PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #209

20 december 2020

Wat een week was het he? Ik vond het best heftig toen maandag opeens bleek dat er een complete lockdown zou worden aangekondigd. En dat de basisscholen zouden sluiten had ik al helemaal niet aan zien komen. In het weekend was er nog niets aan de hand en maakte ik een grote pan erwtensoep. Om zelf van te eten en nog twee extra porties om in te vriezen. Handig voor als ik alleen moet eten en geen inspiratie of zin om te koken heb. Ik begin het te leren!

Ik versierde de kerstboom. Over de lampjes ben ik nog steeds niet helemaal tevreden, maar ik heb besloten dat ik me er niet meer druk om maak. Er zijn (inmiddels) wel belangrijkere dingen waar ik me mee bezig kan houden.

Omdat Lise nu een bureau op haar kamer heeft en er met het kindertafeltje beneden niet veel meer gedaan werd, besloot ik dat op Quinn zijn kamer te zetten. Met de speelboom er bovenop zodat hij daar lekker kan gaan zitten spelen. Toen hij maandag thuiskwam was hij er helemaal blij mee. En ik ook, want er is weer een object weg uit de woonkamer. Ons huis is niet zo groot, dus alle ruimte die ik kan winnen is welkom.

Dinsdag was opeens de laatste schooldag van het jaar, vanwege de aangekondigde lockdown. Heel gek en ook enorm jammer, want er stonden nog leuke kerstactiviteiten voor de kinderen op het programma. Zo zouden ze donderdag een kerstlunch hebben op school. Maar in plaats daarvan kwam Lise dus dinsdag met een tas vol huiswerk en een zelfgeknutselde kerstster naar me toe gelopen. Meteen wist ik dat we er gewoon zelf iets leuks van zouden maken. Denken in kansen, niet in problemen!

In haar tas zat deze zelfgeschreven kerstkaart. Zo lief!

Een leuk karweitje tijdens een lockdown? Klussen! Ik bestelde eindelijk een nieuwe koelkast, die ik samen met mijn vader in de ombouwkast van IKEA zette. Dat bleek nog best een karwei, want de planken moeten precies op de goede hoogte zodat het allemaal mooi past. Maar het is gelukt zoals je ziet! Het 40 jaar oude koelkastje dat ik had is nu weg en dat scheelt een hoop lawaai én energiekosten kan ik je vertellen.

Lise wilde weten of ze even groot was als de koelkast. Opa zou haar wel even opmeten. Het kind is gewoon al 1.29 m! De koelkast is weliswaar 1.22 m hoog, maar staat op een verhoging, dus die vergelijking is niet helemaal eerlijk. Lise is groter!

Zoals ik bedacht dat we er het beste van gingen maken, trokken een aantal ouders dat nog iets verder door. Lise werd donderdag samen met twee andere kinderen bij haar beste vriend uitgenodigd voor een kerstdiner. En voor Quinn werd bij de ouders van een van zijn klasgenootjes thuis zelfs voor de hele klas een kerstdiner georganiseerd. Hij vond het erg spannend dus ik kreeg toestemming om bij hem te blijven. Lise haalden we op zodra we klaar waren. En zo hadden we toch allemaal een fijn momentje om de kerstvakantie in te luiden. Erg blij met zulke lieve en ondernemende ouders! Voor het kerstdiner van Lise maakten we worstjes in bladerdeeg. Dat was meteen een leuke activiteit in de ochtend.

Kijk hem hier eens zitten in zijn mooie outfitje 🙂 Ik hoopte vorig jaar al dat het dit jaar nog zou passen en gelukkig is dat het geval. Met gel in zijn haren was hij een echt heertje. Ik kon hem wel opvreten. Net zoals hij dit taartje, haha.

Ik vond de thuisscholing alleen met twee kinderen erg uitdagend en ben dus blij dat de kerstvakantie nu begonnen is en we twee weken niets ‘moeten’. Stiekem hoop ik dat de basisscholen na de vakantie toch weer open mogen. Ik heb al geruchten gehoord dat ze daar over aan het nadenken zijn. Maar tot die tijd genieten wij van quality time, vermaken we ons thuis best goed en proberen we zolang het weer het toelaat lekker veel naar buiten te gaan voor een frisse neus.

Ik wens jullie, ook namens de kinderen, ondanks alles een hele fijne vakantie en ook alvast gezellige feestdagen toe 🙂

2 Comments

 • Reply Celesta 20 december 2020 at 21:43

  Zo leuk om te lezen altijd! En wat een prachtig mannetje die Quinn, zeker met z’n mooie kerstoutfit!

 • Reply MarjonS 21 december 2020 at 07:24

  Wat een lieve ouders om dit voor de kinderen te doen. Toch een kerstdiner.

  Oh ik heb zulke mini kinderen haha. Onze dochter wordt over 2 maanden 10 en is evengroot als Lise.
  Onze zoon wordt over 1 maand 7 en is 115cm 😂

  Ondanks de vreemde tijd, fijne kerstvakantie en fijne feestdagen

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.