PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #212

11 januari 2021

Rijkelijk laat, dit weekoverzicht, maar dat komt omdat ik heb genoten van een nagenoeg offline weekend. Heerlijk! Ik zie om me heen steeds meer mensen die in het weekend hun laptop en telefoon zoveel mogelijk links laten liggen en ik ga proberen dat dit jaar ook eens wat meer te gaan doen. Ik weet het, het is al de zoveelste poging, maar ik merk dat het me nu beter afgaat dan ooit dus ik ben hoopvol. Vorige week ging ik met de kindjes wandelen in een natuurgebied hier vlakbij. Het was zoals je ziet behoorlijk modderig…

Zo modderig zelfs dat de laarzen regelmatig in de modder bleven steken en de kinderen in de modder vielen! Zelf had ik niet eens laarzen aan, dus mijn (gelukkig oude) sneakers heb ik direct af kunnen schrijven. Op een gegeven moment werden de paden zo onbegaanbaar dat we om zijn gedraaid. Ik kan er nu om lachen, maar toen was het echt zo grappig niet. Quinn helemaal verkleumd voorop mijn fiets en Lise zonder handschoenen (want die zaten compleet onder de modder) terug naar huis op haar eigen fiets.

We hadden het alledrie steenkoud, dus hebben we alle modderspullen in de garage uitgetrokken en zijn we meteen boven onder de douche gaan staan. Daarna kregen de kinderen hun onesie aan en kropen we beneden onder een dekentje met een stukje appeltaart en warme chocolademelk. Eind goed al goed, zullen we maar zeggen.

Ik werk deze maand samen met Hello Fresh en vorige week kwam mijn eerste box binnen. En wat vind ik het leuk om nieuwe recepten uit te proberen! Heel handig ook dat vrijwel alles wat je nodig hebt in de box zit en ook precies in de juiste hoeveelheid. Zo hoef je niets weg te gooien. Vaak heb ik van het eten wel een restje over, maar dat eet ik dan bijvoorbeeld de volgende dag als lunch of, als ik toch alleen eet, als avondeten.

Het was hoog tijd om de kerstboom en kerstspullen op te ruimen. Quinn had niet zo’n zin, maar Lise hielp me enorm goed! Alle ballen heel voorzichtig in de wasmand (want ik moet nog ergens zo’n kerstballenbox vandaan halen) en samen haalden we ook alle lampjes uit de boom. Jammer van het stukje gezelligheid dat zo’n verlichte boom de kamer geeft, maar eerlijk gezegd vind ik het ook wel weer fijn om de ruimte terug te hebben en ‘fris’ het nieuwe jaar in te gaan. Die gezelligheid creëer ik zelf wel met kaarsjes.

Na de kerstvakantie begon de thuisschool natuurlijk weer. Dit keer niet alleen voor Lise, maar ook voor Quinn. Hij vindt het niet heel boeiend, dat videobellen met de meester en zijn klas. Maar als ik hem voor de laptop laat ontbijten blijft hij meestal wel rustig zitten. Gelukkig is hij nog niet leerplichtig en leert hij spelenderwijs genoeg, maar het is wel een uitdaging als Lise wél rustig moet/wil werken en hij continu aandacht vraagt. Maar goed, ik ben niet de enige met die uitdaging denk ik zo 😉

We genieten ook van de rust deze lockdown. Door lekker samen een filmpje te kijken bijvoorbeeld. Het grote verschil met de vorige keer is dat het nu een graad of 15 kouder is en je dus minder snel naar buiten gaat. Al moeten we dat eigenlijk wel gewoon blijven doen, want van alleen maar binnen zitten word je niet blij.

‘Mama! Mijn tand is eruit!’ Nadat het ding wekenlang losser dan los zat, viel hij er op een ochtend spontaan uit toen Lise een hap nam uit haar krentenbol. Wel een momentje hoor, de eerste boventand eruit! De middelste ondertanden heeft ze al gewisseld, maar dit is dus de eerste tand in de bovenkaak. De andere tand zit ook al flink los, dus ik denk dat we binnenkort tegen een nog groter gat aan zitten te kijken.

Ik had een grote rechthoekige salontafel die veel ruimte in de zithoek innam. Na lang twijfelen deed ik die de deur uit en kocht er dit kleine tafeltje voor in de plaats. Ik ben er blij mee! Wel twijfel ik nog om er misschien een ander tafeltje bij te zetten, maar alleen als ik de perfecte combinatie vindt. Wie tips heeft mag ze me doorgeven!

Met mijn broertje en schoonzus speelde ik het spel ‘Unlock!‘. Dat is een soort escaperoom, maar dan in kaartspelvorm en met een speciale, gratis, app. Het is misschien lastig voor te stellen, maar het is echt spannend en heel leuk om te doen. Je werkt ook echt samen om alle raadseltjes op te lossen en uiteindelijk ‘uit de kamer te ontsnappen’. Bij gebrek aan echte escaperooms is dit wat mij betreft een prima alternatief. Super leuk voor een avondje met je lief of met vrienden.

Hoe vergaat het thuisscholen jullie? En kom je de lockdown een beetje door?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.