PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #184

14 juni 2020

Het is zondag en dus weer tijd voor een nieuw weekoverzicht! Ik heb het gevoel dat de structuur langzaamaan een beetje terugkomt. En dat is HEEL fijn en hadden we denk ik allemaal wel nodig. Vorige week zaterdag kwam lieve Bregje vanuit Maastricht naar mij. Het initiële plan was dat we aan de slag zouden gaan in mijn huis, maar toen bleek dat ik me had vergist en ik de kinderen wel had in plaats van niet, besloot zij zoon Laurens mee te nemen en maakten we er gewoon een gezellige middag van met z’n allen.

Kijk dit nou… We haalden frietjes bij de plaatselijke snackbar en liepen daar met z’n allen naartoe. De kinderen verbleven onder toeziend oog van Breg in de tegenoverliggende speeltuin terwijl ik de friet bestelde. En op de terugweg kletsten deze twee honderduit met elkaar. Zo lief 🙂

Zondag besloten we de wijk maar eens te verkennen. Zonder fietsje of buggy wist ik dat we met Quinn niet heel ver zouden komen, maar het was toch lekker om even rond te wandelen en een beetje sfeer te proeven in de omliggende straten.

De keuken is behoorlijk gedateerd zoals je ziet, maar die wordt over een tijdje vervangen door een nieuwe. Tot die tijd moeten we de afwas met de hand doen. En laat Lise dat nu super leuk vinden om te doen! Ik dacht dat ze er na één keer wel klaar mee was, maar ze heeft me echt al meerdere dagen geholpen. Zo wordt het nog best een gezellige activiteit ook… 🙂

De thuiskapper kwam langs om de kinderen onder handen te nemen. Bij Lise ging er een centimeter of vijf van de lengte af. Quinn had pas echt een coronakapsel en ziet er met zijn fris geknipte koppie compleet anders uit.

Kijk maar! Dit is trouwens zijn nieuwe favoriete spot op de peuterspeelzaal. Lekker een beetje hangen op het hekje terwijl hij dan eigenlijk met me mee naar huis moet. Eigenwijsje 🙂

In de week dat ik de kinderen fulltime heb, komt M ergens halverwege een keer eten. Zo hebben we dat afgesproken. Dinsdag was het zover en gelukkig wilde ook hij wel even helpen met afwassen… De kinderen vonden het fijn om papa weer te zien en andersom ook. Geslaagd dus!

Zo trof ik het stel aan op een ochtend vóór school. Zo heerlijk! Het was trouwens de eerste week dat beide kids weer normaal naar school en opvang/peuterspeelzaal moesten. Best een beetje spannend vond ik het om de ochtendspits in mijn eentje te doen en ze met de auto te brengen terwijl ik nog niet goed wist hoe lang ik erover doe. Maar ze zijn geen enkele keer te laat gekomen. Goed hè?

Ik vond een pakketje in de brievenbus met deze mooie droogbloemen. Van een lieve vriendin voor in mijn nieuwe huisje. Ontzettend lief!

Donderdag was het weer zwemlesdag. Mijn moeder bood vorige week aan dat we voortaan op donderdag Quinn wel bij haar kunnen brengen en dan na het zwemmen aan kunnen schuiven voor het eten. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ideaal hoor, om niet meer te hoeven koken als je om vijf uur moe en verhit uit het zwembad komt…

O, oh, wat had ik hier naar uitgekeken! De laatste keer was 11 februari dus ik was al bijna vergeten hoe het ook alweer voelde. Ik mocht naar de kapper! Verven, wassen, knippen, drogen. De hele reutemeteut. En ik voelde me na afloop als herboren. Kan het iedereen aanraden!

En toen was het vrijdagmiddag tijd om de kindjes weg te brengen voor een weekend bij hun papa. Ik wilde deze eerste keer een beetje extra lief zijn voor mezelf (nou oké, ik had er eigenlijk gewoon heel veel zin in) en bestelde sushi bij mijn favoriete restaurant. Friends op tv en een Mexicaans biertje erbij. De perfecte start van een toch wel gek weekend. Voordeel van de rust is wel dat ik enorm veel heb gedaan en nog ga doen in huis. Dat is ook wat waard!

Hoe was jouw week? En ben jij al naar de kapper geweest sinds die weer open is?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.