PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #181

17 mei 2020

Vorige week zondag was het natuurlijk Moederdag. Het was mijn ‘uit-huis-week’, waardoor ik niet samen met de kinderen kon ontbijten. Ik had afgesproken dat ik voor de lunch thuis zou zijn en toen ik thuiskwam stond de tafel vol met knutselwerkjes en enorm veel lekkers. Ik voelde me ondanks de gekke situatie toch echt in het zonnetje gezet.

Na deze heerlijke lunch gingen we met z’n vieren even op bezoek bij mijn ouders. Waar we nog een lekker taartje aten.

We waren van plan de afstandsregels aan te houden, maar met een peuter is dat eigenlijk niet te doen. Hij wilde zo graag dat oma hem voorlas uit zijn favoriete boek over twee kippen. Mijn ouders hebben de afgelopen weken regelmatig filmpjes gestuurd waarin ze boekjes voorlezen, maar zo live met een klein mollig handje op je been is toch wel stukken leuker.

Toen we er net waren vroeg mijn moeder: ‘Speelt Quinn thuis eigenlijk nog wel met het keukentje?’ Ik zei dat dat de laatste tijd toch wel minder aan het worden is, maar dat hij er af en toe nog mee speelt. Vervolgens was hij een half uur zoet in het speelkeukentje dat bij mijn ouders in de kamer staat. We laten het daar dus voorlopig nog maar even staan.

Een grote mijlpaal de afgelopen week was het weer open gaan van de scholen en kinderopvang. Lise had er echt naar uit gekeken om weer naar school te gaan. Wat Quinn betreft had ik zo mijn twijfels of hij wel zin had om weer naar de gastouder te gaan. Eenmaal daar bleek gelukkig van wel en toen ik een paar uur later ook nog vrolijke foto’s kreeg doorgestuurd wist ik dat het wel goed zat. Fijn om weer in alle rust te kunnen werken en het lesgeven weer deels over te laten aan de mensen die ervoor geleerd hebben 🙂

Mijn Moederdag-chocolaatjes waren overheerlijk. Ik vind bonbons niet altijd even lekker, maar deze gingen er goed in. Die met melkchocolade waren mijn favoriet en zaten er gelukkig het meeste in.

School mag dan weer begonnen zijn, maar dat betekent natuurlijk niet dat er op de niet-schooldagen niet gewerkt moet worden. Onze tactiek is de werkjes zoveel mogelijk in de ochtend te maken zodat er daarna tijd is om lekker te spelen of naar buiten te gaan. En dat werkt gelukkig best goed!

We hadden ook weer een vriendje op bezoek. Heerlijk hoe die twee samen kunnen spelen. Hij is helemaal Lego-fan en samen gaan ze dan aan de slag met een van Lise’s Lego Friends dozen. Ze werken dan heel goed samen, waarbij de een de blokjes verzamelt die in het boekje staan en de ander bouwt. Na een tijdje wisselen ze dan om. Mooi om te zien!

Mijn bende van ellende 😉 Het naar bed gaan ging deze avond niet helemaal zonder problemen. Volgens mij had ik Quinn hier net weer uit bed gehaald en hoorde Lise dat hij nog heel even een filmpje mocht kijken. Toen ze in de deuropening verscheen zei ik dat ze er ook wel even bij mocht komen zitten. Na een filmpje en een knuffel ging het stel gelukkig wél lekker slapen.

Lise gaat twee hele dagen naar school, terwijl Quinn vier dagdelen naar de opvang/peuterspeelzaal is. Dat betekent extra quality time met mijn dochter. Die ik vrijdag maar eens nuttig besteedde door de bovenverdieping onder handen te nemen. Gelukkig vond ze het heel leuk om me te helpen met poetsen. En toen zij er genoeg van had en naar beneden verdween voor een filmpje, hoefde ik alleen nog maar even te stofzuigen.

Hoe is bij jullie de eerste school-/opvangweek bevallen? Geeft het je zelf ook meer rust nu de kinderen weer wat meer ritme en structuur in hun dagen hebben?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.