PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #198

4 oktober 2020

Alweer een week voorbij! Echt niet te geloven hoe snel het gaat. Deze week was een behoorlijk drukke, dus dat heeft er vast wat mee te maken. Ik geniet van de laatste weken dat Quinn nog wat meer thuis is. Eind deze maand gaat hij wennen op de basisschool en begin november start hij in groep 1. Als hij zo bij me komt liggen kan ik me dat maar moeilijk voorstellen. Mijn baby!

De kinderen brachten laatst een zelfgemaakte tekening naar de buurvrouw en een paar dagen later lagen er twee kaarten en snoepjes op de deurmat. Zo lief! Ik gok dat er binnenkort nog wel meer tekeningen zullen worden gemaakt… 😉

Lise had een kinderfeestje en Quinn en ik maakten ondertussen het tuincentrum onveilig. Omdat Quinn net als zijn zus naar een Montessorischool gaat, moet hij een plantje meenemen. Het leek me leuk dat alvast samen met hem uit te zoeken. Het was een behoorlijke klus want hij veranderde steeds van mening, maar uiteindelijk heeft hij een leuk exemplaar uitgezocht. En omdat we het toch wel sneu vonden voor Lise namen we voor haar ook zo’n klein plantje mee. Leuk voor op haar kamer.

Zelf kocht ik deze leuke pot op poten voor mijn nieuwe plant die ik vorige week al liet zien. Of hij op dit plekje blijft staan weet ik nog niet helemaal zeker, maar ik ben sowieso heel blij met de combi!

Zondagochtend had ik met een vriendin afgesproken om met de kinderen naar Monkey Town te gaan. We hadden alleen niet gereserveerd en dat bleek wel noodzakelijk en helaas was er geen plek meer. We weken dus uit naar een andere locatie. Het werd de Malpie Hoeve in Valkenswaard. Prima binnenklimrek, gratis toegang en wij konden aan tafel thee en koffie drinken terwijl de kids zich vermaakten. Quinn was lichtelijk koud gekleed met z’n korte broek maar hij wilde hem per se aan. Gelukkig waren we met de auto…

Naar de glasbak gaan is natuurlijk veel leuker op je skeelers! Quinn ging op zijn loopfiets en zo maakten we van zo’n onbenullig en saai taakje toch iets leuks. Het kan ooit zo simpel zijn 🙂 Ik kreeg de smaak te pakken en ruimde thuis ook even flink op. Altijd fijn om weer wat rust en ruimte te creëren. Zou dat toch te maken hebben met de wisseling van de seizoenen? Mijn kledingkast is binnenkort aan de beurt. Die moet flink worden uitgedund en alle zomerkleding moet plaats maken voor mijn herfst- en wintergarderobe. Toch ook wel weer leuk!

Wat ook leuk is? Spelen met een niet in gebruik zijnde airfryer… Ik heb laatst een nieuwe gekocht en wilde deze verkopen, maar Quinn speelt er nu zo leuk mee dat ik daar maar even mee wacht 😉

Gezellig filmpje kijken met een zakje chips! Ik vind het jammer dat de zomer voorbij is, maar merk dat ik dit soort dingen weer extra leuk vind om te doen nu de dagen donkerder en frisser worden. En volgens mij zijn mijn kinderen het daar ook wel mee eens. Met Lise heb ik al een plan gemaakt om een keer een boswandeling te gaan maken en dan na afloop koekjes te bakken en warme chocolademelk te drinken. Kijk er nu al naar uit!

Ik vond het even spannend of ik deze week nog wel naar de sportschool zou kunnen. Met de aangescherpte maatregelen leek mij een sluiting van de sportscholen best een aannemelijk besluit. Maar gelukkig is dat niet gebeurd en kon ik dus nog lekker gaan sporten. Zoals vanouds weer eens twee keer de afgelopen week. Hopelijk lukt dat komende week ook weer.

Nu we twee keer in de week een uurtje overbruggen in de bibliotheek is Quinn er echt kind aan huis. Hij bestelt zelf zijn appelsap en besluit dan of hij boekjes gaat zoeken of gaat ‘werken’ op de computer of tablet. Het jongetje naast hem zit bij hem op de peuterspeelzaal. Toevallig en gezellig dat hij er ook was!

Na een lekker druk maar heel leuk weekend met een dagje Efteling en een theatervoorstelling met Quinn begin ik morgen weer fris aan een nieuwe (werk)week. Ik heb al een hele to do list, maar heb volop energie om daarmee aan de slag te gaan. Hoe was jouw week en heb je ook alweer zin in de nieuwe week die voor je ligt?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.