PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #214

24 januari 2021

Zo trof ik de kinderen vorig weekend aan toen ik ’s ochtends beneden kwam. Lise had alle knutselspullen tevoorschijn gehaald en ze zaten gezellig naast elkaar te knutselen. Zo lief! Helaas voor Quinn waren de glitterlijmstiften bijna op en het ziet er niet naar uit dat ik binnenkort naar Action kan voor nieuwe, dus hij moet even geduld hebben. Ik vind trouwens dat, ook al kunnen we weinig buiten de deur doen, de weekenden voorbij vliegen. Zeker als de kinderen bij mij zijn. Een teken dat we ons ondanks alles lekker bezighouden, denk ik.

Er was sneeuw op komst en dus gaven we de vogeltjes nog snel wat extra voer. Best bizar hoeveel die beesten op een dag eten. Meestal is het huisje aan het eind van de dag helemaal leeg. Toen de eerste vlokken naar beneden dwarrelden, wisten de kinderen niet hoe snel ze bij het raam moesten gaan kijken. Voor Quinn was het concept sneeuw sowieso nog vrij nieuw, omdat hij twee was toen het voor het laatst sneeuwde en hij het nu dus eigenlijk pas echt voor het eerst bewust meemaakt.

Helaas duurde het best lang voor de sneeuw echt bleef liggen en er een laagje lag. De kinderen gingen spontaan logeren bij mijn ouders en hebben daar in de achtertuin nog heel even met de sneeuw kunnen spelen. Zelf ging ik ’s avonds nog even een rondje door de sneeuw lopen. Omdat het kon en ook een beetje zodat ik mijn snowboots niet voor niets had klaargezet, haha.

Maandagmiddag had Lise een gezellige een speeldate. De meisjes speelden eerste op Lise’s kamer en toen ze beneden kwamen om wat te drinken zette ik een speciale kids workout op, via OneFit. Een half uurtje bewegen op muziek. Ze vonden het prachtig. Het hielp vast ook dat ze mijn roze sportmat mochten gebruiken.

Op schooldagen starten we de dag altijd zo. Eerst moet Quinn inbellen en daarna is Lise aan de beurt. Zij krijgt vaak ook echt een uurtje les via Google Meet, waarna ze zelf aan het werk moet. Quinn heeft het geduld niet om stil te zitten voor het scherm, maar moet van mij toch wel dat kwartiertje blijven zitten. Daarna laat ik hem lekker spelen.

Lise doet het super goed, maar heeft het wel echt nodig dat ik naast haar zit als ze haar werk maakt. Hier was Quinn een paar uurtjes naar mijn ouders zodat we in alle rust konden werken en dat was zo fijn! Ik vind dat ze best veel moet doen, maar meestal lukt het om (bijna) alles af te krijgen. Daarna doen we dan meestal een spelletje of iets anders waar ze zin in heeft.

In opdracht maakte ik een heuse carnavalsvideo! De kinderen hadden er ook een rolletje in en zo stonden we op een doodgewone middag in januari verkleed te hossen op carnavalsmuziek. Daar werden we alledrie best vrolijk van 🙂

Woensdag was de dag waar ik al ruim een week naar uitkeek. Ik mocht weer een dag werken in een hotel. In april deed ik dat voor het eerst en dat beviel zo goed dat ik heel blij was dat ik nog een keer mocht. Dit keer niet in een hotelkamer maar een studio.

De studio is niet alleen super mooi ingericht maar ook heerlijk ruim. Zoals je ziet had ik zelfs een hele keuken tot mijn beschikking!

Na de persconferentie pakte ik de auto en reed naar de Landschotse Heide. Een natuurgebied vlak in de buurt van het hotel waar je prachtige wandelingen kunt maken.

Ik wilde niet heel veel van mijn kostbare werktijd kwijt zijn en daarom hield ik het bij een relatief kort rondje, maar ik ga graag nog eens naar dit gebied terug!

De ochtenden staan natuurlijk in het teken van schoolwerk en binnen spelen (Quinn), maar in de middag probeer ik er altijd even uit te gaan met ze. We ontdekten een nieuw speeltuintje hier in de buurt en dat vonden ze heel leuk! We gaan er komende week nog eens terug als het weer het toelaat. Vlak voor we naar mijn ouders gingen om te eten speelden ze nog even heel lief samen met Quinn zijn dierenmagneten.

Ik nam mijn Hello Fresh-spullen mee naar mijn ouders en Lise hielp goed mee met koken. We maakten wildzwijnburgers met frietjes en een salade. Het was heerlijk!

Over heerlijk gesproken… Charlotte had haar verjaardagscadeau nog tegoed en met de naderende avondklok vroeg ik of ze dat niet eens wilde verzilveren. Daar hoefde ze niet lang over na te denken. Ik bestelde sushi, we dronken een wijntje en hielden nog een gezellige videocall met vriendinnen Bregje en Kimberly. ‘Geniet hier maar even van want dit mag de komende tweeënhalve week niet’, zei ik toen ze rond elf uur weer naar huis ging.

Een raar idee wel vind ik, die avondklok. Al ben ik de laatste weken overwegend thuis vanaf 21:00 uur en heb ik ook niet de behoefte om weg te gaan. Het voelt toch gek dat het nu ineens strafbaar is. Ik ga dit weekend lekker uitrusten, wandelen, mijn huis poetsen en me mentaal voorbereiden op weer een nieuwe week thuisonderwijs. Hoop dat het goed gaat met jou en je het allemaal een beetje trekt. Zorg goed voor jezelf!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.