PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #180

10 mei 2020

De laatste ‘quarantaineweek’ zit erop. We hebben het toch maar even acht weken gedaan met z’n allen. In onze situatie met wat extra uitdaging, maar ook dat ging best goed. Ik merkte tegen het einde wel dat de kinderen zich steeds moeilijker zelf wisten te vermaken. Gelukkig was het de afgelopen week mooi weer en zijn we er dus veel op uit gegaan. Lekker in onze achtertuin of op de fiets naar een speeltuintje, of de natuur in. Dat is altijd goed!

Lise had het plan opgevat om binnen een hut te bouwen met de loungekussens van buiten. Helemaal blij was ze ermee. Helaas was de hut niet groot genoeg voor twee kinderen, dus dat leverde dan toch weer de nodige strijd op.

Quinn vond een nieuwe bellenblaas. Eén bellenblaas. Gelukkig slingerde er nog wel ergens een tweede ‘dop’ rond en dus konden er op deze manier (bellenblaas aan tafel getapet) toch zonder ruzie bellen worden geblazen.

Even lekker spelen in de speeltuin is altij fijn! Hier was het nog niet zo warm, maar Lise vond het wel weer voor een zomers rokje. Met een jas erbij aan, kon dat gelukkig best.

4 mei, dodenherdenking. Heel gek met een lege Dam en een koning met een corona-kapsel… Ik maakte er een foto van ‘voor later’, want hopelijk is dit de eerste en de laatste keer dat het op deze manier moet.

Woensdag ging ik even met mama naar de bouwmarkt. Voor laminaat. Dit hierboven zijn twee vloerkleden voor de kinderslaapkamers. Niet per se nodig, wél heel leuk en dus gingen ze mee naar huis. Ik kreeg op Instagram veel vragen waar ze vandaan komen. Ze zijn te koop bij Kwantum en er zijn ook nog andere dierenvarianten verkrijgbaar. Ik zag geloof ik een aap, schildpad, panda… Maar deze tijger en kat vond ik voor mijn eigen kids het leukst.

Lise ging woensdag eerst spelen en vervolgens logeren bij haar beste vriendje. Hij is overigens het enige kindje waar ze deze ‘coronatijd’ veel mee mocht spelen. Maar dat hele logeren vond ik best een ding, terwijl zij er al weken om zeurde. En nu mocht het dus eindelijk. ‘Zullen wij dan met Quinn naar de Mac gaan en het buiten op de Markt opeten?’, appte M. De kookplannen voor die avond werden een dagje verschoven en Mc Donald’s it was. Dat vond Quinn allesbehalve erg, zoals je ziet.

Lise vond het logeren toch iets spannender dan gedacht en werd nog diezelfde avond thuisgebracht. Ze was de volgende ochtend intens verdrietig en wilde het liefst meteen weer terug naar haar vriendje. Om haar op te vrolijken haalde ik de fietskar uit de garage en fietsten we naar een mooi natuurgebied waar Quinn en Lise koeien en kippen mochten kijken en even lekker konden spelen.

Op het Clausplein, midden in het centrum van Eindhoven, is sinds kort een mooi stukje groen aangelegd. Het is zo’n beetje schuin tegenover M zijn werk en omdat hij een dagje op kantoor werkte gingen we daar even langs en picknickten we vervolgens in het gras. Bijkomend voordeel is dat mijn favo koffietentje eraan grenst, dus ik zie mezelf hier de komende tijd wel vaker zitten. Het is een fijn plekje geworden!

Toen het echt lekker weer werd maakten we het, inmiddels HEEL smerig geworden, zwembadje schoon, vulden het met vers water en toen kon er weer heerlijk mee gespeeld worden. Quinn zonder luier met een potje binnen handbereik waar hij voor het eerst bewust een plas op deed. Dat was even een momentje hoor!

Mooie dagen zijn perfect voor barbecues! Dus dat deden we. Ik geniet echt zo van buiten eten!

‘Mama pakt altijd twee stoelen als ze gaat chillen, laat ik dat ook eens doen’, moet Quinn gedacht hebben. Heerlijk om te zien hoe kinderen je nadoen. Hier nog steeds zonder luier trouwens, haha. Helaas is het de komende week minder goed weer voor deze blote billen zindelijkheidstraining, maar zodra het weer kan gaan we er lekker mee door. Eind oktober ‘moet’ hij zindelijk zijn. Dat moet lukken toch?

En vandaag vier ik de gekste Moederdag in zes jaar. Wakker geworden in het huis van mijn eigen moeder en niet bij mijn kindjes. Maar gelukkig zie ik ze vandaag bij de lunch en gaan we vanmiddag op afstand een taartje eten bij opa en oma. We maken er gezien de omstandigheden gewoon het beste van.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne, gezellige Moederdag! Dat alle moeders maar lekker verwend en in het zonnetje gezet mogen worden 🙂

2 Comments

 • Reply Nicole 10 mei 2020 at 15:39

  Heel herkenbaar dat het heel gek is om zonder de kindjes wakker te worden! Eigenlijk zou ik dit weekend de meiden pas vanavond na het eten terug bij mij krijgen maar gelukkig was het geen probleem dat ze vanmorgen al terug kwamen zodat ze gewoon lekker bij me zijn vandaag!

  • Reply Monique 11 mei 2020 at 09:41

   Wat fijn dat je je kinderen toch de hele dag bij je hebt gehad. Hopelijk was het een fijne Moederdag en heb je ervan genoten!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.