PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #21

5 februari 2017

We hebben weer een fijn weekje achter de rug. Gevarieerd ook wel. Zo moest Quinn een heupecho ondergaan, kwam de fysiotherapeut weer op bezoek en ging ik met beide kinderen en mijn moeder naar de dierentuin.

We beginnen met vorige week zondag. Toen we zoals meestal in het weekend lekker rustig de dag startten. Quinn ging in bad, iets wat hij steeds leuker begint te vinden. Ondertussen deed Lise haar baby ook in bad.

’s Middags reden we naar vrienden in Nijmegen om hun nieuwe huis te bewonderen. Ze hebben er echt een mooi plekje van gemaakt en het was erg gezellig. Omdat we tegen etenstijd pas weer richting Eindhoven reden, besloten we onderweg wat te eten. Uiteraard belandden we bij de grote gele ‘M’.

Maandag was het weer ‘back to business’. Lise ging naar de peuterspeelzaal, M was aan het werk en ik heb tussen de bedrijven door gestudeerd. Toen M ’s avonds Quinn zijn fles gaf en Lise nog even tv mocht kijken voor ze naar bed ging, zaten ze er zo knus bij dat ik er snel een foto van heb gemaakt.

Dinsdag was weer mijn dagje met Quinn, aangezien M naar zijn werk was en Lise bij de gastouder. Ik geef nog altijd borstvoeding en vind het zo schattig dat Quinn altijd mijn trui vastpakt als hij ligt te drinken.

Dinsdagavond ging ik naar een cursus EHBO voor kinderen. Iets wat ik al heel lang wilde gaan doen en nu de kans voor kreeg. Het was deel 1 van de cursus. Volgende week woensdagavond is het tweede en laatste deel. Misschien dat ik nog een apart artikel over de cursus schrijf. Ik vind het in elk geval (nu al) heel waardevol!

Woensdagochtend was het tijd om Lise eens wat welverdiende aandacht te geven. Tussen de bedrijven door moest er ook even gestofzuigd worden en leerde ik Lise dat ze op de stofzuiger kon zitten. Vond ze hilarisch, zoals je ziet.

Na de lunch bracht ik haar naar mijn schoonouders, die altijd een hele berg speelgoed klaar hebben staan als ze weten dat ze komt. Zo lief! Ze heeft het er ook telkens erg naar haar zin, dus dat is fijn. Ondertussen kon ik weer wat meters maken met mijn studie en wat opruimen op zolder.

Donderdagochtend ging Lise naar de peuterspeelzaal. M bracht haar weg en nadat ik Quinn gevoed had, legde ik hem in de kinderwagen om even wat boodschapjes te gaan doen. Bij HEMA wilde ik wat rompers gaan kopen, maar ik kwam thuis met heel wat meer. Wat blijft het toch een heerlijke winkel. Ik verzilverde trouwens ook meteen mijn 5 euro korting voucher, van de ‘Meer HEMA’ klantenpas.

Na de speelzaal ging Lise naar mijn ouders. Zp kon ik nog even aan de slag thuis en aan het eind van de middag kwam M naar huis zodat we met Quinn naar het centrum konden waar de heupecho plaatsvond. Het was even spannend, maar gelukkig was er net als bij Lise destijds niets aan de hand. Hij deed het ook super, helemaal zonder te huilen! We haalden Lise weer bij mijn ouders op en konden daar meteen aanschuiven voor het eten. Zo fijn!

Vrijdag was de dag waar Lise al bijna een week naar uitkeek. Aan het begin van de week zag ik namelijk dat het donderdag en vrijdag wat minder koud zou zijn en dus blokte ik vrijdag in mijn agenda en vertelde haar alvast dat ik van plan was naar dierentuin Dierenrijk te gaan. Elke ochtend vroeg ze of het al tijd was om naar de dierentuin te gaan, zoveel zin had ze.

Eigenlijk zou ik alleen gaan met de kinderen, maar omdat ik dat toch een beetje spannend vond en mijn moeder aanbood om mee te gaan leek me dat toch wel fijn. Het zonnetje liet het helaas een beetje afweten, maar we hadden een super gezellige (en stiekem ook wel vermoeiende) middag. Het was heel rustig in de dierentuin, waardoor we de dieren goed konden bekijken. Lise ging ook helemaal los in de speeltuin en ik kon ook weer gewoon mee van de glijbaan en op het springkussen, anders dan de vorige keer toen ik daar nog hoogzwanger rondliep.

We lunchten in het restaurant, waar ik Quinn meteen kon voeden. Stoere blik heeft hij hier hè? 😉

Zaterdag was M weer lekker thuis en rommelden we ’s ochtends wat in huis. Lise kleurde ondertussen een kleurplaat die ze bij Dierenrijk had gekregen.

’s Middags reden M, Quinn en ik naar de woonboulevard om te kijken voor een nieuw vloerkleed en ging Lise spelen bij haar achterbuurmeisje en beste vriendinnetje. Houd Instagram in de gaten voor foto’s van het nieuwe kleed. Ik ben er zo blij mee!

En zaterdagavond had ik het rijk alleen. M was de stad in en ik nestelde me met een hapje en drankje op de bank. Ik keek ‘Wie is de mol?’ en ben daarna dit weekoverzicht in elkaar gaan zetten. Heerlijk zo’n avondje voor mezelf.

En vandaag hebben we weer een lekker rustig dagje voor de boeg. Al moet ik na twee dagen zonder studeren wel echt weer even de boeken in en wil ik ook verder met het opruimen van de zolder. Wat zijn jouw zondagplannen?

2 Comments

 • Reply Jessica 5 februari 2017 at 11:39

  Wat goed dat je een ehbo cursus volgt. Dit staat ook op mijn lijstje als ik straks kindjes mag krijgen.

  • Reply Monique 5 februari 2017 at 22:05

   Heel slim! Het is nooit weg om te weten wat je in welke situatie moet doen.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.