PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #208

14 december 2020

Wat was het een heerlijk Sinterklaasweekend vorige week! Na weken vol spanning wachten was het zaterdag dan eindelijk pakjesavond. De kindjes waren overdag al licht gespannen, maar het begon allemaal echt met het kijken van de Video van Sint die elk jaar op de deurmat valt en onze pakjesavond inluidt. Zo geweldig om die snoetjes weer te zien en de verbazing in hun ogen als de Sint het echt over hen heeft. Aan het eind van de video kregen we te horen dat de pakjes in de garage zouden staan. En daar haalden we inderdaad drie volle zakken cadeautjes vandaan. Het grote uitpakfeest kon beginnen!

Dit was op zaterdagochtend, toen we heerlijk rustige opstartten. Lekker lang in pyjama en daarna met z’n allen een voor een onder de douche en langzaam voorbereiden op het heerlijk avondje.

Na het douchen moesten natuurlijk de pietenpakjes aan. En ik trok iets leuks uit de kast voor mezelf. Gewoon, omdat ik daar zin in had en vind dat je juist in deze lockdown best eens wat extra aandacht aan je uiterlijk mag besteden. Na weken in sweaters en joggingbroeken was het zo fijn om weer eens een rokje te dragen en lippenstift op te doen.

M was ook van de partij en samen met mijn broertje en schoonzus speelden we, toen de kinderen eenmaal op bed lagen, het spel Bank Attack. Zo tof! Helaas lukte het ons niet om level 5 (het op een na moeilijkste level) uit te spelen. Toch nog best lastig…

Zondag hadden we helemaal niets op de planning en dat had ik bewust gedaan, zodat de kinderen lekker de hele dag met hun cadeautjes konden spelen. Lise helemaal blij met haar VTech smartwatch en Quinn met zijn Baby Born broertje, dat hij liefkozend ‘Polletje’ heeft genoemd.

Weet jij wat een ‘krol’ is? Ik wist het niet, tot afgelopen zaterdagavond. Een krol is een lokale lekkernij uit de regio Gemert/Veghel. Het is een zacht wit anijsbroodje dat je met speculaas hoort te beleggen en rond Sinterklaas gegeten wordt. Mijn schoonzusje komt uit die streek en is ermee opgegroeid. Grappig om op deze manier zoiets nieuws te ontdekken. Mijn moeder kreeg trouwens een zak krollen van Sinterklaas en mijn vader kwam er zondagochtend een paar brengen, samen met wat speculaasjes. De kinderen vonden het niets, maar ik vond het heerlijk!

Zelf was ik trouwens ook goed verwend door de Sint. Een nieuwe waterkoker, twee kommetjes en een gft-afvalbakje voor op mijn aanrecht. Lekker burgerlijk he? Maar ik word er blij van! O trouwens, ik kreeg ook een Philips Wake Up Light. Ik heb het nu een weekje in gebruik en wil niet meer zonder. Echt oprecht een heel fijn ding. Als ik hem wat uitgebreider heb getest zal ik er eens een blog aan wijden als daar interesse voor is 🙂

We gingen toch nog even de deur uit zondag, want we gingen caviaknuffelen bij een vriendin die hier vlakbij woont. Precies zoals ik verwachtte vond Lise het helemaal geweldig en wilde Quinn vooral rustig van een afstandje naar de beestjes kijken. En ook precies zoals ik verwachtte wil Lise nu zelf ook cavia’s, maar ze moet nog even geduld hebben tot ze 8 jaar is. Tegen die tijd ben ik wel klaar voor gezinsuitbreiding. Denk ik 😉

Maandagmiddag zijn de kinderen altijd bij mijn ouders, maar dit keer kwam ik Lise even halen om samen een mooie kerstboom uit te gaan zoeken bij Praxis. Dat is hier zo’n beetje om de hoek, dus ideaal. We hadden al heel snel een mooie gevonden, kochten binnen nog een paar ballen voor in de boom en konden na het afrekenen buiten de boom meteen ophalen. Gelukkig vroeg de medewerker of hij hem even in mijn auto moest leggen. Ik had het zelf ook gekund, maar als je zo’n helpende hand krijgt aangeboden moet je daar ook gewoon gebruik van maken.

Lise mocht het ‘eten’ voor de kerstboom dragen en nog even in de slee bij de uitgang voor een fotomomentje. Wat een moppie is het toch.

Haha hier nog zo’n heerlijke foto. Deze eenhoorn-onesie kreeg Lise ook van Sinterklaas en ze kan er heerlijk in wegkruipen. Hij is nog wat aan de ruime kant, maar dat is niet erg. Heeft ze er lekker lang plezier van!

Het was weer persco-tijd. Geen goed nieuws van onze premier helaas en ik denk dat daar deze week nog een schepje bovenop komt. Het wil maar niet beter gaan met de besmettingscijfers. Zo vervelend.

Wat ondanks alle beperkingen gelukkig nog wel kan is sporten in groepsverband. En daarom deed ik weer een lesje High Studio’s via OneFit. 45 minuten afzien, maar daarna voel je je wel als herboren en kun je alles aan. Echt waar! Ik heb voor deze week ook weer een les gereserveerd, maar het is even afwachten of het dan nog wel kan en mag…

Woensdag haalde ik een lachhap voor thuis af bij Smaaktheater Dertien, het restaurant van mijn geliefde Parktheater, dat ik al veel te lang moet missen. Van maandag tot en met vrijdag kun je daar voor maar € 7,50 een maaltijd afhalen. Vooraf wordt het menu van de week bekendgemaakt dus je weet van tevoren op welke dag er welke hap wordt geserveerd.

Op woensdag stond er Thaise viscurry met rijst en cassave op het menu. Helemaal in mijn straatje, dus dat was perfect. Ik kreeg er ook nog een lekker biertje bij en nam voor € 2,50 extra ook het verrassingsdessert (wat pannacotta bleek te zijn). Ik vind het echt een aanrader en ga zeker nog eens vaker bestellen. Echt ideaal op dagen dat ik toch alleen eet, wat steun voor een horecazaak en theater in moeilijke tijden en bovendien super lekker.

De kinderen kregen niet alleen speelgoed van Sinterklaas, maar ook elk een elektrische tandenborstel. Lise had er al wel eentje bij papa, maar voor Quinn is het nieuw en hij vindt het fantastisch. Tandenpoetsen is zo een feestje.

Aan het eind van de week is Quinn echt moe en toe aan weekend. En even lekker met mama met de LEGO spelen, zoals je ziet. Heerlijk om te zien hoe geconcentreerd hij daarmee bezig kan zijn.

Na een drukke week brak een voor mij lekker rustig weekend aan. En ik had het nodig. Even niets moeten, maar wat achterstallig opruimwerk doen in huis, wat wassen draaien en Netflixen. Deze week nog even knallen en dan lekker een week met de kindjes vrij zijn. Ik kijk ernaar uit!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.