PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #19

22 januari 2017

Hij is wat later online dan gewoonlijk, maar ik heb weer een gloednieuw weekoverzicht voor je klaarstaan. Een week waarin we eens niet allerlei afspraken buiten de deur hadden, maar vooral lekker thuis zijn geweest.

Vorige week zondag gingen we wat meubelwinkels af. We zijn namelijk op zoek naar een nieuwe salontafel en een tapijt voor de woonkamer. Deze salontafel vinden we erg gaaf, maar we zijn er nog niet uit wat het gaat worden. Lastig hoor!

Maandagochtend vertrok M weer naar zijn werk en knuffelden Lise en Quinn nog even op ons bed. We lunchen op maandag altijd op tijd omdat Lise daarna naar de peuterspeelzaal moet.

Bij thuiskomst was ze moe, maar omdat ze weigert nog te gaan slapen ’s middags zijn we wat gaan spelen en daarna mocht ze een filmpje kijken op tv. Deze knikkerbaan van Hubelino is trouwens geweldig leuk!

Dinsdag was Lise zoals elke week bij de gastouder. Toen Quinn lag te slapen dook ik snel achter mijn laptop om wat aan mijn studie te doen. Het is passen en meten maar zolang ik elke dag wát doe, kom ik toch langzaam maar zeker steeds een stapje verder.

Om vijf uur ging ik Lise ophalen. Met de auto dit keer, want daarna moesten we meteen langs Albert Heijn om de boodschappen op te halen. Ik vind dat Pick Up Point dus echt een uitvinding. Bestelnummer intoetsen, parkeervak inrijden en je boodschappen worden achter in de auto gezet. I-de-aal.

Woensdag was een thuisdagje. M werkte in de middag thuis, waardoor ik samen met Lise even naar de verjaardag van ons achterbuurmeisje kon.

En woensdagavond kwam mijn broertje (a.k.a. oom Eric) eten. Hij volgt voor zijn werk een EHBO-cursus en had wat materialen meegenomen om mee te oefenen. Ging best oké volgens mij 😉

En donderdagochtend kregen wij een wel heel grote verrassing van Quinn. Hij had doorgeslapen van 21:00 uur de vorige avond tot 8:00 uur! We durfden niet te hopen dat hij vanaf dat moment elke nacht zou doorslapen en dat is maar goed ook, want sindsdien zijn we gewoon weer wakker rond een uur of vier…

Donderdagavond maakte ik weer eens zelf soep. Het werd de wortelsoep uit het Lekker & Simpel kookboek waar ik laatst over schreef. Erg lekker! Ik ben van plan de komende tijd vaker soep te maken, want je kunt er zo fijn mee variëren.

Toen Lise riep ‘mama, ik heb jou getekend!’, moest ik natuurlijk even komen kijken. En hoe lief is die tekening. Gelukkig lukte het me er snel een foto van te maken voordat ze de boel weer gewist had.

Vrijdag besloot ik er een rustig dagje van te maken. We wandelden op ons gemakje naar Lidl, want ik wilde even kijken bij de babykleding die ze daar deze week verkopen. Ook hadden we fruit en brood nodig. Het zonnetje scheen heerlijk, Quinn deed een dutje in de wagen en Lise was een lief hulpje in de winkel.

De buit! Ik was niet heel erg onder de indruk van de jongenskleding helaas, maar dit setje shirtjes vond ik wel leuk en de broekjes leken me voor het voorjaar ook wel fijn. Ik kocht ook nog XL hydrofieldoeken voor Lise (ideaal voor afdrogen na het douchen/badderen) en twee voedingstops voor mezelf.

Helaas werd Lise vrijdagmiddag niet lekker en werd ze zaterdagochtend ook nog ziekjes wakker. Ik zal niet in details treden maar ik heb een pyjama moeten wassen, een kind onder de douche gezet en een bed verschoond. Gelukkig ging het wat beter naarmate de dag vorderde. Aan het eind van de middag ben ik in de bieb nog even gaan studeren, terwijl M bij de kinderen bleef. Geen foto’s helaas, maar je begrijpt vast waarom 🙂

En vandaag zijn we lekker rustig opgestaan en gaan we zeker nog even genieten van het lekkere zonnetje. Wat zijn jouw plannen deze zondag?

4 Comments

 • Reply Jessica 22 januari 2017 at 18:23

  Wat een fijne week. De salontafel ziet er wel heel gaaf uit. Bij ons moet ook nog eens een nieuwe komen, maar ik kan hem niet vinden! Zoveel keuze. Vandaag zijn we op kraamvisite geweest en zijn we langs mijn ouders en de vader van mijn man gegaan, lekker rustig aan.

  • Reply Monique 22 januari 2017 at 23:41

   Klinkt als een lekker relaxed dagje!

 • Reply rebecca 22 januari 2017 at 19:04

  wat een lieve foto zeg van lise en quinn samen op bed
  jammer dat het eenmalig was, dat quinn zo lekker lang heb geslapen!
  en wat een leuke knikkerbaan. mag ik weten waar je deze heb gekocht en wat het kost?
  alvast bedankt voor je reactie!

  • Reply Monique 22 januari 2017 at 23:40

   Dankjewel Rebecca! De knikkerbaan is van Hubelino. Er zijn verschillende sets te koop (van klein tot megagroot) dus de prijs verschilt maar het is niet goedkoop. Wel erg mooi speelgoed dat te combineren is met Duplo-stenen.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.