PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #204

15 november 2020

Het wordt een beetje vervelend als ik elke week zeg hoe snel de week weer is omgevlogen, maar het is nu eenmaal zo. Deze weken zijn hier sowieso extra hectisch omdat beide kinderen in de laatste maanden van het jaar hun verjaardag vieren, de Sint natuurlijk naar ons land komt en de feestdagen eraan komen. Ik had werk-technisch ook een drukke maar hele goede week. Er staan zoveel leuke dingen op de planning dat ik bijna niet weet waar ik moet beginnen. Maar voor nu even een terugblik op die afgelopen week, die begon met een gezellige spelletjesavond met mijn broertje en schoonzus. We speelden voor het eerst Ticket to Ride Amsterdam*. Een kleinere en snellere versie van het originele spel, waar ik al enorm fan van was. En ook deze versie is erg tof! Het leuke is dat je dit er wat sneller bij pakt als je niet veel tijd hebt maar toch een spelletje wil doen. Een potje duurt ongeveer een kwartier.

Over spelletjes gesproken… deze twee beginnen het ook steeds leuker te vinden om er een spelletje bij te pakken. Quinn heeft de concentratie nog niet echt om het tot het einde vol te houden, maar met Lise speel ik al regelmatig een spelletje. Doolhof is een van onze favorieten, maar ook Keer op Keer en Dobble vindt ze erg leuk!

Dit blijft ook zo heerlijk. Weekend vieren met een film op Netflix en dan lekker op de bank tegen elkaar aan kruipen. Hier moet ik overigens wel altijd oppassen dat de kinderen niet gaan vechten wie er het meest tegen mama aan mag liggen. Dat is altijd nog wel een lichte uitdaging. Maar deze positie was perfect.

Al heel lang wilde ik weer eens een nieuw Airfryer-recept uitproberen. Omdat Sinterklaas deze week weer in het land is, werd het gevulde speculaas. Ik haalde de ingrediënten in huis en maakte twee kleine ’taartjes’, die enorm goed smaakten! Dat ga ik 5 december zeker weer maken! Ik postte het recept ook op mijn blog. Erg leuk om te doen, ook samen met kids. Daarna lekker smullen.

Ik vond een compleet oningevuld werkboekje in Lise’s schooltas. Eerst zei ze dat het huiswerk was, even later dat het niet per se hoefde. Het leek me toch verstandig om in elk geval iets te doen en dus ging ze er even mee aan de slag. Ik verbaasde me hoe makkelijk het haar af ging. Leuk om dat zo eens van dichtbij te zien, al ben ik heel blij dat dit soort dingen normaal op school gedaan worden en we niet terug hoeven naar die thuisschool-situatie van afgelopen voorjaar…

Eindhoven kleurde deze week opeens paarsblauw en rood! In de avond is de hele lucht paarsblauw gekleurd en overal door de stad vind je deze grote rode (verlichte) ballonnen. Eerst wist niemand eigenlijk precies wat er de reden van is, maar deze week zou het jaarlijkse lichtfestival GLOW in Eindhoven plaatsvinden. Dat gaat nu vanwege corona natuurlijk niet door, maar om iedereen toch (van een afstandje) te laten genieten van licht(kunst), is de organisatie met dit initiatief gekomen. Leuk opgelost, vind ik!

Lise had dringend nieuwe kleren nodig want ze groeit als kool. Met mijn moeder ging ik daarom even de stad in op woensdag. Ik was helemaal niet gefocust op dameskleding omdat we daar natuurlijk niet voor kwamen, maar deze jeansjurk wilde ik toch even passen. Uiteindelijk heb ik hem niet gekocht omdat ik er niet mee kan fietsen en ik hem net wat aan de korte kant vind. Maar leuk is hij wel!

Ik experimenteerde een avondje zonder salontafel. Het is best een groot object in mijn zithoek en hij bedekt zo’n beetje mijn complete prachtige vloerkleed. Ik ben er dus over aan het denken om hem in te ruilen voor een of twee kleinere tafeltjes. Even over denken nog.

Quinn heeft een nieuw bed en is er ontzettend blij mee! We lezen nog altijd het boek van Gulzige Geit voor het slapengaan. Althans, hij leest het zelf omdat hij de complete tekst uit zijn hoofd kent!

Het tweedehands krukje dat ik vorig weekend scoorde heeft nu ook een plekje gekregen naast zijn bed. Het wordt echt een gezellig kamertje zo!

Over gezellig gesproken… Bij HEMA kocht ik deze openhaard. Ik wist helemaal niet dat er ook lampjes in zaten. Zo leuk! Vooral ’s avonds geeft dat een heel leuk effect. Aan de muren had ik niet echt plek, maar we hadden nog een zuignapje liggen en daarmee ging ik hem gewoon aan het raam van de schuifpui. Opgelost!

Lise versierde ondertussen het raam aan de voorkant met raamstickers en stiften. Sinterklaas moet natuurlijk wel weten waar hij moet zijn als hij toevallig langsrijdt 😉

We zaten helemaal in Sinterklaassferen aan het eind van de week. We kleurden een kleurplaat van diezelfde HEMA openhaard en Quinn maakte een kunstwerk met Sint-stickers voor in zijn schoen. Heerlijk kneuterig, met Sinterklaasliedjes op de achtergrond.

De kindjes gingen naar papa en daar stond ook al een openhaard klaar. De schoentjes gingen er meteen voor, met de tekeningen erbij.

En ik besloot eens lekker eten te gaan afhalen om het weekend in te luiden. Hier in de buurt zit een hele goede Italiaanse take away waar ik al in geen tijden geweest was. Ik was wel vergeten dat ze porties maken waar je makkelijk twee dagen van kunt eten, maar het was overheerlijk.

Mijn weekend was goed gevuld met bezoekjes aan vriendinnen, wat opruimwerk en ik ben ook nog even op het feestje van Lise geweest. Die vierde dit weekend namelijk alvast haar verjaardag bij papa en wilde graag dat ik ook even langskwam. Komende week is ze echt jarig, mag ze trakteren op school en volgend weekend is het hier in huis groot feest!

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.