PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #218

21 februari 2021

Van wel avondklok, naar misschien geen avondklok meer, naar toch nog wel een avondklok… Gek weekje was het! Maar dat we geen carnaval zouden kunnen vieren zoals we dat normaal zouden doen was allang duidelijk. En daarom deden we het vorig weekend lekker rustig aan. Ik kan er echt van genieten als we gezellig aan tafel zitten met een spelletje of, zoals op bovenstaande foto, met knutselspullen.

Van de carnavalslunch op vrijdag hadden we nog worstenbroodjes over. Smullen!

Het zal je niet ontgaan zijn, maar veel mensen genoten vorig weekend van schaatspret. Ongelooflijk aangezien het dit weekend maar liefst 18 graden boven nul is. Maar vorig weekend was het nog koud en het ijs dik genoeg voor een schaatsuitje. Voor Lise had ik geen schaatsen, maar ze mocht het op de schaatsen van mijn moeder proberen. Dat vond ze in eerste instantie heel spannend, maar haar vertrouwen groeide met de minuut en in no time schaatste ze helemaal zelf over het ijs. Zelf vond ik het ook heerlijk om na jaren weer op schaatsen en op natuurijs te staan. Ik hou ervan!

Zaterdagavond was ‘opblijfavond’, hoewel ik de kinderen wel heel graag voor ‘Wie is de Mol?’ slapend in bed wilde hebben. Dat lukte niet helemaal, maar met een kleine vertraging kon ik de aflevering alsnog kijken.

Toen Lise en ik aan het schaatsen waren, speelde Quinn bij opa en oma. Toen wij terug waren warmden we op onder een dekentje. Eigenlijk had ik gepland om gewoon thuis te eten, maar toen mijn ouders vroegen of we mee Chinees wilden eten hoefden we daar alledrie niet lang over na te denken. Prima afsluiter van het weekend zo.

Helemaal vergeten te zeggen, maar het was hier in het zuiden afgelopen week carnavalsvakantie. Toen de kinderen vroegen of ze een keer bij elkaar mochten logeren, was ik de flauwste niet. Op deze foto zagen we het alledrie nog zitten, maar helaas bleek het toch geen succes. Ook toen we twee dagen later Lise bij Quinn op de kamer wilden laten slapen, besloot Quinn dat Lise toch ‘naar haar eigen bedje moest’. We proberen het over een paar maandjes gewoon nog een keer.

Omdat de kinderen zo goed hun best hadden gedaan tijdens de thuisscholing, kregen ze allebei een cadeautje van mij. Lise een set van Polly Pocket (nostalgie!) en Quinn de ijswagen van LEGO City. Toen hij druk was met spelen kreeg Lise ook zin om met haar Lego te spelen en zo zaten we gezellig met z’n drietjes aan tafel te bouwen.

De kinderen waren de hele week bij mij en dat betekende dat ik alleen wat kon werken in de avonduren en tussen de bedrijven door. Ik had me daar voor de vakantie al op ingesteld en het lukte gelukkig vrij goed me daarbij neer te leggen. Ik genoot van het later opstaan, rustig ontbijten, uitgebreider lunchen, spelen en gewoon het samenzijn met z’n drieën.

Dinsdag kwam M eten. Omdat het eigenlijk de laatste dag van carnaval was en bovendien vakantie, stelde ik voor om de bakplaat van zolder te halen. Dat hadden we met kerst ook gedaan en was toen een groot succes! En was het dit keer weer. Erg gezellig en lekker bovendien.

Genieten van de vakantie met lekkers en wat ongezonder eten dan normaal hoort erbij. Maar een beetje in beweging blijven is ook belangrijk. Daarom deden Lise en ik samen een speciale les kinderyoga via OneFit. Ze vond het erg leuk en kon de oefeningen goed nadoen. Leuk om te zien! En zelf vond ik het ook fijn om weer even in beweging en met mijn lichaam bezig te zijn.

Weken geleden bestelde ik via Ali Express Pikachu onesies voor de kinderen. Die werden heel toevallig net voor het einde van de vakantie bezorgd en zo had ik vrijdag dus twee Pikachu’s in huis. Het was een gezellige vakantie en ik bereidde me alweer voor op de normale school- en werkweek die voor ons ligt. Tot ik me realiseerde dat de kinderen maandag nog een studiedag hebben… Ach, dat regelen we ook wel weer 😉

Was het bij jou ook schoolvakantie de afgelopen week of is dat juist komende week het geval?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.