PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #193

30 augustus 2020

De eerste schoolweek zit er hier alweer op! Ik begrijp niet hoe de tijd zo snel kan gaan. Nu had ik deze week een aantal werkafspraken en meestal vliegen de dagen dan voorbij! Vorig weekend vierde ik met een klein groepje familie en vrienden een housewarming feestje. Blij dat ik het bezoek over de middag en avond had verdeeld, want zo kon het allemaal redelijk corona-proof plaatsvinden. Het was erg gezellig en op bovenstaande foto zie je een kleine selectie van de lieve cadeautjes die ik heb gekregen. De kinderen waren het weekend eigenlijk bij M, maar hij bracht ze voor een paar uurtjes langs zodat zij ook even op het feestje konden zijn. Vond ik fijn!

De volgende ochtend ontbeet ik met een stuk leftover kersenvlaai. Tja, je leeft maar één keer en na iets teveel biertjes was dit eigenlijk het enige waar ik echt zin in had. Oeps! Lekker was het wel trouwens.

Toen ik weer fris gedoucht en enigszins opgelapt was fietste ik naar de stad om een nieuwe rugzak voor Lise te kopen. Haar oude rugzak ging net voor het einde van het schooljaar kapot, dus het was echt nodig. Ik scoorde deze leuke blauwe tas met eenhoorns bij Van Haren!

In voorbereiding op de ritjes van en naar school pompte ik de banden van mijn fiets maar weer eens op. Dat bleek hoog nodig!

En maandagavond waren we eindelijk weer echt herenigd. Vanwege hun vakantie met M en aansluitend het weekend bij hem, had ik ze anderhalve week niet ’s avonds aan tafel gehad. Het was heel fijn dat het eindelijk weer kon. En natuurlijk aten we pizza om het te vieren.

Dinsdagochtend maakte ik de traditionele ‘eerste schooldag foto’, omdat ik de kinderen maandag niet zelf naar school bracht. Lise heeft het erg naar haar zin in groep 3. Ze heeft een hele leuke juf en komt elke dag super vrolijk thuis. Ik vond het zelf best wel een dingetje hoor, groep 3. De kleutergroepen voelen toch nog een beetje als ‘oefenen voor het echte werk’, dus met de start van groep 3 voelde het een beetje of ik haar voor het eerst naar school stuurde. Nu ik merk dat ze zo goed op haar plek zit in de nieuwe groep stelt me dat wel enorm gerust trouwens.

En Quinn heeft nog twee maanden te gaan op de peuterspeelzaal en gaat dan naar groep 1-2. Alweer een enorme mijlpaal, want dan zitten allebei mijn kinderen op de basisschool.

Mijn nieuwe hanglamp voor boven de eettafel kwam binnen. Mijn vader was zo lief om hem voor me op te hangen. Ik heb er best lang over gedaan om een geschikte lamp te vinden en twijfelde na het bestellen van deze lamp zelfs nog een beetje of ik er wel écht 100% tevreden mee zou zijn, maar nu hij eenmaal hangt ben ik helemaal blij. Ik vind hem super stijlvol en hij geeft prachtig licht.

Ik pak heel vaak dezelfde setjes kleding uit mijn kast. Maar soms heb ik zin in wat nieuws en ga ik proberen te ‘shoppen’ in mijn bestaande garderobe. Nieuwe setjes maken dus. Deze lila top is trouwens wel vrij nieuw, maar combineerde ik eens met mijn lange zwarte rok en een wijdvallend vest. Best leuk zo vind ik!

Voor een van mijn afspraken moest ik helemaal naar Venlo. Normaal zou ik dat heel eng hebben gevonden – want: snelwegangst – maar ik merk dat ik daar steeds makkelijker overheen stap. De reis ging prima en de afspraak was heel leuk en inspirerend! Ik ga vanuit mijn tekstbureau voor een leuke stichting de teksten voor een nieuwe website schrijven.

De andere afspraak deze week was bij het Parktheater. Daar heb ik al twee jaar een samenwerking mee, maar vanwege corona lag dat uiteraard allemaal even stil. We zijn nu aan het kijken hoe we de samenwerking toch weer langzaam kunnen oppakken en hoe we hem vorm willen geven. Leuk om even bijgepraat te worden hoe het er in zo’n theater aan toe gaat in deze gekke tijd. En mooi ook om te zien hoe ze allerlei manieren bedenken om dat wat ze het liefst doen toch in een veilig vorm aan het publiek aan te bieden.

Ik ging even langs M om wat spullen op te halen en trof daar Quinn in zijn element. Haha! Hoe geweldig is deze foto? Een dj in de dop 🙂

Dit meisje mocht donderdag weer voor het eerste in zes weken naar zwemles. Spannend vond ze het wel, want ze startte in een nieuw badje. En nog wel het badje dat haar diplima A moet gaan opleveren. Eenmaal in het water viel alle spanning van haar af en was ze helemaal uitgelaten. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat diploma niet lang meer op zich zal laten wachten.

Na de zwemles eten we altijd bij mijn ouders. Ik had terloops eens gezegd dat ik het wel lekker zou vinden als we een keer mosselen zouden eten. Wat doen mijn ouders? Meteen de eerstvolgende mogelijkheid aangrijpen. Super lief! Het was heerlijk. Lise smulde er ook van. Quinn probeerde, maar vond ze nog steeds niet lekker. Geen probleem natuurlijk, ik ben allang blij dat hij het probeert.

Ze kunnen elkaar vreselijk in de weg zitten, maar ook zó lief samen spelen 🙂 De dokterskoffer die we van mijn schoonzusje kregen valt goed in de smaak en nodigt echt uit tot samenspel. Ik geniet hier altijd enorm van!

Dit weekend hebben we niet zoveel op de planning, maar dat bevalt eigenlijk prima. Eens kijken of we vandaag nog even een speeltuin kunnen opzoeken. Hoe bevalt jullie ‘normale ritme’ na de zomervakantie? Of had je de afgelopen week nog vakantie en begint dat morgen pas?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.