PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #196

20 september 2020

Vorig weekend gingen we met mijn ouders een dagje naar Burgers’ Zoo in Arnhem. Zij hadden kaartjes gewonnen voor een dierentuin naar keuze en omdat we hier al heel lang niet meer geweest waren – de kinderen zelfs nog nooit – leek het me leuk voor Burgers’ Zoo te kiezen. De kinderen keken hun ogen uit. Dat begon al bij de pinguïns net na binnenkomst, maar ging eigenlijk de hele dag zo door. Fantastisch om te zien!

We maakten af en toe een tussenstop. Deze met goede koffie en taart vond ik zeer geslaagd.

Vanwege corona moet je vooraf je aankomsttijd reserveren. Omdat er goed weer was voorspeld en mijn ouders denk ik niet de enige zijn die kaartjes hadden gewonnen, waren alle tijdslots in de ochtend al vol. Ik reserveerde dus maar om 12:30 uur. We hadden tot 18:00 uur de tijd en dat bleek ruim voldoende. Zelfs met tussenstops was er voldoende tijd om bijna de hele dierentuin te zien.

De ‘Ocean’, het gedeelte met onderwaterdieren, vonden de kinderen helemaal geweldig. Gigantische aquaria met de mooist gekleurde vissen. Lise spotte Dory en was erg onder de indruk van de haaien. Daar heeft ze het nu nog over. Quinn vond eigenlijk alles wel fascinerend. Ongelooflijk hoeveel indrukken zo’n mannetje op een dag als deze te verwerken krijgt.

In de ‘Bush’ was het warm en benauwd, precies zoals ik me herinnerde van vroeger. Naast bijzondere dieren vind je er ook planten die alleen in de jungle voorkomen. Waaronder deze met bladeren zo groot dat ze als paraplu zouden kunnen fungeren.

Voor we via de Mac weer huiswaarts keerden, mochten Lise en Quinn allebei een knuffel uitzoeken in het winkeltje. Mijn tante was zelf niet mee, maar had ze dat beloofd. Enorm lief! Quinn koos voor een Maleise beer en Lise voor een doodshoofdaapje. Beide hebben we ook in de dierentuin gezien, dus dat maakt het een extra leuk aandenken.

Met deze grote meid ging ik zondagmiddag even kleding shoppen in de stad. Ze is zo snel gegroeid de laatste weken dat ze echt dringend nieuwe dingen nodig heeft. Halverwege de shopsessie streken we even neer bij La Place voor een drankje met wat lekkers erbij.

En dit is de buit na afloop. We slaagden best goed! Zelf scoorde ik nog een fijne jurk en twee basic t-shirts.

Soms moet ik de kinderen echt aansporen om te gaan spelen, want als het aan hen ligt liggen ze de hele dag voor de tv. Maar er zijn ook momenten dat ze uit zichzelf gaan spelen. Daar word ik dan echt heel blij van. Quinn had hier zijn Duplo uitgestald en ging rustig zitten bouwen. Hij zit dan zo in zijn spel dat hij alles om zich heen vergeet. Prachtig vind ik dat.

Woensdagmiddag had ik met een aantal andere ouders afgesproken om na school met onze kinderen naar de speeltuin te gaan. Waar we echter geen rekening mee hadden gehouden was dat we niet de enige waren met dat idee. Het gevolg was dat de speeltuin vol was en we dus in de rij moesten om naar binnen te mogen. Omdat het lang duurde én het niet oke voelde om zo’n volle speeltuin in te gaan, zijn we op het naastgelegen grasveld neergestreken. De kinderen speelden met de bal en op en in de voetbalgoals en de ouders zaten op een groot picknickkleed gezellig te kletsen. Zo werd het toch nog een fijne en gezellige middag.

Op school zijn Pokémonkaartjes nu helemaal hip. Lise heeft er al een paar en krijgt het op de een of andere manier voor elkaar te ruilen en er dan steeds meer te krijgen. Goede handel wel 😉

Hier was ik ook zó trots! Lise pakte uit zichzelf een boekje en ging zitten lezen. Even later riep ze me bij zich omdat ik moest zien hoe goed ze het al kan. En mijn mond viel letterlijk open van verbazing toen ik hoorde hoe snel en goed ze al woordjes kan lezen. Ze gaat als een speer, en dat na slechts drie weken in groep 3!

Op zwemles is het hetzelfde verhaal. Ze is nu anderhalf jaar bezig en heeft opeens het licht gezien en vindt het vooral ontzettend leuk. Dat diploma komt dus echt in zicht en daarna gaan we lekker door voor B en misschien C. We gingen trouwens in plaats van met de auto een keertje op de fiets naar het zwembad. Ik had die dag de hele stad door gefietst, maar het was heel fijn! Als het weer een beetje meezit pak ik donderdag denk ik weer de fiets.

Vrijdagochtend bracht ik de kinderen weg en daarna reed ik meteen door naar Zeeland voor een hele leuke persdag in Bruinisse. De hele dag stond in het teken van de mossel. We bezochten het Visserijmuseum, waar je me op de foto in een bedstee ziet liggen, namen een kijkje bij Zeeuwsche Zoute – een lokale onderneming die zout wint uit het water van de Oosterschelde en het hoogtepunt was toch wel het varen en mosselen vangen op een mosselboot.

We sloten de dag af met een heerlijk diner met, uiteraard, mosselen in de hoofdrol. Het verslag dat ik ga schrijven komt op een andere blog terecht, maar misschien dat ik hier ook nog het een en ander ga delen. Wordt wellicht vervolgd dus 🙂

Hoe was jouw week? En ben je ook zo heerlijk aan het genieten van het nazomerzonnetje?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.