PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #199

11 oktober 2020

Nummer 199, dus het volgende weekoverzicht wordt gewoon alweer het 200e! Daarvoor nummerde ik ze niet, dus weet hoeveel ik er in totaal al wel niet heb geschreven… Anyway, het was weer een lekker drukke week, die begon met een grote verrassing voor de kinderen in het weekend. We gingen namelijk met z’n vieren (M, de kinderen en ik) naar de Efteling! Via de AH-actie van een hele tijd terug had ik tickets met korting gescoord. En Quinn kon nog net gratis mee omdat hij eind deze maand pas vier wordt.

Het weer was op z’n zachtst gezegd niet zo goed. Het regende zo’n beetje de hele dag. Maar gelukkig waren we daarop voorbereid en hadden we regenjassen bij ons. Achteraf gezien had vooral Quinn beter ook regenlaarzen aan kunnen hebben, maar goed… je kunt niet alles hebben zullen we maar zeggen. Toen we door het Sprookjesbos wandelden ging het echt even los, dus we waren blij dat we bij de Indische Waterlelies even naar binnen konden.

De nieuwe ‘Pandadroom’ heet Fabula en is leuk! Vooral Lise vond het geweldig. Quinn vond het geluid af en toe wat hard en wilde de 3D-bril niet op. Gelukkig kun je de film ook zonder bril goed volgen, maar dan is de beleving natuurlijk wel ietsje anders.

Carnaval Festival is en blijft een grote hit! Vooral bij de kinderen natuurlijk, maar ik vind het geweldig om mee te genieten hoor. Al gaat dat deuntje maar moeilijk je systeem uit na afloop…

Van M hoorde ik dat deze attractie, de Polka Marina, binnenkort gaat verdwijnen… Super jammer! Het is een van Lise’s favoriete attracties en ik vond en vind het ook een leuke! Gelukkig blijven er genoeg toffe attracties over en hier zal ook vast weer iets gaafs voor in de plaats komen. Ik ben benieuwd! We hebben trouwens ook de nieuwe achtbaan Max & Moritz getest. Hoewel… M en ik gingen om beurten, maar de kinderen vonden het nog net iets te spannend. Hoewel ik zeker weet dat Lise het fantastisch vindt als ze er eenmaal in zit. Maar aan dwingen doen we niet, dus hopelijk heeft ze een volgende keer wel zin om mee te gaan.

Samen met Quinn ging ik de dag nadat we naar de Efteling waren geweest nóg een keer naar Jokie en Jet. Maar dit keer niet in een pretpark, maar in ‘ons eigen’ Parktheater! In de voorstelling Jokie en Jet, reizen is een feestje! nemen Jokie en Jet de kinderen mee op reis naar allerlei landen in de wereld. Met in elk land een toepasselijk liedje én een cadeautje voor de jarige Jokie. We hadden een heel gezellige middag, waar je de afgelopen week al over hebt kunnen lezen 🙂

Op een doodnormale dinsdagmiddag na school smeedden deze twee een plannetje, vulden hun rugzak en gingen naar boven. Eerst wilde ik ze hun gang laten gaan, maar toen het verdacht stil werd ging ik toch maar even kijken… Wat bleek? Ze zaten lief een filmpje te kijken op mijn bed, met in hun tas wat boekjes en een appel mochten ze opeens grote trek krijgen. Haha, geweldig toch?

Opeens realiseerde ik me dat Quinn over drie weken al jarig is en dan zowel bij de gastouder als op de peuterspeelzaal mag trakteren. Vanwege corona zijn er wat extra dingen om rekening mee te houden, dus ik ben er nog niet helemaal uit wat het wordt. Omdat hij op 31 oktober jarig is, lijkt iets in Halloween-thema me wel leuk. Bij HEMA scoorde ik alvast deze doosjes met rozijntjes. Nu er nog iets creatiefs, maar niet al te ingewikkelds mee verzinnen… Ideeën zijn welkom!

Het beste nieuws van de week was toch wel dit: Lise mag komende week afzwemmen voor haar A-diploma! We hebben er bijna twee jaar naartoe gewerkt, dus dit is wel echt een mijlpaal. Ik glom helemaal van trots toen ik haar met het kaartje naar buiten zag komen. Vanwege corona mogen we nu niet meer langs het bad zitten en zal het afzwemmen ook zonder publiek plaatsvinden. Daar ga ik nog een aparte blog aan wijden, want ik vind er van alles van… Maar het allerbelangrijkste is dat dit meisje volgende week haar eerste zwemdiploma in handen heeft! Zelf raakt ze er niet over uitgepraat en stiekem vindt ze het ook wel een beetje spannend…

Heb jij ook een fijne week achter de rug? En is de herfstvakantie daar al aangebroken of moet je net als wij nog een weekje? Ik kijk er wel naar uit om even uit het schoolritme te zijn. Ik merk dat Lise ook echt wel toe is aan vakantie na de eerste acht weken groep 3. De kinderen zijn trouwens grotendeels bij M die vakantieweek, dus ik hoop lekker meters te kunnen maken met mijn werk en weer eens in mijn huisje aan de slag te gaan. En als we geen totale lockdown krijgen ga ik er twee nachtjes tussenuit met mijn moeder. Maar voor het zover is dus eerst nog een ‘normale’ school- en werkweek voor de boeg!

1 reactie

  • Reply MarjonS 11 oktober 2020 at 08:17

    Wat fijn dat Lise mag afzwemmen. Jammer dat jullie er niet bij mogen zijn.
    Onze zoon zwemt 29 okt voor B af. Ze hebben de groepen klein gehouden zodat 1 ouder mee mag. Plekjes op 1,5m van elkaar af en de uitreiking vindt meteen ook in het zwembad plaats. Zo kunnen we toch erbij zijn en voor het kind zelf ook leuk.
    Elk zwembad is het anders.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.