PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #210

27 december 2020

Het zijn altijd gekke weken zo met die feestdagen er middenin. Vanwege de kerstdagen had ik dit weekoverzicht nog niet kunnen maken en opeens was het zondag. Gelukkig is vandaag een rustige dag en heb ik mijn weekoverzicht kunnen maken. Met de kerstboom aan, kaarsjes op tafel en de Top2000 op tv. Heerlijk! Na een paar hectische dagen vanwege de plotselinge sluiting van de scholen, hadden we een uitermate relaxed begin van de kerstvakantie. Lise ontdekte helemaal zelf YouTube-filmpjes met tekeninstructies. Steeds pauzeren, tekenen en weer verder kijken. Vond het zo leuk!

Play-Doh is en blijft ook favoriet hier in huis. Zowel mijn vier- als zevenjarige vinden het geweldig speelgoed waar ze helemaal hun fantasie in kwijt kunnen.

Kerstvakantie is ook: van de bank een bed maken en met kussens en dekens een kerstfilm kijken. Ik kroop na het maken van de foto tussen de kinderen in. Zo gezellig!

Hoe fijn het binnen ook is, even eruit gaan is ook belangrijk. Lise wilde graag skeeleren en Quinn pakte zijn loopfiets. We maakten een tochtje naar de glasbak met nog een rondje door het park er aan vast. Heerlijk om even een frisse neus te halen.

Daarna weer lekker binnen spelen. Ik haalde de Kapla tevoorschijn en daar werd vervolgens fanatiek mee gebouwd. Ze pakken dat soort speelgoed niet zo snel zelf, maar zo blijkt maar dat je soms gewoon een voorzetje moet geven. Ze speelden zo lief en leuk. Zelf heb ik trouwens ook even mee gebouwd 🙂

We aten pizza bij mijn broer en schoonzus en kijk die twee eens zitten samen in de stoel… zo zoet!

Omdat er al veel gegeten was en nog veel meer gegeten zou worden én ik mijn dagelijkse fietstochten naar school nu niet heb, wilde ik een uurtje sporten. Met een eigen mat XCO trainer en YouTube-video is dat zo gepiept. Ik kwam er alleen wel achter dat mijn vloerkleed schuift als ik moet springen, dus dat leggen we de volgende keer maar even aan de kant… Maar verder: workout geslaagd!

‘Mama dit is een mooi plekje. Als ik hier ga zitten kan jij een foto maken!’ Zo grappig en schattig hoe ze mij hier als het ware kopieert. Maar ze had gelijk. Dit plekje aan het kanaal is mooi! We gingen even naar de brievenbus die daar toevallig vlak in de buurt staat.

Op mijn to do list voor de kerstvakantie stond ook ‘kerstkoekjes bakken’. Al jaren had ik hele leuke vormen bij de kerstspullen liggen, maar het kwam er niet van om ze eens te gebruiken. Tot dit jaar dus! We kochten zandkoekjesdeeg en bakten koekjes, die de kinderen vervolgens nog met decoratiestiften mochten versieren. Leuk om te doen en met een lekkere traktatie als resultaat!

Woensdag kwam M gourmetten. Ik wilde hem sowieso uitnodigen om een keer te komen eten omdat hij de kinderen de hele week moest missen en bedacht toen dat het misschien leuk was om te gaan gourmetten. Een goed plan, omdat ik dat in mijn eentje best spannend vond met twee kinderen en we zo vier ogen hadden om met name Quinn in de gaten te houden. Het bleek een groot succes! En gelukkig stonk de woonkamer helemaal niet naar baklucht de volgende dag. Geen idee hoe we dat hebben gedaan, maar de afzuigkap heeft zijn werk goed gedaan denk ik.

Donderdag, de dag van kerstavond brak aan. Nog even een fotootje maken bij de kerstboom met de (nog onuitgepakte) cadeautjes.

Een normale foto maken van ons drieën zat er niet in, dus dan maar een gekke selfie tijdens fruittijd. Je moet iets 🙂

’s Avonds kwamen mijn ouders en tante op bezoek en ze namen mee… cadeautjes. Eigenlijk doen we daar dus nooit aan, maar ze vonden het te leuk om voor de kinderen nog wat cadeautjes te kopen. Quinn heeft hier net Apie uitgepakt. Apie is zijn allerfavorietste knuffel. We hadden er eerst twee, toen verdween er eentje spoorloos en vorige week was de andere Apie opeens ook foetsie. En nu heeft hij dus weer een nieuwe die hij meteen met open armen in ontvangst nam. Dat hij een maatje kleiner is dan de andere Apies maakt hem niet uit en dat hij nog nieuw is ook niet. Dit snoetje spreekt boekdelen.

Eerste Kerstdag breekt aan. Dus het is tijd voor een uitgebreid kerstontbijt! Gezellig in pyjama met kaarsjes op tafel, vers sap, croissantjes en kerstbrood.

Om 10:00 uur was het tijd voor een tweede kerstontbijt. Via Zoom mijn koor dit keer. De dag ervoor kwamen ze een tasje vol lekkers brengen en het idee was dus om dat gezamenlijk om 10:00 uur op te eten. Omdat mijn kinderen niet zo lang kunnen wachten met ontbijten werd het een soort van snoepmomentje, maar dat maakte het niet minder leuk. Na een gezamenlijk deel gingen we vervolgens in een aantal breakrooms uit elkaar zodat we in wat kleinere groepjes makkelijker konden kletsen. Lise deed gezellig mee, liet haar Pokémon zien en deed een paar goocheltrucs uit haar nieuwe goocheldoos.

En toen was het tijd om te gaan douchen en ons klaar te maken voor kerst met de familie bij mijn broer en schoonzus thuis. Lise en ik in hetzelfde rokje en met dezelfde panty. En ook nog met dezelfde kleur op onze nagels. Love it.

Altijd een beetje awkward om een ander te vragen om ‘even een foto’ van ons te maken. Maar ik vind dat dit soort momenten moet worden vastgelegd. Mijn broertje was zo lief om de telefoon ter hand te nemen. Blij met deze foto!

Daarna gingen we meteen de keuken in. Mijn ouders maakten zoals elk jaar het voorgerecht, een garnalencocktail. Wij maakten zalm in bladerdeeg voor het hoofdgerecht (met nog wat bijgerechten uiteraard) en mijn toetje was tarte tatin met peer en kaneelijs. Het smaakte allemaal heerlijk!

Na de afwas heb ik de kinderen boven in bed gelegd, dronken we nog een borrel en hebben we tot in de nacht spelletjes zitten doen. Ik mocht zelf ook blijven slapen dus dat was heel fijn en gezellig!

Inmiddels is Tweede Kerstdag ook achter de rug en zijn de kindjes bij papa. Ik heb tijd om mijn huis op orde te brengen en wat te werken, maar ontspannen doe ik ook hoor. Met lezen, Netflixen, wandelen en af en toe een workout kom ik de dagen wel door! Hopelijk heb jij ook fijne kerstdagen achter de rug en geniet je net als ik volop van deze gezellige dagen tussen kerst en oud en nieuw.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.