PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #183

7 juni 2020

Vorige week kwam het er effe niet van om een weekoverzicht te maken. Toen nog middenin de verhuizing, inmiddels gelukkig ‘over’. Hoewel er nog steeds een hoop moet gebeuren, is de rust een klein beetje weergekeerd en is er dus ook weer wat meer ruimte om te schrijven en te werken. En dus ook voor een gloedjenieuw weekoverzicht. Yes!

Ik ging langs bij Charlotte voor een wijntje en een avondje bijkletsen. Uiteraard netjes op afstand, maar o wat ben ik blij dat dit kan! Het blijft onnatuurlijk om elkaar niet even een knuffel of drie kussen te geven bij binnenkomst of vertrek, maar elkaar echt even kunnen zien en spreken is zoveel fijner dan alleen maar appen of videobellen…

Hier hadden we net de sleutel van mijn nieuwe huisje en begonnen we net met schoonmaken en het verven van de muren in de slaapkamers. De kindjes speelden lekker beneden en dat ging verbazingwekkend goed!

‘Hebben ze al een ijsje gehad?’, was de vraag die mijn vader zo’n beetje dagelijks stelde. Zonder ijsje was de dag niet compleet namelijk. Ik kan je vertellen: de kinderen klaagden niet. En het was er ook wel weer voor!

Altijd in de weer met water, deze jongen. Als je even niet oplet… Gelukkig hebben we in het nieuwe huis geen buitenkraantje 😉

Eindelijk! De zwemles is weer begonnen! Waar ik van andere ouders hoorde dat ze al langer weer aan het zwemmen waren, hoorde ik maar niets. Tot er een brief op de mat viel dat ze met kleinere groepen de lessen weer zouden hervatten. Via een online inschrijfsysteem kon je je kind inschrijven. De eerste X aantal kinderen mochten direct starten, de anderen moeten nog wachten. Gelukkig kon Lise dus weer van start. En het ging boven verwachting goed! De eerste keer ging M met haar mee en was ze in plaats van in badje 3 per ongeluk in badje 4 gezet. Toen dat na een minuut of tien werd ontdekt moest ze een paar vaardigheden laten zien en mocht ze gewoon in badje 4 blijven, omdat ze ’toch al een twijfelgeval was’. Jeej! Nog maar 1 badje verder en dan mag ze op voor diploma A. Eindelijk.

Mijn laatste ’thuisweek’ was ook meteen mijn laatste week met de luxe van een bad in de badkamer. En daar maakte ik dus nog maar eens goed gebruik van. Ik had tijdens het inpakken nog wat zakjes badzout gevonden en die kon ik op deze manier mooi opmaken. Ik ga het bad wel missen! Gelukkig heb ik nu een heel fijne douche. Ook wat waard 🙂

Toen Lise zag dat we nu een speeltuintje zo’n beetje pal voor de deur hebben, kon ze haar geluk niet op. Ik vind het nog wel een beetje spannend om haar er alleen naartoe te laten gaan omdat ik haar vanuit huis niet goed genoeg in de gaten kan houden, maar we lopen er als het lekker weer is regelmatig even heen om te spelen.

De allerlaatste avond in het ‘oude huis’ brak aan. Het tv meubel was al verhuisd en daarom gingen we maar op de grond voor de tv zitten tijdens Lise’s ‘opblijfavondje’. We keken de finale van Lego Masters met een zakje chips.

In het nieuwe huis was mijn vader vaak van de partij om te helpen met het leggen van de nieuwe vloer en het sjouwen van spullen. Zo lief! Quinn vindt het altijd heel interessant om te zien wat opa allemaal doet en gaat dan ook vaak heel geïnteresseerd staan kijken. Ik vond dit zo’n mooi beeld dat ik blij was dat ik mijn telefoon op zak had om het vast te leggen 🙂

De eerste paar dagen moest ik het doen zonder, maar toen was daar eindelijk mijn nieuwe wasmachine. Een heel fijn apparaat. Ik voel me een ontzettende huisvrouw als ik het zeg, maar ik word echt blij van het doen van wasjes nu. Laat dat nog maar even zo blijven!

Er kwam een grote doos van Plantje.nl vol met leuke plantjes, waaronder dit stel. Ik had zelf niets besteld en verwachtte ook geen perspakket, dus dit moest wel een cadeautje zijn. Gelukkig werd het raadsel al snel opgelost toen ik informeerde bij mijn vriendinnen Breg, Kim en Char. Zij hadden dit voor me geregeld. Zo leuk en lief! Ik moet nog op potjes-jacht, want de laatste zes staan nog buiten te wachten, maar deze hebben alvast een mooi plekje gekregen.

En toen was het mijn beurt om bij de zwemles van Lise aanwezig te zijn. Ze ging vrolijk verder in badje 4 en mocht zelfs voor het eerst in het diepe oefenen. Glimmend van trots zat ik langs de kant. Qua ‘coronamaatregelen’ zit het in het zwembad wel goed trouwens. Er was een vaste looproute, douches mogen niet worden gebruikt en de kleedkamer het liefst zo kort mogelijk (dus badkleding onder de gewone kleding aantrekken). Ouders moeten natuurlijk 1,5 meter afstand houden en moeten daarom op de met een kruis gemarkeerde plekken langs het zwembad plaatsnemen. Het voelde even wat gek, maar veiligheid gaat natuurlijk voor alles en ik ben al lang blij dat er weer gewoon gezwommen kan worden.

Hoe gaat het met jou? En hoe vind je het dat de basisscholen vanaf morgen weer volledig open gaan?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.