PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #18

15 januari 2017

Wat een heerlijke week hebben we achter de rug! Dat realiseerde ik me net nog even extra, toen ik de foto’s bij elkaar aan het zoeken was. Zo had ik een date met mijn blogvriendinnen, kregen we twee keer kraamvisite en ging ik maar liefst twee avondjes uit. 

Zondag had ik weer afgesproken met de blogvriendinnen met wie ik nu al geruime tijd in een appgroepje zit. We zouden dit keer voor de allereerste keer met z’n allen aanwezig zijn én er waren drie baby’s van de partij. Coco van Janske, Landon van Laura en natuurlijk had ik zelf Quinn meegenomen. Die uitgebreid geknuffeld werd door onder andere Bregje. We hadden een ontzettend gezellige middag, hebben samen geluncht, veel gekletst en gelachen en de kinderen hebben heerlijk kunnen spelen. Ik ben zo blij met dit groepje lieve meiden!

Gelukkig dachten we er net op tijd aan een groepfoto te maken. De dresscode was trouwens niet zwart hoor, dat was puur toeval!

Maandag mocht Lise eindelijk weer naar de peuterspeelzaal, na twee weken kerstvakantie. Tijdens de vakantie vroeg ze bijna dagelijks of ze weer naar de speelzaal mocht. Zo leuk vindt ze het dus. Toen ik haar maandagmiddag op kwam halen zei ze ‘kom eens mee mama!’ en trok me mee naar de ‘schildersezel’ waar ze helemaal zonder hulp een heel mooi schilderij had gemaakt. Heerlijk, dat enthousiasme.

Maandagavond kregen we kraamvisite van drie collega’s van M zijn werk. En zij namen een wel heel tof kraamcadeau mee: een Wobbel! Quinn is er natuurlijk nu nog te klein voor, maar Lise vindt het helemaal niet erg om hem alvast uitgebreid te testen. Ze gebruikt hem nu het liefst als glijbaantje van de bank.

Dinsdag kwam mijn moeder even langs. Lise was bij de gastouder en wij wandelden met Quinn even naar de winkels in de buurt voor wat kleine boodschapjes.

En ’s avonds sliep Lise voor het eerst met haar nieuwe hoofdkussen. Daarover binnenkort meer. Omdat Quinn op dat moment ook boven was, mocht hij het kussen ook even testen. Volgens mij is het goedgekeurd!

Woensdagochtend ging ik met Lise voor het eerst naar een lesje ‘muziek en spel’, georganiseerd in een speelzaal in de buurt. Janske was er ook met haar dochters. Het is een lesje waarbij de ouders samen met hun kind liedjes zingen, muziek maken en bewegen. Heel laagdrempelig, maar een leuke activiteit om samen te doen. Helaas had ik het te druk om foto’s te maken, maar misschien dat ik dat in de komende weken wel eens kan doen.

’s Middags had ik een afspraak bij de kapper voor Lise. Ze was een beetje huiverig en alleen in de stoel zitten vond ze nog te eng. Maar bij mij op schoot deed ze het fantastisch. Er is behoorlijk wat van de lengte af, maar daardoor kan ze het weer wat beter los dragen. De kapster maakte weer een mooi vlechtje aan de voorkant 🙂

Donderdagochtend was Lise weer op de speelzaal en rommelde ik wat aan in huis. Na de boterham wilde Lise graag knutselen met ‘de vierkantjes’. Daarmee bedoelde ze het Sint-knutselsetje van Action dat we nog in de kast hadden liggen. Ach, waarom ook niet? Quinn had geen zin om te slapen en zat er dus gezellig bij.

Net voor het avondeten zette ik Quinn even in de wipstoel. Zijn gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen! En Lise wilde hem entertainen met speeltjes die ze vervolgens op en naast hem legde, hihi.

Toen M thuiskwam uit zijn werk, sprong ik snel op de fiets. Ik had namelijk een dinnerdate met een van mijn beste vriendinnetjes. We gingen naar een Marokkaans restaurant. Ik was er nog nooit geweest maar wel erg nieuwsgierig naar. En we hebben gesmuld! Op de foto zie je het toetje: een dadeltaartje met walnoten en vanille-ijs. Mmm!

Vrijdagochtend kregen we weer kraamvisite. Twee ex-collega’s van mij dit keer, waarvan eentje haar zoontje meenam. Van tevoren maakten Lise en ik nog snel even het huis aan kant…  Het was erg gezellig, fijn om Quinn te kunnen showen en leuk om hen weer te zien na zo’n lange tijd.

Vrijdagavond ging ik alweer een avondje uit. Samen met mijn broertje ging ik naar de voorstelling van Ronald Goedemondt. We hadden prachtplaatsen op de vierde rij en ik heb tot tranen toe gelachen. Wat is dat toch een geweldige cabaretier! Vlak voordat we met de trein weer terug naar huis ging, wipten we een AH To Go binnen en scoorde ik deze nieuwe(?) smaak KitKat Chunky. Hij was lekker, maar van de cookie dough had ik toch net iets meer verwacht.

Zaterdagochtend waren we al vroeg op. We gingen namelijk met vrienden en hun kinderen een dagje zwemmen bij Landal Het Vennenbos. Op de heenweg begon het opeens te sneeuwen. Gelukkig bleef het op de snelweg niet echt liggen en kwamen we zonder problemen bij het park aan.

Van de vriendin met wie ik donderdagavond was gaan eten had ik een zwembroekje voor Quinn geleend. Het leek me een beetje nutteloos om er eentje te kopen, omdat hij het dan waarschijnlijk maar één keer zou dragen. Fijn dat zij er nog eentje had liggen!

Lise had de tijd van haar leven in het zwembad. Ze vindt het echt geweldig en heeft bijna niet stil gezeten. Met Quinn ben ik ook even het babybadje in gegaan. Anders dan ik verwachtte, vond hij het best prima allemaal. Ik heb hem met zijn voetjes in het water laten trappelen terwijl hij lekker veilig bij mij op schoot zat. Mooi momentje zo met Lise erbij!

Voor we weer naar huis reden aten we nog een hapje bij het Italiaans restaurant op het park. Lise smulde van een kinderlasagne en wij aten pizza. Het was een super gezellige maar toch ook wel vermoeiende dag. In de auto sliep Lise dan ook vrijwel meteen.

En nu zit ik eigenlijk nog veel te laat de laatste hand te leggen aan dit weekoverzicht. M is nog even de stad in met een vriend, maar ik duik zometeen lekker mijn bedje in. Quinn voeden en dan lekker slapen.

Wat zijn jouw plannen deze zondag? Behalve een visite in de middag hebben wij nog geen concrete plannen. Eens zien wat de dag ons brengt!

6 Comments

 • Reply Nicole 15 januari 2017 at 07:16

  Wat een fijne week zeg. En goed idee dat zwemmen hebben wij ook al heel lang niet meer gedaan..

 • Reply Loes Johanna 15 januari 2017 at 09:29

  Wat een leuke week! Heerlijk zo dat zwemmen. Vond trouwens hetzelfde van die Cookie Dough, was helemaal enthousiast maar het voegde niet veel toe, haha.

 • Reply Jodi - liefthuis 15 januari 2017 at 11:00

  Wat gaaf die muziek les ben heel benieuwd wat het is. Heerlijk ook die date met de bloggers. En die wobbel 😍 Super gaaf cadeau

 • Reply Jessica 15 januari 2017 at 11:49

  Wat een fijne week. Die foto op het kussen van Lise zo leuk, ze lijken echt wel op elkaar. Mijn zondag plannen, die zijn er eigenlijk niet, heerlijk! Wij gaan waarschijnlijk zo even aan de wandel en verder zullen we weinig ondernemen.

 • Reply Bregje 15 januari 2017 at 13:48

  Wat een fijne week! En Quinn in zijn zwembroekje: SMELT! 😍
  Ik ga zo mijj brakke lijf effe in de steigers zetten, want vanavond verjaardag van mijn schoonvader 😁

 • Reply Tips voor Papa's 15 januari 2017 at 14:43

  Ziet er uit als een drukke, maar gezellige week. Het is wel echt een flink babyboom in bloggersland he ;)! Ik ben trouwens heel benieuwd naar het kussen. We hebben hier een kinderkussen van de Ikea, maar ben er niet heel erg tevreden mee; het is zo’n dun ding

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.