PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #191

16 augustus 2020

De eerste week na mijn vakantie zit er alweer op. En dus is het tijd voor het eerste ‘normale’ weekoverzicht sinds de Snapshot Holiday die afgelopen woensdag online kwam. Een normale week was het trouwens nog niet. De kinderen waren grotendeels vrij en zelf nam ik ook nog even de tijd om te ontspannen. En dat begon vorig weekend met een dag aan het water en een avondje met vriendin op het terras. Na het weekend heb ik twee dagen mijn werk weer opgepakt en de overige drie was ik met de kindjes.

En we gingen veel naar het water, want was het heet deze week! De kinderen vermaakten zich prima bij en in het water en ik vond het zelf ook heerlij om daar de nodige verkoeling te zoeken.

Verkoeling zoeken deed ik ook in de supermarkt. Super fijn, maar je krijgt wel een klap als je na afloop weer buiten komt. Dus of dat nu zo gezond is vraag ik me af…

En weer gingen we richting water! Toevallig was Charlotte er ook met haar meisjes. De kinderen speelden heerlijk samen en wij konden gezellig bijkletsen. Fijn hoor! Wel was het zo warm dat we de meeste tijd in het water hebben doorgebracht.

Quinn vindt het zo leuk om lekker met zand en water te kliederen. Hij ontdekte ook dat hij overal in het kinderbad kon staan en aan de overkant op de steiger kon klimmen. Gelukkig haalde hij verder geen gevaarlijke toeren uit, maar ik moest hem wel steeds goed in de gaten houden.

Lise, Aukje en Emmi gaven hun benen even een modderpakking 😉

Ik moest even langs Action en ontdekte tot mijn verbazing dat het herfstassortiment daar al staat uitgestald. NEE! Nou ja, ik vind de herfst op zich best een fijn seizoen, maar ik ben eigenlijk nog helemaal niet klaar met de zomer! Laat het nog heel even lekker zonnig en warm (niet te heet) blijven. Daarna mogen de blaadjes vallen en ga ik me onderdompelen in de herfst.

Op donderdag ging Quinn naar de gastouder en had ik met Lise tot twee uur ’s middags de tijd om iets leuks te doen. Het komt er niet heel vaak van om er met z’n tweetjes op uit te gaan, dus leek me dat wel een goed plan. Ik had M een dag eerder laten vragen of ze graag wilde gaan zwemmen, naar de bios of naar de stad en ze koos zonder twijfel voor het tweede. En dus gingen we samen naar de nieuwe film van Trolls. Ze genoot er zo van! Daarna zijn we nog samen gaan lunchen en hebben we nog heel even gewinkeld voor we Quinn weer moesten ophalen. Fijn dagje zo!

Bij het winkelen had ze zelf een mooi shirt gezien en ze was helemaal blij dat ze het van mij mocht hebben 🙂

Er werd die middag fanatiek geknutseld. Op een gegeven moment vroeg Lise hoe je de ‘v’ schrijft. Ik legde het uit, zij schreef de letter op en kwam vervolgens met dit hartje naar me toe. ‘Dit ben jij en daar staat ‘lief’. Want jij bent lief.’ Nou, je kon me opvegen hoor. Zo zoet!

Het zindelijk worden van Quinn gaat nog niet heel goed. Hij heeft gewoon echt het liefst een luier om. Maar vrijdagochtend ging de luier uit en had hij opeens wel zin om op het potje te plassen. Het begin is er, nu even doorpakken. We hebben nog tot eind oktober… dan gaat hij naar school.

Ik moest even een kleine boodschap doen en twijfelde of ik de kinderen op de fiets mee zou nemen, of dat we even te voet zouden gaan. Ze wilden niet op de fiets, dus werd het dat tweede. Ik was al bang dat het iets te ver was voor Quinn zijn energie en korte beentjes en dat bleek het geval. De heenweg ging nog goed, maar op de terugweg had hij eigenlijk geen zin meer om verder te fietsen. Lise klaagde over pijn in haar been… Met wat motiverende woorden kwamen we gelukkig toch weer thuis aan. Volgende keer misschien toch maar even met de fiets op en neer.

Na een ochtend spullen bij elkaar zoeken, een stukje taart en een glas drinken vertrokken de kinderen met M naar een camping in de buurt voor een week vakantie. Zelf had ik die middag nog een zakelijke afspraak en ging ik aansluitend even de stad in om te kijken wat er nog van de zomer sale over is. Ik paste dit leuke pak, maar het bleek te groot en vooral veel te lang… Jammer! Wel kocht ik een leuke lila top en nu ben ik helemaal fan van die kleur… Love it, zeker nu ik lekker bruin ben.

Komende week dus geen kids om me heen, maar wel genoeg te doen. Zo pak ik mijn werk weer volledig op, staan er nog wat klusjes in huis te wachten en wil ik ook van de gelegenheid gebruikmaken om eens lekker te ontspannen met een boek of mooie film. Eens kijken of het lukt!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.