PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #205

22 november 2020

Vorige week kleurde de Eindhovense lucht paarsblauw! Ook zag je op heel veel plekken in de stad grote rode verlichte ballonnen. Ik had al een vermoeden en later werd dat bevestigd: het zou de week van lichtfestival GLOW zijn. Omdat dat vanwege corona natuurlijk niet door kon gaan, heeft de organisatie dit in het geheim bedacht. Om de Eindhovenaren toch wat te geven om naar te kijken, van een afstandje. Heel tof bedacht vind ik!

Zondag vierde Lise haar verjaardag bij M thuis en was ik uitgenodigd om even langs te komen. Ik wilde niet met lege handen aankomen en daarom nam ik alvast een cadeautje voor haar mee. Haar echte grote cadeau zou ze pas op haar echte verjaardag, op donderdag, krijgen. Ze kreeg een set LEGO Dots en was daar erg blij mee 🙂

Maandag probeerden we een nieuw makkelijk recept uit: naanpizza! Je belegt naanbrood met tomatensaus, geraspte kaas en groente/vlees/vis naar keuze en verwarmt de pizza’s 10 minuten op 180 graden. De kinderen vonden het om te smullen. En ik eigenlijk ook!

Daarna was hete knuffeltijd. Quinn had me duidelijk gemist het weekend. Heerlijk om hem weer zo tegen me aan te hebben liggen op de bank voor de tv.

Dinsdagmiddag reden we na school door naar Shoeby waar de rokjes die ik besteld had voor Lise en mijzelf waren binnengekomen. Ze zijn van de nieuwe Nicolette mini & me collectie en ik vind ze zó leuk! Helaas was mijn rokje wat aan de ruime kant en heb ik een maatje kleiner moeten bestellen. Het rokje van Lise zat wel perfect en namen we dus mee naar huis. Ik kan niet wachten tot we ze met de feestdagen samen kunnen dragen!

Die avond aten we bij hoge uitzondering voor de televisie. Ik had de intocht van Sinterklaas zelf nog niet gezien en zij al wel bij papa, maar ik wilde dat moment toch heel graag ook nog samen meepakken. Gelukkig hadden Lise en Quinn daar geen problemen mee. Ik zorgde dat ze van tevoren al gedoucht en in pyjama waren. Voor de gezelligheid, maar ook zodat ze na afloop direct naar bed konden.

Ik kreeg een tour door Tilburg en was positief verrast over de manier waarop de stad de afgelopen jaren is veranderd. Toch eens wat vaker naartoe gaan dus! Deze muurschildering vond ik zó tof. Zeker met die strakblauwe lucht erachter.

Weer thuis moest ik flink aan de bak: traktaties maken! Lise zou donderdag trakteren op school en ik moest 28 van deze bakjes maken. Onderin zat een voorverpakte koek. De traktaties bracht ik donderdagochtend vroeg naar het schoolplein. Lise sliep bij papa, maar zo kon ik haar alvast stiekem feliciteren en veel plezier wensen met het vieren van haar verjaardag op school.

Die middag haalde ik een heel blij meisje uit school. Helaas was het bureau dat ik haar voor haar verjaardag wilde geven helemaal uitverkocht en kwam ik alleen met een bureaustoel en -lamp thuis, maar alleen al daarmee was ze zo ontzettend blij. Echt heel leuk.

Op donderdag eten we altijd bij mijn ouders en dat was deze donderdag niet anders. Natuurlijk mocht Lise kiezen wat er op tafel kwam ze koos… pannenkoeken! Mijn vader bakte een hele stapel, M kwam ook mee-eten en ze gingen allemaal op.

Vrijdagmiddag deden we het lekker rustig aan. Even bijkomen van de toch wel drukke en hectische week en ons voorbereiden op het (feest)weekend dat voor ons lag.

Toen de kinderen in bed lagen kroop ik achter mijn laptop, want koorrepetitie is weer volledig digitaal. Helaas, want er is niets fijner dan gewoon in real life samen zingen. Maar dat zit er voorlopig nog even niet in en dan moet het dus maar zo.

De kamer had ik donderdag al versierd, maar deze 7 moest nog even worden opgehangen. En hij hangt daar best leuk zo voor de schuifpui vind ik!

Inmiddels is het feestje achter de rug en hebben we nog twee vrije dagen voor de boeg. Maandag hebben de kinderen namelijk studiedag, dus die dag plakken we lekker aan het weekend vast. Ik gok zo dat er vooral veel met de nieuwe cadeautjes gespeeld gaat worden en ik hoop dat het weer het toelaat om ook even naar buiten te gaan.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.