er nog niet helemaal uit. Tot die tijd doet mijn make-up-tafel het prima. Een fatsoenlijke bureaustoel moet ik trouwens ook nog aanschaffen. Maar het plekje is al goedgekeurd!

Heb jij de ‘Ommetje’-app al gedownload? Ik heb ‘m sinds deze week en probeer elke dag een ommetje te maken. Als de kindjes thuis zijn combineren we dat vaak met een speeltuintje. Win-win!

Ook toen er een vriendje op bezoek was, liepen we naar een speeltuintje. Quinn vond de schommel ineens helemaal geweldig. Eerst wilde hij alleen op mijn schoot, maar nu ging hij lekker zelf en mocht ik duwen. Hij wilde er niet meer af, zo leuk vond hij het.

Na de carnavalsvakantie én een studiedag op maandag begon dinsdag school weer. Zo lief hoe ze hand in hand naar binnen gaan tegenwoordig. Eigenlijk moet Lise bij een andere ingang naar binnen, maar ik vind het voor Quinn wel fijn dat ze hem zo even naar zijn lokaal brengt en dan zelf binnendoor naar haar eigen klas loopt.

Ik bestelde bij Name-it wat nieuwe kleding voor Lise en Quinn en ben er zo blij mee!

Donderdag ging ik uitgebreid lunchen bij de moeder van Lise’s beste vriendje. Super gezellig en na afloop konden we samen de kinderen uit school gaan halen.

Die middag sprak Lise af met een vriendinnetje en verkochten ze drinken op straat om geld op te halen voor een groen schoolplein. Zo schattig… Helaas lopen er bij ons niet zo heel veel mensen langs en daarom viel de klandizie een beetje tegen. Ik heb zelf uiteraard wel even een drankje gekocht voor het goede doel 😉

Ik was druk bezig met Quinn en toen ik hem in bed had liggen en Lise’s kamer binnenkwam zat ze aan haar bureau te lezen. Zo geweldig om te zien! Voor de duidelijkheid: ik had haar niet gevraagd dit te gaan doen, maar ze deed het echt op eigen initatief. Maakt me trots!

Vrijdag zijn de kindjes allebei uit logeren gegaan. Een van de leuke uitjes die nog wel kunnen in deze tijd. Vandaag gaan we naar de speeltuin en doen we het verder lekker rustig aan. Ik vind het wel jammer dat het niet zo warm meer is als vorig weekend. Hopelijk komt de lente snel terug!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.