PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #200

18 oktober 2020

Wat een smakelijk begin van een nieuw weekoverzicht hè? Mag ook wel, aangezien het het 200e is! Sinds ik ze nummer dan, maar toch een leuke mijlpaal om even bij stil te staan. En alsof het zo moest zijn zit hij dit keer ook lekker vol. Met 21 foto’s als ik me niet vergis! Vorig weekend ging ik met Lise de stad in om nieuwe winterschoenen voor haar te kopen. We maken daar dan meteen een gezellig uitstapje van door het te combineren met een lunch.

Niet gesponsord, maar zoals je ziet zitten we bij Toasted & Roasted, in Eindhoven. Echt een aanrader als je gek bent op tosti’s. Burgers hebben ze er trouwens ook. Mijn favoriet is de tosti met zalm en limoenmayonaise. Lise smulde van een kindertosti. Fijn dat we hier nog gewoon in de horeca terecht konden. Nu zal het voorlopig alleen met afhaal kunnen….

Naast schoenen kopen gingen we ook inspiratie opdoen voor haar verlanglijstjes. Met een verjaardag, Sint en Kerst in het verschiet is dat wel een must. We zijn heel wat leuks tegengekomen bij de speelgoedwinkel en kochten namens Lise alvast een klein cadeautje voor Quinn, die eind deze maand al jarig is.

‘Mama ik ga alvast in bed liggen, dan kan ik nog even lezen!’ Ik heb zo uitgekeken naar dit moment, deze fase, en nu hij is aangebroken vind ik het zo heerlijk om met haar te lezen maar vooral haar uit zichzelf een boek te zien pakken. Ik hoop dat ze net zo verzot zal worden op lezen als ik!

Zondag stond er een verrassingsuitje op de planning. We gingen naar de Julianatoren! Mijn ouders wisten dat Lise haar heel graag nog een keer heen wilde en aangezien het park eind deze maand dicht gaat en dan pas volgend voorjaar weer open, moesten we even kijken of we nog een geschikte datum konden vinden. Dat werd dus vorige week zondag en het was ontzettend leuk!

Quinn ging voor het eerst op deze paardjes en vond dat helemaal geweldig.

De helicopter trouwens ook. Dat ik keihard mijn scheenbeen stootte bij het instappen was ik bij het maken van deze foto gelukkig al vergeten.

De vliegende muizen vonden ze allebei enorm leuk. Quinn vooral om het feit dat hij met de knopjes zelf kon bepalen of we omhoog of omlaag gingen.

Het was heerlijk rustig in het park, dus we hoefden eigenlijk nergens te wachten. Ik vond het ook heel leuk om te zien dat de kinderen nu op een leeftijd zijn dat ze zelf attracties kunnen bezoeken. Lise liep soms zelfs gewoon op eigen houtje ergens naartoe! Dat is in een groter pretpark niet handig, maar is hier prima te doen. Echt leuk! In deze theepotjes zaten ze volgens mij een kwartier, omdat ze toch de enigen waren en ze steeds aan de jongen vroegen of ze nog een keer mochten 😉

‘Mag ik bij Lise logeren?’ Vlak voor bedtijd is het hier altijd even het dolle kwartier. Vaak met heel veel gelach, maar omdat de kinderen dan moe en een tikkeltje druk zijn eindigt het meer dan eens in huilen. Hier ging het gelukkig nog goed, al was er wel enige strijd toen ik Quinn vertelde dat hij toch echt in zijn eigen bed zou slapen die nacht…

Onze biebdates zijn ten einde 🙁 Super jammer, maar nu is het vakantie, daarna gaat Quinn nog een laatste keer naar de peuterspeelzaal en kunnen we ook nog naar de bieb, maar zal het bibliotheekcafé gesloten zijn. Dat wordt dus boekjes zoeken zonder koffie. En ja, je ziet het goed, Quinn kan een goede cappuccino ook wel waarderen.

Ik wilde wat meer met de kinderen gaan bakken. Maar omdat we die middag niet veel tijd hadden koos ik voor de simpelste bakmix die ik kon vinden, namelijk eentje waar alleen water bij hoeft. Haha, ideaal! We maakten van die lekker dikke American chocolate chip cookies. Ze waren goed gelukt!

Samen balletjes rollen vonden ze het leukst, al plakte het deeg wel een beetje aan de vingers.

Goedgekeurd!

Ik ben een beetje emo deze maand, omdat mijn kleine jongen bijna vier is en naar school gaat. Met Lise zijn we voor die tijd nog bij het Nijntje Museum geweest en mijn emo-toestand zei dat ik dat voor hem ook graag wilde. Mijn moeder heeft een Museumkaart en wilde graag mee en zo gingen we afgelopen woensdag met z’n drietjes naar het museum. Opa ging ook mee, maar niet het museum in. Die ging ergens lekker koffiedrinken en een gevulde koek eten tot wij genoeg hadden van Nijn 🙂

Quinn vond het dus echt te gek daar! Alles ontdekken en uitproberen. Dit museum is echt top voor peuters en kleuters. Lise is er alweer wat te oud voor, dus ik denk echt tot een leeftijd van vijf jaar ongeveer.

Mama en oma moesten een mondkapje op, maar daar gaf Quinn gelukkig niets om. Hier wilden we even gaan kleuren, maar was Quinn meer geïnteresseerd in de wasbak achter ons. Handen wassen is namelijk een van zijn grootste hobby’s. En best een nuttige in deze tijd!

Toen we uitgespeeld waren gingen we bij het tegenoverliggende museum lunchen. Omdat de zaak na woensdag dicht moest waren ze alles aan het opmaken en was er geen kaas meer voor op de tosti’s… Dat was een beetje jammer. Maar het was een heel gezellige ochtend en ik ben blij dat we gegaan zijn. Op de terugweg viel Quinn in een diepe slaap.

Donderdag was een spannende dag voor Lise, want ze mocht afzwemmen! ‘Mama ik heb wel een beetje kriebels in mijn buik omdat ik het spannend vind’, zei ze op de heenweg in de auto. Bij het zwembad aangekomen bleek ook nog eens dat ik niet mee naar binnen mocht.

Maar… ze deed het toch maar wel even! Super trots op mijn grote meid! Ze kreeg cadeautjes en na afloop aten we pannenkoeken bij opa en oma. Zo maakten we er ondanks de omstandigheden toch gewoon een feestje van.

Vrijdag had Lise al vrij en dus herfstvakantie, maar moest Quinn nog een ochtend naar de peuterspeelzaal. Normaal gesproken breng ik altijd eerst haar weg, maar dit keer kon ze dus mee. Zo lief hoe ze hem hielp met het ophangen van zijn tas en jas en daarna nog even mee het klasje in liep. Ik mag de school niet in, dus voor Quinn ook best leuk dat hij weer eens samen met iemand anders naar binnen kon.

Vrijdagmiddag waren we lekker thuis en hielden we een knutselmiddagje. Die ochtend kocht ik allerlei knutselspullen bij Action, waaronder verf, dus Lise kon zich lekker uitleven.

En nu is de herfstvakantie begonnen en zijn de kinderen naar papa. Zelf heb ik gelukkig ook wat leuke plannen, waaronder een mini-tripje in eigen land met mijn moeder. En donderdag mag ik Lise even ‘lenen’ en gaan we naar een klimbos! Hebben jullie de herfstvakantie net achter de rug of is hij zoals bij ons net begonnen?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.