PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #189

19 juli 2020

De eerste week van de zomervakantie zit er hier in het zuiden alweer op! Een week die voor mij begon met een weekend zonder kids… of toch niet? Het zoontje van een vriendin vierde op zaterdag zijn verjaardag en dus mocht ik Lise even ‘lenen’ om hem te gaan feliciteren. Toevallig hadden we aansluitend samen nog een theaterbezoek, dus dat konden we mooi combineren. Daarover komt binnenkort trouwens nog een aparte blog online. Erg bijzonder om na zo’n lange tijd weer in het theater te zijn!

‘Wil je Aperol Spritz’? Tja, dat hoef je mij natuurlijk geen twee keer te vragen 😉 Ik kon me van een vakantie in Italië herinneren dat ik het niet zo’n lekker drankje vond, maar dit smaakte prima. Zou mijn smaak dan gewoon veranderd zijn? Ik vond de twee staartjes van Lise trouwens mega leuk. Had M helemaal zelf bedacht en gedaan, goed hè?

Na het weekend volgde geen gewone vakantie-maandag. Quinn ging namelijk nog een laatste keer naar de gastouder en Lise had een kinderfeestje. En niet zomaar een feestje, maar ze gingen met z’n allen lasergamen, klimmen en spelen. Super leuk en prachtig om die kids zo te zien.

Ik vond al dat Lise wat laat thuis was van het feestje. Maar ze stond niet alleen met de moeder van de jarige aan de deur, samen hadden ze ook deze grote bos bloemen en plant bij zich. Bleek door drie moeders samen te zijn gekocht als cadeautje en ‘hart onder de riem’ voor ons nieuwe huis en de nieuwe situatie. Zo lief! 🙂

Maandag was dus nog best een ‘drukke’ dag, dinsdag deden we het lekker rustig aan. Eens even ervaren hoe dat vakantie vieren ook alweer moet… We gingen een blokje om, Quinn op zijn loopfiets en Lise op haar skeelers. Ze vindt dat nog best een beetje spannend zo buitenshuis, maar het gaat al best goed! Volgende keer trouwens toch maar even de (knie)beschermers aan voor de zekerheid…

Ik besloot Lise eens te leren Rummikubben en dat bleek ze heel snel onder de knie te hebben! Leuk, want ik vind dat een tof spelletje en het is super leuk om mee te nemen op vakantie. Dat gaan we dus maar eens doen! We hebben inmiddels al een aantal potjes gespeeld en ondanks dat ik haar hier en daar nog wel aanwijzingen moet geven of een beetje moet helpen, vind ik echt dat ze het inzicht snel te pakken heeft.

Woensdag haalde ik samen met papa de loungeset op bij M. Die moest nog mijn kant op maar dat was er nog altijd niet van gekomen. Het was meteen lekker weer dus ik heb er direct van kunnen genieten. Helaas kwam er donderdag weer regen en moesten de kussens naar binnen. Helaas staat de set maar deels onder een afdak, waardoor ik wel goed op de weersverwachting moet letten. De kussens zijn namelijk niet gemaakt om in de regen buiten te blijven liggen…

FINALLY! De gordijnen voor de slaapkamers boven kwamen binnen. Twee van de drie zijn perfect, eentje was niet helemaal naar wens en heb ik retour moeten sturen. Ik hoop binnenkort de blog over mijn slaapkamer alvast te kunnen delen. Dan volgen de kinderslaapkamers daarna hopelijk ook snel. Maar ik ben ontzettend blij dat de 40 jaar oude gordijnen eraf konden en er nu nieuwe, frisse gordijnen hangen. Dat geeft meteen zo’n ander beeld!

Woensdag was papadag en nam M de kinderen mee uit zwemmen. Ik had een werkdag en kreeg deze foto toegestuurd. Super leuk en het ging wonderbaarlijk goed! Ik vond het nog best dapper van hem om gewoon in zijn eentje met twee kids te gaan, maar met de nodige voorbereiding en duidelijkheid blijkt dat dus prima te kunnen. Goed om te weten!

Wat zijn er veel pakketjes binnengekomen deze week! Ook de nieuwste Blogbox arriveerde. Ik weet niet helemaal zeker of ik die bij het online komen van dit weekoverzicht al in mijn Stories gedeeld heb, maar zo niet dan komt het er snel aan. Ik kan alvast verklappen dat er hele fijne items in zitten! Er komt trouwens ook nog een aparte blog van online 🙂

Donderdag was het maar slecht weer en hadden we nergens zin in. Behalve in wafels met kersen en slagroom. Ik moest voor een paar boodschappen toch naar de winkel, dus konden we de spullen daarvoor meteen inslaan. Mmm… lekker hoor!

Daarna was het tijd om lekker te chillen met een film. Sjakie en de Chocoladefabriek op Netflix is hier een grote hit. Ik had de film heel lang geleden ooit gezien, maar vond het leuk hem weer eens te kijken.

Vrijdag had Lise een speeldate met haar beste vriend. Toen we haar hadden afgezet besloot ik met Quinn naar de Genneper Hoeve te fietsen om naar de dieren te gaan kijken en een ijsje te eten. Helaas was hij donderdagavond ziek geworden, maar daar leek hij vrijdag overdag gelukkig geen last meer van te hebben. Hij genoot zichtbaar van de één-op-één aandacht en vond het geweldig om de dieren te zien en in de stallen te gluren. En ik ook! Het weer was niet super, maar het was droog en we konden zonder jas.

Gisteren gingen we naar de dierentuin en vandaag hebben we weer een lekker dagje thuis. Fijn om zo de drukkere en rustige dagen een beetje af te wisselen. Voor komende week hebben we ook alweer een paar leuke dingen op de agenda staan 🙂

Hoe was jouw week? En probeer jij elke dag wat actiefs te ondernemen of doe je het net als wij een beetje om en om?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.