PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #20

29 januari 2017

De laatste volle week van januari ligt alweer achter ons. Een week waarin we bezoek kregen van de kinderfysiotherapeut, ik een leuk uitje maakte met Lise en mijn moeder en waarin ik helaas een beetje in de stress heb gezeten wat mijn studie betreft.

Vorige week zondagochtend hoefden we nergens heen en dat betekent altijd nog even met z’n allen op het grote bed kroelen. M legde Quinn op zijn buik omdat we dat elke dag even met hem moeten oefenen en Lise ging er gezellig naast liggen. Vond ik wel een foto waard.

Niet veel later stuurden onze achterburen ons een appje of Lise zin en tijd had om met haar vriendinnetje te spelen. We hadden nog steeds geen plannen, dus dat was prima. Het vriendinnetje kwam bij ons spelen en samen wilden ze knuffelen met Quinn. Hij dacht er het zijne van zoals je ziet 😉

Na de lunch reden we naar de oma van M. Die hadden we alweer een tijdje niet gezien en ze vindt het altijd gezellig als er bezoek komt.

Deze foto maakte M stiekem en ik vind ‘m zo leuk! Samen met m’n twee kindjes richting de flat van oma wandelen.

Maandag had Lise een beetje een zware dag. Ze was in de ochtend nog wel vrolijk, maar al snel vrij moe. Toen ging ze naar de peuterspeelzaal, waar ze het heel leuk had maar thuis was ze zo moe dat ze op de bank in slaap viel. Ze weigert echt naar bed te gaan overdag, dus ik ben blij dat ze dan in elk geval op de bank gaat liggen en even kan bijtanken.

Dinsdag was weer de dag bij de gastouder en Lise wilde per se haar verkleedjurkje meenemen. In de middag knutselde ze daar samen ook nog twee leuke dierenmaskers.

Woensdagochtend reed ik al vroeg naar mijn ouders. Zij pasten weer op Quinn terwijl ik met Lise naar de Muziek en Spel les ging. Ze vindt het zo leuk en daar geniet ik dan weer enorm van. Na het lesje rijd ik dan weer terug en eten we samen nog een boterham voor ik weer naar huis ga. Ik liet Quinn weer even oefenen en opa had ondertussen een onderonsje met zijn kleinzoon…

’s Middags speelde Lise nog een paar uurtjes bij haar andere opa en oma, terwijl ik tussen Quinn zijn voedingen door heb zitten studeren. Ik ben bezig met het opzetten van mijn afstudeeronderzoek, maar dat blijkt nu al vele malen lastiger dan ik had verwacht. En doordat de tijd die ik heb om rustig te kunnen studeren nu nogal spaarzaam is, levert dat me af en toe best wat stress op.

Donderdagochtend was Lise op de peuterspeelzaal en kwam de kinderfysiotherapeut langs voor Quinn zijn voorkeurshouding. Met een bandje heeft ze een afdruk gemaakt van de vorm van zijn hoofd, die als beginmeting zal dienen. Erg grappig vond hij het allemaal niet zoals je ziet.

En ook nog even oefenen met het balletje. Op deze foto draait hij zijn hoofd bijna compleet naar links. En dat willen we zien!

’s Middags kwam Lise uitgeblust van de peuterspeelzaal thuis. Ze had na de boterham nog wel wat energie om met haar trein te spelen maar heeft het laatste stukje van de middag op de bank een filmpje gekeken.

En toen was het vrijdag en wat heb ik uitgekeken naar die dag. Ik zou namelijk samen met Lise en mijn moeder naar het Nijntje Museum in Utrecht gaan. We gingen met de trein en hadden een heel gezellige dag met z’n drietjes. Van het Nijntje Museum en wat we daarvan vonden komt komende week een apart artikel online. Maar ik kan alvast verklappen dat Lise er helemaal in haar element was…

Voor we terugreisden naar Eindhoven besloten we nog even te gaan lunchen. Lise bestelde voor de eerste keer haar eigen lunch. ‘Tosti met ananas’, mompelde ze naar de ober. Hihi, en dat maakt je dan zo trots!

Zaterdag beloofde een lekker rustig dagje te worden. Eindelijk kon M Lise’s dagelijkse vraag ‘Papa, heb jij weekend?’ met ‘Ja’ beantwoorden. Ook Quinn genoot van de extra papa-aandacht. We rommelden wat in huis, M en Lise deden boodschappen en tussen de bedrijven door dook ik nog even in een studieboek. Aan het eind van de middag maakten we nog een klein blokje om met beide kinderen. Quinn in de wagen, Lise op de step. Het was gelukkig iets minder koud dan de afgelopen dagen.

We aten op tijd en direct na het eten moest ik weg voor een optreden met mijn koor. Het ging erg lekker en was gezellig. Fijn om naast het drukke gezinsleven af en toe iets echt voor mezelf te kunnen doen.

En vandaag is weer redelijk rustig. We gaan alleen vanmiddag naar vrienden om hun nieuwe huis te bekijken en verder zien we wel wat de dag brengt. Wat staat er bij jou op de planning deze zondag?

5 Comments

 • Reply Patricia 29 januari 2017 at 06:19

  Er komt bezoek om de babykamer te bewonderen. Verder doen we rustig aan. Moet ook wel na deze beroerde, korte nacht…

 • Reply Charlotte 29 januari 2017 at 07:51

  Wat schattig dat Lise elke dag vraagt of papa al weekend heeft. Ook heel herkenbaar, hier gaat dat ook zo elke dag en als het dan eindelijk maandag is dan is ze zo blij, zo schattig! Ik ben benieuwd naar je verslag van het Nijntje museum, dat staat hier ook nog op de planning.

 • Reply Jodi - liefthuis 29 januari 2017 at 10:45

  Die foto van jou met je kinders is heerlijk

 • Reply janske 29 januari 2017 at 20:09

  wat een leuk weekje weer! Jammer dat het volgende week geen muziek en dansles is…wij kijken er namelijk al naar uit! 🙂

 • Reply Jessica 29 januari 2017 at 21:28

  Wat een fijne week weer. In wat voor koor zit je en wat voor liedjes zingen jullie? Wij zijn vandaag op visite geweest en hebben lekker thuis op de bank gegeten. Zo richting bed, morgen weer werken.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.