PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #188

13 juli 2020

Een dagje later dan gebruikelijk is hier dan toch de terugblik op mijn afgelopen week. Een week die heel gezellig begon, want vriendinnen Breg, Kim en Char kwamen gezellig naar Eindhoven. We borrelden eerst wat bij mij thuis en zijn daarna de stad in gegaan voor sushi en een wijntje op het terras. Het was een beetje gek en onwennig, maar tegelijkertijd heel fijn om weer eens ‘uit’ te zijn en onder de mensen.

Een dag later ging ik met de kinderen naar de verjaardag van mijn broertje. Lekker taart eten! Het waaide heel hard, maar we zijn toch op de fiets gegaan, omdat ik het onzin vond om voor zo’n klein stukje de auto te pakken. Maar met wind tegen kreeg ik daar toch een beetje spijt van…

Het werd hoog tijd voor een nieuwe autostoel voor Quinn. Al een tijdje stak hij met zijn hoofd boven de groep 1 stoel uit. Ik ging dus op zoek naar een groep 2/3 stoel en polste bij een vriendin of zij de stoel van haar zoontje misschien nog had staan. En dat had ze! Ik kon hem van haar overnemen en zo zat Quinn even later trots als een pauw in zijn nieuwe stoel. Het maakt hem meteen stukken groter vind ik. De oude stoel ging op Marktplaats en was in een mum van tijd verkocht.

Ik ging weer naar de sportschool! Het plan was eigenlijk om deze week twee keer te gaan, maar ik kreeg de tweede niet in mijn drukke planning gepropt dus bleef het bij één lesje. Hopelijk lukt dat deze week wel weer! Ik ging trouwens naar Xcore en stond met maar vier anderen in de les. Heerlijk rustig dus, echt fijn!

Hoe prachtig is deze foto? Quinn was dinsdag al om half 1 klaar bij de peuterspeelzaal en Lise was om kwart over 2 uit. Ik had niet zo’n zin om twee keer op en neer te fietsen en besloot net als vorige week naar de bibliotheek te gaan. En om te vieren dat dit de laatste week was voor de vakantie kreeg Quinn appelsap en nam ik een lekkere cappuccino. Tussen het drinken door kletste hij me trouwens de oren van het hoofd. Zo gezellig 🙂

Lise is uit zo’n beetje al haar zomerkleding van vorig jaar gegroeid. Ik wilde tot de sale wachten met het bestellen van nieuwe kleding en dus werd het tijd om eens rond te neuzen. Bij Happybee.nl kocht ik een heel aantal items voor haar en ook nog wat voor Quinn. Alles was geloof ik 40% afgeprijsd, dus dat is mooi meegenomen. En bijna alles paste en stond super. Neem nu dit heerlijk zomerse setje!

Woensdag had Lise een picknick met alle kinderen van groep 2 om samen met de meester de onderbouwperiode af te sluiten. Ik had als afscheidscadeautje een klein koektrommeltje gekocht en ingepakt en Lise maakte er nog een mooie kaart bij. Toch wel een momentje hoor… Gelukkig hoeven we de meester niet lang te missen, want eind oktober start Quinn bij hem in groep 1-2 🙂

Samen met de laatste schoolweek was het ook de week van de laatste zwemles voor de zomervakantie. Omdat Lise pas sinds de opening van de zwembaden na corona in badje 4 was gestart, ging ik er niet vanuit dat ze door zou mogen naar badje 5. Maar wat bleek? Alle drie de kinderen die op dat moment in badje 4 zaten, mochten door naar 5! Lise kon niet trotser zijn en ik was zo mogelijk nog trotser. Mijn knappe meid, na de vakantie in bad 5 en dan op voor diploma A.

Thuis lag er vrijdag een cadeautje op Lise te wachten. Ik ontving het boek van de Zoete Zusjes. Samen gaan we het lezen en dan schrijf ik er een review over. We zijn al begonnen en vinden het allebei een erg leuk boek!

Vrijdag is normaal koorrepetitie-dag, maar de jaarlijkse afsluiter is altijd de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ja, dat is zo saai als het klinkt maar wél belangrijk en dus was ik erbij. De bijeenkomst was netjes geregeld volgens de coronamaatregelen. Daarna gingen we met een klein groepje nog een drankje drinken op het terras. Hopelijk kunnen we na de vakantie gewoon weer lekker samen repeteren en niet meer via Zoom, maar gewoon lekker in real life.

Vandaag is hier officieel de zomervakantie begonnen. Bij jullie ook? En heb jij al in een restaurant of op een terras gezeten?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.