PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #182

24 mei 2020

Hoe gaat het met jullie? Hier zijn drukke tijden aangebroken. Het is je misschien al opgevallen dat er wat minder blogposts online komen dan je gewend bent. Ook op Instagram ben ik even iets minder actief. We zijn namelijk druk bezig met klussen in mijn nieuwe huisje. Daarover later in een aparte blog meer 🙂 Vorig weekend was ik het thuis zitten even helemaal zat en ging ik met de kinderen het park in. We namen brood mee voor de eendjes. Quinn vond dat helemaal fantastisch!

Ik was lopend, Quinn mocht op zijn loopfiets en Lise op haar nieuwe fiets. Wat logistiek nog best een uitdaging bleek, want Lise vloog er vandoor terwijl Quinn op z’n dooie gemakje fietste en zelfs regelmatig stopte om even een ‘pluizenbol’ weg te blazen. Op zich geen ramp, maar als ik het ene kind uit het oog verlies omdat het andere te snel of juist te langzaam gaat, vind ik dat toch niet zo fijn. Gelukkig kon ik ze uiteindelijk toch redelijk bij elkaar houden en kwamen we heelhuids thuis.

Lise is super trots dat ze op haar nieuwe fiets kan fietsen. Het is een 20 inch en hij is nog net wat aan de grote kant, maar als ze eenmaal is opgestapt fietst ze er zo op weg. Het grote voordeel ten opzichte van haar oude, 16 inch fiets, is dat ze op deze veel sneller vooruit kan zonder enorm moe te worden. Heel handig aangezien ze nu vaak zelf naar school fietst.

Een typische pyjamaochtend in het weekend. Lise bouwt met Duplo en ik wil even snel wat doen op mijn laptop, terwijl Quinn er dan als de kippen bij is en ‘ook wil werken’. Meestal doe ik dan maar snel de laptop dicht en weg en ga ik gezellig mee spelen, of we gaan naar boven om ons aan te kleden. Als het aan Quinn ligt zou hij de hele dag in pyjama rondlopen trouwens. Vindt ‘ie heerlijk!

Van Derma kreeg ik een fijn pakketje met zonnelotion en -spray toegestuurd. We zijn nog druk aan het testen, maar ik kan alvast verklappen dat ik binnenkort via Instagram laat weten hoe de producten bevallen en jij kans maakt op een flacon Kids lotion of spray!

Het thuis sporten gaat niet vanzelf en ik voel de laatste weken zelfs een behoorlijke drempel. Ik zou zo graag willen dat mijn vertrouwde groepslessen op de sportschool weer van start gaan, maar dat zal nog wel even duren vrees ik. Vorig weekend deed ik dus wel weer een les Xcore. Ik hoop dat ik er nu tussen het klussen en inpakken door ook een momentje voor weet te vinden, want als ik het eenmaal gedaan heb is het toch altijd fijn!

Hij doet ze niet vaak meer, dus daarom vind ik het des te specialer om hem zo aan te treffen. Quinn nog in slaap tijdens een middagdutje. Heerlijk toch? Hier liep het al tegen half vijf en moest ik hem dus echt wakker gaan maken. Maar zoals gezegd, dit is tegenwoordig echt een uitzondering. De meeste dagen blijft hij gewoon wakker overdag.

We gingen naar een meubelwinkel. Met een heel fijn Lego-tafeltje waar de kinderen zich nog best een uur hadden kunnen vermaken. Voordat ik kinderen had zag ik het nut nooit zo erg van die kinderhoekjes, maar nu snap ik het helemaal. Ideaal als je kinderen zich daar even kunnen vermaken zodat jij rustig kunt rondkijken.

Na uitgebreid testen vond ik een mooi en fijn bed! We gaan het vandaag ophalen en alvast op z’n plek zetten. Daar kijk ik wel naar uit! Quinn keurde het ook goed trouwens 🙂

Woensdag was ik de hele dag binnen aan het werk, terwijl het buiten heerlijk warm weer was. Ik stond mezelf toe om helemaal aan het eind van de werkdag toch even de zon in te gaan met een boek. Dat had ik wel verdiend vond ik.

M had het briljante idee om Mc Donald’s te laten bezorgen! Het bleek zelfs maar €1,50 te kosten. Helaas waren de frietjes wel wat afgekoeld en was er één beker frisdrank half omgevallen waardoor die zak een beetje nat was geworden van binnen, maar we hebben er allemaal van gesmuld. Best leuk zo thuis, voor een keertje!

Tja een rondje IKEA is niet per se wat je wilt nu, maar we moesten gewoon even kijken naar kledinkasten voor de kinderen. Gelukkig vonden we het perfecte exemplaar en namen we er twee mee naar huis. Ik laat ze binnenkort zien!

Wat je hier ziet is mijn vloer! Heel mooi (althans, dat vind ik) laminaat, in extra brede planken. Komende week gaan we het leggen. Ik ben zo benieuwd!

Ik verfde ook een van de muren van mijn slaapkamer in een mooie blauwe tint. Erg blij mee.

En na het shoppen en klussen vond ik dat ik na koorrepetitie wel een glas wijn had verdiend. Proost!

Hoe hebben jullie het lange Hemelvaartsweekend doorgebracht? Net als wij voornamelijk thuis of zijn jullie er even tussenuit geweest?

2 Comments

 • Reply MarjonS 24 mei 2020 at 07:46

  Wat fijn dat je een eigen plekje voor jou en de kinderen hebt gevonden.
  Wij hebben een picknick aan het water gedaan en verder zoveel mogelijk thuis.

 • Reply Stephanie 24 mei 2020 at 21:55

  Wij zijn naar renesse geweest. Daar heeft de familie een vakantiehuisje, dus daar lekker in de tuin gespeeld en naar het strand geweest. Fijn om even thuis weg te zijn

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.