PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #195

14 september 2020

Het kon natuurlijk niet anders of dit weekoverzicht moest starten met deze foto. Een moment dat ik nooit meer ga vergeten! Klinkt super zoetsappig en overdreven, maar is echt waar. Het was zo’n bijzondere avond. Een concert als dit in coronatijd is sowieso al een belevenis op zich, maar deze avond voelde extra speciaal. Samen met vriendin Bregje ging ik naar Club Zoveel, de clubtour naar aanleiding van het nieuwe album van Guus Meeuwis. Die we na afloop in levenden lijve mochten ontmoeten!

Breg kwam naar Eindhoven, dropte haar spullen bij mij, we dronken een wijntje, kleedden ons om en stapten in de trein naar Tilburg.

We waren ruim op tijd om nog even rustig wat te eten samen. Omdat we allebei erg van (speciaal)bier houden, deden we dat bij Anvers. En dat is echt een grote aanrader! Heerlijk eten voor een normale prijs en uiteraard hele lekkere biertjes!

Natuurlijk proefden we de Blonde Anvers en proostten we op een mooie avond.

Even poseren bij de banner… Doet ze gewoon. Ik ben alle schaamte voorbij wat poseren in het openbaar betreft. Zeker als ik met mede-bloggers op pad ben. Het is nu eenmaal wat we doen ofzo.

Eenmaal binnen in 013 moesten we eerst langs de bar (hè wat vervelend) om alle drankjes voor de avond in te slaan. Tussentijds naar de bar wandelen was niet toegestaan en dus moesten we een ruwe inschatting maken wat we aan drankjes zouden wegtikken. We bleken onszelf iets overschat te hebben, maar uiteindelijk is alles netjes op gegaan 😉 De drankjes konden in een bak met ijs in het tafeltje dat speciaal voor ons klaarstond. Echt een luxe hoor!

We hadden balkon-tickets dus ik had me al voorbereid op niet al te beste plaatsen. Maar omdat we zo mooi op tijd binnen waren, mochten we helemaal doorlopen naar de zijkant van het balkon en zaten we opeens bijna vooraan, al was het dan schuin van boven. We hadden perfect zicht op het podium en zaten er samen met nog één ander stel. Het leek wel een soort VIP-loge. Super gaaf!

Het concert was fantastisch. De sfeer, de liedjes, de praatjes van Guus tussendoor… Bij het eerste liedje zaten we al te huilen en bij ‘Toen ik je zag’ gingen bij mij de sluizen echt open. Maar we hebben gelukkig minstens zoveel gelachen en ontzettend zitten genieten van twee uur Guus, een eerste concert sinds lang en het feit dat dit – hoewel in aangepaste vorm – gewoon (weer) kan. Wat ik van tevoren dus helemaal niet wist is dat je een album kunt kopen en het na afloop door Guus zelf kunt laten signeren. Ik kreeg meteen kriebels bij die gedachte en daarom gingen we na het concert netjes in de rij voor de merchandise. Er stond een mannetje bij die met je telefoon een foto maakte als je dat wilde en zo kom ik dus aan de eerste foto van dit overzicht.

Ik denk dat je het nou onderhand wel weet, maar het was echt een fantastisch mooie avond. We hebben in Eindhoven nog een biertje gedronken en zijn toen naar huis gefietst. Bregje bleef gezellig slapen en de volgende dag zijn we na een voedzaam ontbijt nog een stuk gaan wandelen een natuurgebied hier vlakbij. Toen zij weer onderweg was naar huis ben ik gaan sleutelen aan mijn fiets. Wat een contrast he? Maar na een uur of wat was het voorzitje eraf en zat dit zadeltje op mijn stang. Dat heb ik toch maar mooi even helemaal zelf gefikst!

Er moesten weer boodschappen worden gedaan en tot mijn verrassing zag ik dat Lidl tegenwoordig ook bloemkool pizzabodems verkoopt! Die nam ik twee mee en we hebben ze vrijdag gegeten en ze zijn heerlijk! Lise en Quinn vinden het altijd erg leuk om hun eigen pizza te beleggen, dus dit is wel een blijvertje verwacht ik.

Breg heeft het wandelvirus weer bij me aangewakkerd. Ik ben van plan vaker een ommetje te maken. Vooral om mijn werkdag en het lange zitten wat daarbij hoort een beetje te doorbreken. Tijdens het wandelen kwam ik onder een viaduct deze toffe graffitikunst tegen. Ik wil er een keer foto’s gaan maken. Lijkt me tof 🙂

Quinn keurde het zadeltje meteen goed!

We gingen weer gezellig samen naar de bieb om te wachten tot ook Lise klaar was op school (Quinn is altijd twee uurtjes eerder klaar dan zij). Dit boek over een Gulzige Geit vindt hij fantastisch!

Toen Lise uit school is deden we een kleine shopsessie bij Sissy-Boy. Ze was helemaal blij met deze outfit, dus die namen we mee!

Het werd weer zomer en dus haalde ik mijn teenslippers gewoon weer uit de kast. Hier liep ik naar de zwemles van Lise. Ik vind het daar met slippers altijd zoveel fijner dan met dichte schoenen.

Diploma A komt in zicht en Lise heeft het licht gezien. Ze vindt het zwemmen geweldig en kan steeds niet wachten tot ze weer zwemles heeft. Dat maakt het voor mij stukken minder vervelend om mee te gaan. Het is echt een beetje ons wekelijkse uitje samen geworden.

Ik had een klein dipje deze week. Toen ik naar bed wilde gaan zag ik op mijn kussen dit sterretje liggen. Dat won ik vorig jaar een keer op de kermis, maar ligt sindsdien eigenlijk altijd bij Lise op haar kamer. Maar ze had het hier dus bewust op mijn kussen gelegd. Ik vind dat zo bijzonder en vooral zo lief!

Dit mannetje was vrijdagmiddag na een ochtend op de peuterspeelzaal helemaal op. Ik was met hem nog even in de stad schoenen gaan kopen, maar daar merkte ik al dat de rek eruit was. Op de fiets naar huis viel hij in slaap en ik kon hem zo op de bank verder laten slapen. Arm ding. Dat wordt nog wat als hij over anderhalve maand fulltime naar school gaat…

Dat was ‘m weer voor deze week! Ik hoop dat jullie ook een leuke week achter de rug hebben en dat alles goed gaat. We gaan een heerlijke nazomerweek tegemoet en daar kijk ik erg naar uit. Ik heb best een drukke planning, maar hoop tussendoor ook wat zonnestralen te vangen. Dat moet lukken, toch?

1 reactie

  • Reply Persoonlijk: even bijkletsen! - Breg Blogt 15 september 2020 at 20:00

    […] pop-uprestaurant vlak bij Maastricht. Een waanzinnige ervaring! Verder ben ik vorige week met Monique naar Guus Meeuwis geweest in 013 in Tilburg. Wat was dat leuk! Heerlijk om weer te genieten van livemuziek in een bijzondere setting. Alles was […]

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.