PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #211

3 januari 2021

Het vorige weekoverzicht stopte na Eerste Kerstdag. We starten dit overzicht dus nog even in kerstsfeer. Al zag mijn Tweede Kerstdag er vooral heel rustig uit. De kinderen waren naar papa en ik dook na een iets te korte nacht op de bank met een serie. Geen Tweede Kerstdag zoals ik gewend ben, maar dit beviel eigenlijk best wel. Eind van de middag ben ik naar mijn ouders gefietst om daar samen met mijn tante te eten. Was gezellig!

Zo ziet ontspanning eruit 😉 Ik heb de hele serie After Life (Netflix) in een paar dagen uitgekeken. Ik vond hem zo leuk en ontroerend. Er schijnt dit jaar een derde en laatste seizoen aan te komen, dus ik hoop dat dat er snel is. Vooral in deze donkere tijd van het jaar vind ik het fijn om series te kijken.

Derde kerstdag was voor mij een werkdag. Wel een heel relaxte hoor, met worstenbrood en de Top2000 op de achtergrond. Normaal gesproken werk ik achter mijn bureau op zolder, maar ik vond het fijn om nu gewoon beneden te zitten bij de kerstboom, met kaarsjes aan en fijne muziek. Werkte prima!

Dinsdag ging ik eten bij M en de kindjes. Vorige week hadden we bij mij thuis gegourmet en deze week deden we hetzelfde bij M thuis. En dat was opnieuw een succes! Ik neem me voor om dit vaker te doen. Lijkt me erg leuk in het weekend als we niet zo op de tijd hoeven te letten.

Ik nam mijn nieuwe Purpuz Planner in gebruik! Super fijn altijd om in een nieuwe planner aan de slag te gaan. Nog geen grootse doelen en plannen, maar wel alvast een paar to do’s voor de laatste week van het oude en eerste week van het nieuwe jaar.

De kinderen maakten vuurwerktekeningen voor mij. Ze waren van oud op nieuw bij papa, dus het was best gek ze voor het laatst in 2020 te zien en ’tot volgend jaar!’ te zeggen. We spraken nog wel af op donderdagavond nog even te videobellen.

Die avond bracht ik door bij vrienden in Nuenen. Het was een heel gezellige, relaxte avond. Met zelfmaakpizza’s, een spelletje en lekkere hapjes en drankjes. Na twaalven zijn we buiten nog even naar andere vrienden gelopen om op afstand te proosten op het nieuwe jaar. Het was dan misschien anders dan anders qua hoeveelheid mensen bij elkaar, maar ik heb echt een hele fijne avond/nacht gehad.

De volgende ochtend keken we het traditionele Nieuwjaarsconcert. Onder het genot van koffie, veel koffie. En leftover oliebollen.

Eind van de middag kwamen de kindjes thuis en wenste ik hen én M een gelukkig nieuwjaar. Vrijwel meteen daarna ging ik met de kinderen naar mijn ouders. Die hadden Chinees besteld, maar waren uiteraard niet de enige dus we moesten heeeel lang op onze bestelling wachten. Gelukkig was het nog vakantie en maakte het niet uit dat we pas na zevenen zaten te eten. Als ik had geweten dat er zo’n toetje zou volgen had ik me iets meer ingehouden met het eten. Man, wat was dat lekker!

Gelukkig kwam er na Nieuwjaarsdag nog een weekend. Dat voelt best luxe! Mijn missie op zaterdag was het knippen van Lise’s haren. Ik kon een kappersschaar lenen van mijn schoonzus en ging heel optimistisch van start, maar gaandeweg ontdekte ik dat het kappersvak toch echt een vak apart is. Lees: ik had niet echt een idee wat ik aan het doen was en of dat wat ik deed wel was zoals het hoorde. Het leek een beetje alsof ik een buxushaag stond te snoeien. Haha! Maar uiteindelijk leek het eindresultaat toch best wel enigszins op dat wat ik vooraf in mijn hoofd had. Best een beetje trots op!

‘Hebben jullie zin om even te komen spelen?’ Binnenspeeltuinen zijn natuurlijk dicht, maar als je vrienden hebt die er zelf eentje hebben dan heb je geluk! Ik merkte dat de kinderen eraan to waren om even lekker uit te razen. En ik ook 😉

Vandaag alweer de laatste dag van de kerstvakantie. Een vakantie in lockdown, dus met minder mogelijkheden. Maar ik moet zeggen dat we ons goed vermaakt hebben. De gezelligheid was er in ieder geval niet minder om! Tegen de thuisscholing die morgen weer begint zie ik wel een beetje op. Aangezien M en ik ook allebei weer aan het werk moeten, wordt dat roeien met de riemen die we hebben. Volgende week zal blijken hoe het is gegaan!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.