PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #2

11 september 2016

snap

Het is zondag en dus tijd om terug te blikken op de afgelopen week. Een best wel volle week als ik zo terugkijk en ik heb dan ook volop foto’s gemaakt. Het was de week waarin Lise eindelijk over kon naar haar grote meidenkamer, waarin de peuterspeelzaal weer begon en ik genoot van een verwenbehandeling bij de kapper. Kijk je gezellig mee?

snap1

Vorige week zondagochtend zijn we aan de slag gegaan in de kinderkamers. Voorzichtig haalde M de letters van Lise’s naam van de muur van de babykamer. Ik ga ze wel hergebruiken op haar nieuwe kamer, maar het was toch even een emotioneel momentje om ze na bijna drie jaar van de muur te halen.

snap2

Zondagmiddag gingen we met familie naar ABC Restaurant Velp. Vooral voor de kinderen leuk, omdat er veel te spelen was. Lise leefde zich helemaal uit in het speelparadijs, samen met haar neefje. Die twee zijn zo leuk samen!

snap3

Na zes weken vakantie begon maandag eindelijk de peuterspeelzaal weer. Ik schrijf ‘eindelijk’, omdat Lise niet kon wachten tot ze weer mocht gaan. Ze zag daar ook haar vriendinnetje weer en had al meteen geen oog meer voor ons toen we haar wegbrachten. Ze ging voor het eerst zonder luier en dat ging helemaal goed. Trotse mama dus!

snap4

Lise en haar vriendinnetje doken meteen samen de boekenhoek in. Lief he?

snap5

En dinsdag ging Lise weer naar de gastouder. Ook daar draagt ze (op het slapen na) geen luier. Op deze foto moest en zou ze even poseren voor mama. Alleen zat ze steeds maar een paar seconden stil, zodat een mooie scherpe foto er niet in zat.

snap6

Dinsdagavond had ik met de AH restaurantactie gereserveerd bij het Ethiopisch Restaurant. Ik was er zelf nog nooit geweest, maar had wel al van meerdere mensen de tip gekregen daar eens te gaan eten. Toen ik ontdekte dat ze meededen aan de actie hoefde ik dus niet lang na te denken. Gelukkig smulde Lise ook van de ‘pannenkoekjes’ met allerlei soorten vullingen. Zelfs die waarvan ik dacht dat ze misschien te gekruid voor haar waren. Bikkel!

snap7

Woensdagmiddag kwamen Charlotte en Aukje Lise en mij ophalen om samen naar Vreeland (vlakbij Hilversum) te rijden. Daar vond een event plaats als kick-off van de PLUSBRiCKS campagne van PLUS Supermarkt. De meisjes genoten enorm en wij ook. Alles vond buiten plaats, dus we genoten ook nog eens van het prachtige nazomerweer.

snap8

Donderdagochtend moest er natuurlijk flink gespeeld worden met de PLUSBRiCKS boerderij die M de avond van tevoren helemaal in elkaar had gezet.

snap9

En die middag haalde ik Lise voor de allerlaatste keer uit haar ledikant. ’s Avonds zou ze voor het eerst in haar nieuwe kamer én nieuwe bed gaan slapen. Voor haar spannend, maar voor mama minstens zo’n grote stap! Een beetje emotioneel maakte ik die middag nog wat foto’s van mijn meisje in haar ledikant. Gelukkig ligt er straks weer een klein baby’tje in en mag ik dit alles gewoon nog eens meemaken.

Vrijdagochtend deden we rustig aan. Rond het middaguur kwam een vriendin met haar twee dochtertjes langs om gezellig met ons te lunchen. Ik heb er geen foto’s van, maar de meisjes vermaakten zich daarna lekker buiten en wij hadden tijd om bij te kletsen. Die middag probeerde ik ook wat te rusten toen Lise in bed lag. Om ’s avonds toch lekker naar koorrepetitie te kunnen. Die buikbaby van mij houdt er volgens mij wel van als ik zing! Vrijdag kwam trouwens ook de zwangerschapsupdate van week 32 online, mét nieuwe buikfoto.

snap11

Zaterdagochtend moesten we de wekker zetten, want ik had om 10:00 uur een afspraak bij de kapper voor een heuse verwenbehandeling. Daarvoor nog moesten we Lise even naar mijn ouders brengen. Omdat zij het niet erg vonden nog iets langer op te passen, hadden M en ik tijd om nog even de stad in te gaan en gezellig samen te lunchen in het zonnetje.

snap12

Eenmaal thuis ging Lise even slapen en toen ze wakker werd stond oom Eric aan de deur. Die kwam haar nieuwe kamer bewonderen en at een hapje mee. Na het eten vertoefden we nog even buiten, want het was nog heerlijk warm. Lise demonstreerde dat ze al heel goed kan bellenblazen en van oom Eric kreeg ze en cadeautje voor op haar nieuwe kamer. Een boekje van Finding Nemo, haar nummer 1 film op dit moment. Super lief! Natuurlijk moest er meteen even uit voorgelezen worden…

Je hebt het kunnen zien, het was een drukke maar ook heel gezellige week. En die sluiten we vandaag af met een heel leuk uitje. Nieuwsgierig? Houd dan mijn Instagram of Snapchat vandaag in de gaten!

6 Comments

 • Reply Nicole 11 september 2016 at 08:28

  Ik weet wel uitje je hebt vandaag hahaha.. Maar wat een fijne week en goed zeg van Lise, zonder luier!!

  • Reply Monique 11 september 2016 at 21:18

   Haha! Waar heb ik dat verklapt? 😉 Ja vind ik ook, ben heel trots!

 • Reply Marjon 11 september 2016 at 21:03

  Wat een leuke week, Lise veel kunnen spelen.
  Ik was gisteren in Ehv en dacht je te herkennen van je blog / foto’s.
  Iets voor 10u bij heuvelgallarij. Was iig iemand met een zwangere buik.

  • Reply Monique 11 september 2016 at 21:18

   Ze kwam inderdaad geen speeltijd tekort de afgelopen week. En zo hoort het ook! Oh dat zou best eens kunnen. Ik had om 10:00 uur een afspraak bij de kapper namelijk. Wat toevallig 🙂

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 11 september 2016 at 22:35

  Haha mijn dochter heeft het momenteel ook steeds over Finding Nemo en wil de film steeds zien, maar als ik hem aanzet dan vind ze het toch eigenlijk wel een beetje te spannend. En wat fijn dat het goed gaat zonder luier, knap hoor!

 • Reply Janske 12 september 2016 at 04:21

  Wat een leuke week weer! Ik ben benieuwd naar lise’ s grote meisjeskamer 😍

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.