PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #217

14 februari 2021

We leven al een week in een witte wereld. Bizar toch? Nu geloof ik wel dat vanaf morgen de dooi serieus inzet, maar we hebben er gelukkig volop van kunnen genieten. Vorige week zondag maakte ik meteen een winterse wandeling door mijn buurt. Om daarna weer snel naar binnen te gaan om op te warmen.

Een dag eerder zag alles er nog zo uit: groen en nat. Op zaterdag maakte ik met een vriendin een mooie wandeling door de Brabantse natuur. We hadden een Social Deal waarmee we voorafgaand aan de wandeling koffie en lekkers kregen en een tasje met lunch voor onderweg. Erg leuk! Hoewel het kaartje met de route niet heel duidelijk was en we dus verkeerd liepen, kwam het uiteindelijk helemaal goed.

Ken je die grap van die vrouw die een verspakket voor pompoensoep kocht en er op het laatste moment pas achterkwam dat ze helemaal geen staafmixer in huis heeft? Haha, nou ik wel dus. Dit soepje was op deze manier niet echt een aanrader. Gelukkig kon ik een dag later de staafmixer van mijn ouders lenen en daarna smaakte het stukken beter.

Lekker sleeën! Mijn vader gaf ons jaren geleden deze houten slee, maar voor mijn gevoel hebben we hem pas een of twee keer kunnen gebruiken. Daar hebben we de afgelopen dagen verandering in gebracht.

Een sneeuwengel maken blijft ook altijd leuk om te doen.

En toen Lise een keer uit spelen was, maakte ik met alleen Quinn en Apie een rondje door de wijk. Hij klaagde vooraf dat hij niet wilde omdat hij het dan koud zou hebben, maar met gewikkeld in een dekentje durfde hij het gelukkig toch aan. Zo in het zonnetje was het ook best lekker vond ik!

En dan lekker thuis bij de kachel opwarmen met wat lekkers. Hij is tegenwoordig helemaal verzot op elitehaver. Dat zit in het kopje dat hij op zijn schoot heeft staan. Bij elk nootje vroeg hij hoe het heette en hij wilde zelfs met me delen. Heerlijk knus zo 🙂

Jeej! Deze week kon ik toch nog een boodschappenpakket ophalen. Ik kwam nog een paar zegels tekort maar die kon ik gelukkig bijbetalen. Was al het sparen toch niet voor niets geweest.

Toen ik opstond en bij toeval door het slaapkamerraam van Lise keek en deze zonsopgang zag, wist ik niet hoe snel ik mijn telefoon moest gaan halen. Prachtig toch?

De kliko’s in de achtertuin hadden een hoedje van sneeuw. Na een paar dagen was dat een combi van sneeuw en ijs geworden en kon Lise het er zo vanaf tillen.

Carnaval stond voor de deur en daarom sloten wij de week feestelijk af met een heuse carnavalslunch! Ik kocht een pakket met feestartikelen bij Jumbo, sloeg broodjes en worstenbroodjes in en natuurlijk (ver)kleeddden we ons in stijl.

Om drie uur ’s middags beginnen op vrijdag altijd de ‘3 uurkes vurraf’. Normaal gesproken wordt dat dan live vanuit een feesttent uitgezonden, maar dit keer was er een aangepaste uitzending met veel terugblikken en (helaas) ook optredens zonder publiek. Anders dan anders, maar toch kwam ik vrij makkelijk in de stemming. Mijn pakje hield ik aan, want ’s avonds werd er vanuit het koor via Zoom nog een carnavalsquiz georganiseerd. Leuk dat we carnaval op deze manier toch niet helemaal hoeven missen, al is het natuurlijk verre van wat het hoort te zijn 🙂

Hoe is het met jou? Ook zo genoten van het winterweer en zou dat van jou nog wel even mogen duren, of ben je juist blij als de dooi komende week inzet?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.