PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #213

17 januari 2021

Hoe vergaat het jou? Hou je het allemaal nog een beetje vol? Ik merk dat het me zwaar valt dat er zoveel onduidelijkheid en daarmee onzekerheid is over hoe lang deze lockdown nog duurt, hoe lang we nog moeten doorgaan met thuisscholing en wanneer alles eindelijk weer wat meer normaal wordt. Maar omdat je toch door moet doe je dat maar en zo zijn we toch weer een week verder. Een week waarin de kinderen fijn samen speelden en Quinn ’s avonds opleefde en alles wilde behalve slapen… Best vermoeiend als ik zelf wél toe ben aan wat rust.

Quinn vindt het contact met de meester en de klas via Google Meet maar stom. En ik snap dat. Het is een uitdaging om hem dat kwartier per dag rustig voor de laptop te laten zitten. En weet je? Als hij echt niet wil dan laat ik hem. Vaak leest de meester een verhaaltje voor, maar ik merk dat Quinn er zijn aandacht niet bij kan houden. Aangezien hij dat wel kan als ik gewoon ‘live’ voorlees, doe ik dat dus gewoon in de plaats. En verder mag hij (gelukkig) nog gewoon spelen.

Als je de mazzel hebt dat je vriendin een eigen speelschuur heeft en je daar ook nog eens even gebruik van mag komen maken dan heb je enorme mazzel. De kindjes vooral natuurlijk. Heerlijk speelden ze, tot Quinn zijn handje stootte en voor hem het feest voorbij was. Als de lockdown langer duurt hoop ik dat we nog eens mogen komen. Char? 😉

De tweede week Hello Fresh bracht weer verrassende gerechten. Dit vond ik persoonlijk een heel lekker recept, maar voor de kinderen was het sausje wat aan de scherpe kant. De aardappeltjes en de broccoli vielen gelukkig wel heel goed in de smaak.

Dinsdag was het weer persco-avond en eigenlijk was wat er gezegd werd weer weinig verrassend. Lockdown verlengd, basisscholen vooralsnog langer dicht maar met de kanttekening dat die misschien toch eerder open kunnen. Inmiddels is wel duidelijk dat dat niet gaat gebeuren en we dus langer met de kinderen thuis zitten. Het is niet anders en we moeten er allemaal mee dealen, maar dat maakt het nog niet makkelijk. Ik hoop dat de strengere maatregelen de komende weken hun vruchten gaan afwerpen en we weer wat meer vooruit kunnen kijken.

Weken geleden had ik hem al besteld, maar pas deze week werd hij geleverd: mijn nieuwe telefoon! Met de vorige deed ik ruim drie jaar en hoewel hij op zich nog oké functioneerde had ik sinds een paar maanden een kapot scherm en ergerde ik me steeds vaker aan de camerakwaliteit. Dit nieuwe toestel is dan ook echt een verademing! Zeker aangezien ik voor mijn werk regelmatig (goede) foto’s moet maken.

Lise in contact met haar klas en Quinn ernaast met zijn eigen laptop (lees: een oud beestje van mij). Een beeld waar ik langzaam aan begin te wennen. Ik vind trouwens dat Lise de thuisscholing erg goed oppakt. We hebben vandaag (zondag) zelfs nog wat werkjes van vorige week afgemaakt. Zelf zegt ze trouwens wel dat ze het vervelend vindt, maar ze doet het toch maar mooi. Maakt mij trots!

Zelf shop ik niet zoveel bij Albert Heijn, maar door lieve medespaarders kon ik deze week twee volle spaarkaarten inleveren voor de pannenactie. Ik kocht de hapjespan en de medium koekenpan. De hapjespan heb ik inmiddels een eerste keer gebruikt en vind ik erg fijn!

Vrijdag fietste ik even met Lise naar school om het werk voor komende week op te halen. Per groep een krat met daarin enveloppen met alle werkboekjes erin. Ik moest buiten wachten en Lise mocht zelf de envelop met haar naam erop gaan zoeken. Quinn was toen al bij opa en oma en later sloten ook Lise en ik aan en aten we mee voor we weer naar huis gingen.

We maken ons klaar voor weer een nieuwe week. Een week waarin we de schouders weer gaan zetten onder het thuisscholen én waarin ik een dag mag thuiswerken in een hotel, zoals ik dat tijdens de eerste coronagolf ook deed. Ik kijk er nu al naar uit!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.