PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #179

3 mei 2020

Koningsdag 2020 was er een om nooit te vergeten. Wat immers normaal DE dag is om er op uit te gaan, moest dit keer vanuit huis gevierd worden. Ergens vond ik het wel lekker dat we ons niet druk hoefden te maken over welke vrijmarkt we echt niet mochten missen en welke feestjes er waar zouden zijn. De enige twee dingen die op mijn bucketlist stonden waren een oranje tompouce en een toast met de koning via de televisie.

En natuurlijk moest de vlag (met oranje wimpel!) worden uitgehangen. Onder streng toezicht van deze twee bengeltjes, die stonden te springen om er ondanks alles een feestje van te maken.

Het was heerlijk weer. Pijnlijk genoeg schijnt het qua weer de mooiste Koningsdag ooit te zijn. Maar we wisten daar prima van te profiteren. Zo zochten we een speeltuintje op dat Lise laatst ontdekte toen ze bij een vriendje spelen. Het bestaat uit alleen maar houten objecten om in te klimmen en op te balanceren, heel leuk! Quinn vermaakte zich er ook prima zoals je ziet.

Na de toost met de koning borrelden we in de tuin verder. En daar hoort natuurlijk een zakje chips bij!

Sinds we de Airfryer gebruiken om frietjes te bakken, gaan we eigenlijk zelden nog naar de snackbar. Toch vind ik het zo af en toe wel lekker om eens ‘echte’ friet te eten. En dat deden we deze week dus maar weer eens. Natuurlijk ook om de lokale snackbar te steunen in deze moeilijk tijd. Win-win 😉

De frietjes gingen er goed in. En Quinn vond de saus van papa wel érg lekker…

Het was onze eerste meivakantieweek en dus probeerde ik wat extra leuke dingen te doen met de kinderen. Best lastig als je al zeven weken thuis zit en de inspiratie een beetje op begint te raken. Maar cupcakes bakken vond Lise een heel goed idee. Helemaal in stijl in haar Elsa-jurk.

Ik ben nog steeds aan het trainen met de Start to Run app van Evy Gruyaert. Deze week rondde ik training 3, 4 en 5 af. Elke training bestaat uit intervallen die heel rustig opbouwen naar 5 km aan één stuk kunnen lopen. En waar ik eerst dacht dat mijn conditie wel meer aankon dan er in die eerste paar trainingen van me gevraagd werd, ben ik nu toch heel blij dat ik ze allemaal netjes doorlopen heb. Ik merk gewoon dat mijn lijf het hardlopen niet meer gewend is. De intervallen zijn nu maximaal 3 minuten lang en ik ben blij als ik daarna weer 3 minuten in stevig tempo mag wandelen om op adem te komen. Voor volgende week staan training 6, 7 en 8 op de planning. Ik ben benieuwd!

Nu de scholen weer bijna van start gaan durf ik het iets beter aan om Lise thuis met andere kindjes te laten spelen. Ik stelde voor om popcorn te maken in een pannetje en dat vonden ze mega interessant! En lekker natuurlijk.

Deze enorme doos werd bezorgd! Het is de Happy Mom Blogbox en hij zat helemaal vol leuke spulletjes. Wie mij op Instagram volgt heeft al een sneak peek gehad, maar komende week zal ik er uitgebreider op in gaan in een aparte blogpost.

Ik kocht asperges bij de Brandevoortse Hoeve en daar smulden we van. De kinderen vonden het overigens niet zo lekker, maar hebben er wel allebei goed van geproefd. Dat vind ik het belangrijkste. Ik kocht trouwens ook meteen een pakketje voor mijn ouders, dat we meteen even langs gingen brengen.

En op vrijdagavond was het weer tijd voor mijn enige echte ‘verplichting’ van de week (naast de zorg voor de kinderen en mijn werk uiteraard): koorrepetitie. Nog steeds nieuwe stijl, via Zoom. Lise mocht wat langer opblijven en dat werd per ongeluk wel erg lang omdat de repetitie wat langer doorging dan ik had verwacht en ik niet tussentijds weg wilde. Gelukkig vermaakte Lise zich prima met de tv en werd ze zelfs nog creatief met papier en stiften om negen uur ‘s avonds. Ach, het is vakantie!

Hoe was jullie week? En hoe hebben jullie Koningsdag gevierd (als je het gevierd hebt tenminste)?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.