PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #201

25 oktober 2020

Een herfstvakantie zonder kids. Ik was benieuwd hoe me dat af zou gaan. Nadat het in de zomervakantie niet zo heel best ging toen ik ze een hele week moest missen, vond ik het best een beetje spannend. Gelukkig ging ik er deze week zelf een paar dagen tussenuit en had ik al wat activiteiten op de planning. Toen ik op zondag boodschappen wilde doen, trof ik het koelschap van mijn Albert Heijn zo aan. Nagenoeg leeg! Heel even dacht ik dat er mensen spontaan aan het hamsteren waren geslagen, maar al snel bleek dat er een brand was geweest in het distributiecentrum waardoor hele voorraden vernietigd waren… Gelukkig waren de dingen die ik nodig had nog wel op voorraad!

Maandag reed ik met mijn moeder naar Zwolle. Elk jaar gaan we er een paar dagen samen tussenuit en dit jaar werd het dus Zwolle. Ik probeer altijd steden te kiezen waar ik nog nooit ben geweest, maar dat wordt natuurlijk steeds lastiger. Maar dit was echt mijn eerste kennismaking met deze stad en ik had er zin in! We sliepen in Hotel Fidder. Een kleinschalig hotel dat ik als tip had gekregen van een vriend. En dat bleek een uitstekende tip! Mooie ruime kamer, prima badkamer en heerlijke bedden!

Die eerste middag maakten we alvast een kleine wandeling door de stad. Nadat het de hele dag grijs was geweest, liet het zonnetje zich opeens heel even zien. Het was, zoals je ziet, helemaal niet druk in de winkelstraten.

Leuk bijkomend voordeel van het hotel is dat er een whiskybar in zit. Nu ben ik helemaal niet bekend met het drinken van whisky, maar wel erg nieuwsgierig van aard. En dus zaten we de eerste avond in het hotel aan ons eerste glaasje whisky. En ik moet zeggen dat het niet direct liefde op het eerste gezicht was, maar dat ik wel duidelijk verschil proefde tussen deze twee soorten whisky en dat de rokerige soort niet heel erg mijn ding is. De andere was een stuk zachter en milder en vond ik best goed te drinken.

Het hotelontbijt kon niet in buffetvorm vanwege corona, maar we kregen een dag van tevoren een lijst waarop we konden aanvinken wat we allemaal graag wilden eten en drinken. ’s Ochtends werd het dan op een etagère in de eetzaal geserveerd. Het was echt enorm uitgebreid en heerlijk! Het roerei werd vers bereid en er was zelfs gerookte zalm.

Dag twee kochten we een stadswandeling die we voor de helft deden. De overige tijd besteedden we aan foto’s maken en winkelen. Tussendoor even ergens koffiedrinken kon natuurlijk niet en dus gingen we voor een coffee to go en een doosje handgemaakte bonbons, die we noodgedwongen onder een afdak moesten opdrinken en -eten omdat het opeens begon te regenen. Gelukkig smaakte het er niet minder door! De lunch sloegen we die dag trouwens over omdat we zo uitgebreid hadden ontbeten dat we rond het middaguur nog echt geen honger hadden, haha.

Die honger kwam tegen het eind van de middag wel serieus opzetten en hoewel ik op de website gezien dacht te hebben dat de beste ‘Thai in town’ (volgens een betrouwbare tip) Bai Yok alleen afhaaldiners zou serveren van vrijdag tot en met zondag, bleek er aan de overkant een soort tweede locatie van dit restaurant te zijn waar ze alleen maar afhaalmaaltijden maken. En die was gewoon open! Het was ruim 20 minuten lopen naar het hotel, dus met grote honger en vermoeide benen omdat we die dag al ontzettend veel hadden gelopen, sjeesden we terug naar het hotel. Mijn moeder at aan het bureau en ik op bed. Weer eens wat anders! Maar het was echt overheerlijk. Als dit restaurant bij mij in de buurt zou zitten, dan wist ik het wel!

Ze had al zoveel foto’s van mij gemaakt, dat een ‘selfie’ van ons beiden natuurlijk niet mocht ontbreken. Hier wandelen we trouwens langs het water, door een heel mooi park.

Eindpunt van de stadswandeling was de Sasserpoort. Een van de stadspoorten van Zwolle die bewaard zijn gebleven. Een mooi en imposant bouwwerk. Toch jammer dat Eindhoven dit soort mooie oude gebouwen niet meer heeft.

Woensdag kwamen we aan het eind van de dag thuis en donderdag zag ik de kindjes gelukkig weer. Met Lise was ik namelijk uitgenodigd bij Fun Forest in Venlo voor een middagje klimmen! We namen haar beste vriendje en zijn moeder mee. Voor Lise was dit de eerste keer in zo’n klimbos en ze vond het best spannend, maar toen ze eenmaal het vertrouwen had dat ze het kon was ze niet meer te stoppen!

Voor het klimmen kregen de kids een instructie hoe ze zich aan de kabels moesten vasthaken en weer losmaken. Pas als iedereen had laten zien dat hij of zij dat kon, mochten ze de boom in.

Lise genoot er echt zo van… Toen het begon te regenen vluchtte iedereen onder een afdak, maar zij klom stug door. Geweldig toch? Na nog een laatste rondje gingen we weer naar huis. Ik mocht bij M en de kinderen blijven eten zodat ik ook Quinn nog even zag. Dat was fijn!

Vrijdagavond ging ik langs bij een vriendin die ik eigenlijk veel te weinig zie. We zouden eigenlijk samen ergens een wijntje gaan drinken, maar met de dichte horeca werd dat een borrel bij haar thuis. Ook heel gezellig hoor. En fijn om weer bijgekletst te hebben.

En nu sta ik op het punt om naar vrienden te gaan. Het plan is een boswandeling, maar we moeten even kijken of het weer dat toelaat. Anders is samen een kopje thee of koffie drinken natuurlijk ook altijd gezellig! En dan zit morgen de herfstvakantie er weer op en ga ik een enorm hectische week tegemoet. Quinn gaat twee keer trakteren, op de peuterspeelzaal en bij de gastouder. En hij gaat komende week ook twee keer een ochtend wennen op de basisschool! O jongens… mijn hart!

Hoe was jullie afgelopen week en, als je die ook had, de herfstvakantie?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.