PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #202

1 november 2020

Vorig weekend waren de kindjes nog bij papa en deed ik wat ik al een hele tijd zo graag wilde doen: een boswandeling maken. Samen met een paar vrienden liep ik een heel stuk (8000 stappen!). En ik vond het heerlijk! Na afloop mocht ik aanschuiven voor een beker glühwein en de lekkerste hapjes. Dat was genieten! Een goede en relaxte voorbereiding op de hectische week die voor me lag…

Vorig weekend was natuurlijk ook het weekend van de finale van ‘Wie is de Mol?’. Zoals elk jaar wist ik pas op het laatste moment zeker wie de mol was en had ik het dit keer gelukkig goed. Ik vond het opnieuw een erg leuk seizoen, met leuke kandidaten.

Nog even een paar plaatjes die ik tijdens de boswandeling maakte. Het bos was zo prachtig met al die herfstkleuren en ik had dit jaar ook nog geen paddenstoelen gezien!

Ik gaf al aan dat het een hectische week zou worden. Quinn mocht namelijk twee keer afscheid nemen (en trakteren): op de peuterspeelzaal en bij de gastouder. En dus was ik maandagavond druk met het maken van traktaties voor alle peuters van de speelzaal. Ik maakte deze coronaproof traktatie met doosjes rozijntjes die ik omtoverde tot monstertjes. Vind ze erg leuk geworden, al zeg ik het zelf!

Quinn was ook helemaal blij. We mochten er zelf natuurlijk helaas niet bij zijn, maar ik kreeg van de leidsters al snel filmpjes doorgestuurd van het feestje waarbij Quinn het hoogste woord had en zichtbaar genoot van alle aandacht.

Lichtelijk hyper haalde ik hem een paar uur later op. We gingen voor de laatste keer naar de bieb voor onze traditionele bieb-date, maar met de aangescherpte maatregelen bleek dat toch wat lastig. Het is namelijk niet de bedoeling dat je langer in de bibliotheek blijft dan strikt noodzakelijk en met een dikke anderhalf uur te overbruggen is dat eigenlijk wel nodig. We zijn dus maar wat boodschappen gaan doen toen we eenmaal wat boekjes hadden uitgezocht. Ook gezellig!

Thuis stond de kinderen een verrassing te wachten. Van Netflix hadden we een mooie goodiebag ontvangen ter ere van de lancering van de nieuwe Netflix Original ‘Fei Fei en de Maan’. Echt een aanrader trouwens die film! Maar deze raket om in te kleuren staat nu dus in de woonkamer en de kinderen spelen er graag mee.

Langzaam gaat de metamorfose van mijn ietwat gedateerde keuken beginnen. Ik kocht bij IKEA een ombouw waar binnenkort mijn nieuwe koelkast en oven in moeten komen. Quinn wilde wel helpen die in elkaar te zetten. Grappig hoe hij meteen doorheeft hoe zo’n schroefmachine werkt!

Woensdag was het grote moment daar en ging Quinn voor de allereerste keer wennen bij de kleuters op de basisschool. Ik vond het best wel een ding, maar het leek hem nauwelijks iets te doen. Hij liep met de andere kinderen en de meester naar binnen alsof het niets was en zwaaide zelfs nog even naar ons. Zo trots op dit mannetje!

Donderdag het tweede afscheid van de week. Bij de gastouder dit keer. Ik maakte voor haar een mand met wat cadeautjes en voor de kinderen zakjes met een potje klei, een bellenblaas en een doosje rozijntjes. Niet super creatief maar wel gewoon leuk en coronaproof. Ook hier vierde Quinn zijn verjaardag en afscheid in één. Wat een emotionele week!

‘Mag ik even lezen, mama?’ of: ‘Zullen we samen een boekje lezen?’ Op het leren lopen en praten na vind ik dit misschien wel de leukste nieuwe fase. Lise gaat als een speer met lezen en ik vind het nog wel het mooist dat ze het zelf zo leuk vindt om te doen. Ook op straat en op televisie begint ze nu woorden te lezen en herkennen. En ik hou er gewoon van als ik met Quinn bezig ben in de badkamer en dan dit aantref als ik Lise’s slaapkamer binnen loop.

Na vijf dagen school, speelzaal en gastouder ben je gesloopt. En dat ziet er dan ongeveer zo uit. In slaap vallen deed hij trouwens niet, maar het scheelde niet veel. Ik ben zo super trots op mijn grote knul! Vanaf maandag écht naar school…

Dit weekend hebben we Quinn’s vierde verjaardag gevierd. De foto’s daarvan zie je volgende week. Ondanks dat we het klein moesten houden met een aangepaste bezoekregeling, kon hij zich denk ik niet jariger hebben gevoeld 🙂

Hebben jullie ook een fijne week achter de rug?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.