PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #215

31 januari 2021

Als de afgelopen tijd me iets heeft geleerd is het wel hoe fijn het is om in de natuur te zijn. Dat vond ik altijd al wel, maar nu waardeer ik het nog net wat meer. Als de muren van mijn huis op me afkomen en ik niet meer helder kan denken omdat het te druk is in mijn hoofd, zorgt een wandeling ervoor dat ik ze weer op een rijtje krijg. En dat hoeft dan niet eens per se in de bossen, zoals vorig weekend, maar zelfs een blokje (of een wat groter blokje) om in mijn wijk doet me enorm goed. Toen ik bovenstaande foto maakte liep ik 8 km met een vriendin door de bossen en dat was echt heerlijk!

Ik haal de 10.000 stappen helaas lang niet op dagelijkse basis, maar zo’n wandeling zet wel meteen zoden aan de dijk, zoals je ziet. En omdat we zo goed ons best hadden gedaan hadden we koffie en taart verdiend, vonden wij 😉

Het was de laatste week van mijn samenwerking met Hello Fresh en ik maakte onder andere deze heerlijke risotto. Ik vond dat daar wel een wijntje bij hoorde. Het was echt heerlijk!

Ik ging nog eens wandelen. Dit keer op de ‘Gulberg’. Het was dat ik de tip kreeg, want zelf was ik hier nog nooit geweest. Helaas was het een beetje grauw en koud weer, maar ik besloot meteen om er nog eens terug te gaan. En toevallig deed ik dat vandaag, samen met de kindjes. Nu wel een zonnetje en een prachtig uitzicht op Eindhoven.

Quinn kwam maandagochtend terug van een weekend bij papa en wist niet hoe snel hij naar opa en oma moest gaan. Niks mis met onze band of zijn hechting hoor, maar hij vindt het gewoon heel fijn daar en krijgt er vermoedelijk net iets vaker zijn zin dan bij mij. Haha. Op maandag breng ik hem altijd na het videobellen met zijn klas weg, zodat Lise zich daarna in alle rust op haar schoolwerk kan richten en ik haar volledig de aandacht kan geven die ze nodig heeft. Erg fijn dat dat kan.

We zijn veel thuis maar proberen toch zeker eens per dag even naar buiten te gaan. Hier zochten de kinderen een schat in het gras… Niks gevonden helaas.

Ik ben met Quinn aan het oefenen met fietsen. Hij kreeg de fiets voor zijn vierde verjaardag en vindt het nog wel lastig om goed door te trappen en het stuur recht te houden. Ik hou hem dus nog vast bij zijn kraag zodat ik hem kan corrigeren (voor mij ook meteen goed voor de beweging). Maar ik merk dat het al steeds beter gaat en ik hem soms zonder problemen al even los kan laten. We blijven oefenen!

Sporten is er de afgelopen weken maar weinig van gekomen. Maar woensdag kreeg ik opeens de zin en motivatie om een lesje Xcore te doen. Mijn nieuwe outfit van STRONGER hielp daar wel bij moet ik zeggen. Het was heerlijk en ik ben van plan komende week weer een les te doen. Ik ga ook nog een andere online workout doen via Onefit, maar ik moet nog even bekijken welke me leuk lijkt.

Toen Quinn bij M was kwam zijn meester spontaan langs met een tasje vol knutselspullen en een werkboekje. Zo leuk! Dat tasje nam hij mee naar mij en daar ging hij vrijdag direct mee aan de slag.

Verder hoefden we vrijdag niet zoveel, want de kinderen hadden studiedag. In de ochtend keken we dus gezellig een Disney-film.

Lise had zin om zich creatief uit te leven. Ik leerde haar hoe je met verf symmetrische kunstwerkjes kunt maken door het blaadje dubbel te vouwen. Daar maakte ze vervolgens een hele collectie van.

En ’s middags kwam haar beste vriendje spelen en gingen we even lekker naar buiten. Even klimmen, glijden, schommelen en met een gigantische stok terug naar huis 🙂

Stiekem zie ik komende week als de laatste ’thuisschoolweek’, ook al hebben Mark en Hugo nog niet officieel bevestigd dat dat zo is. We gaan morgen nieuw werk voor Lise ophalen en ’s middags speelt ze bij een vriendinnetje. Quinn is het grootste deel van de dag bij opa en oma en ik ga aan het werk. Nog even doorbijten en dan hopelijk snel weer wat meer ‘lucht’!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.