PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #178

26 april 2020

En zo zijn we weer een quarantaine-weekje verder. Hoe gaat het bij jullie? Hebben jullie de eerste week meivakantie er al op zitten of moet die nog beginnen? Voor ons was het een ‘gewone’ thuisschoolweek. Zonder gelukkig al teveel strijd over de werkjes die Lise opkreeg van school en met een paar keer een lesje via Zoom in een kleiner groepje. Op deze foto zitten we trouwens een filmpje te kijken dat een van de peuterleidsters van Quinn heeft opgenomen. Ze leest er een boekje voor over de zonnebloem. Hij vindt het helemaal geweldig en heeft het filmpje volgens mij al wel tien keer gezien.

Ik deed ook weer weekboodschappen. Hier lijkt het alsof we alleen maar gezonde dingen eten, maar dat komt gewoon doordat ik eerst langs het groente- en fruitschap kom en daarna de foto maakte. Maar goed, ik probeer sowieso redelijk bewust te kiezen. Al koop ik ook gewoon toetjes en ijsjes, chips en chocola.

Er werd voornamelijk buiten gespeeld deze week, want het was er perfect weer voor. Maar zo af en toe vinden de kinderen het ook fijn om binnen te spelen. Quinn heeft de Bla Bla Blocks van VTech helemaal herontdekt. Het leuke is dat hij er nu hele bouwwerken van weet te maken. Alleen niet altijd even stabiel qua opbouw, zoals je ziet.

Tussen het werken, het spelen van politieagent en het opruimen door is er gelukkig ook nog tijd om heel even op te laden in het zonnetje. Heerlijk vind ik dat!

Voor een Instagram-challenge met 8 andere moeders moest er even een foto worden gemaakt met een glas wijn. Omdat we geen fles open hadden op dat moment (hoe dan?) deed ik er stiekem groene ijsthee in. Voordeel daarvan was dat Lise het vervolgens op mocht drinken. Dat leverde meteen een loedermoeder-waardig plaatje op 😉

Lekker samen bouwen met Duplo! Lise vindt het zo leuk om daarmee bezig te zijn. Samen bouwden we een uitkijktoren met een parkje. Best goed gelukt he? Daarna mocht ze nog even opblijven terwijl Quinn al naar bed was. Ze voelt zich dan heel groot en vindt het gezellig om nog even met mij een filmpje te kijken en wat lekkers te eten.

Wanneer is deze jongen opeens zo groot geworden? Deze schommel heeft drie verschillende ‘standen’. Voor Lise haalden we de achterkant eraf omdat zij er niet meer goed op paste. Ik dacht daarom dat de schommel voor Quinn niet meer geschikt zou zijn, omdat hij er te weinig steun op zou hebben. Maar zoals je ziet heeft hij die steun helemaal niet meer nodig! Nu schommelen ze vaak samen waarbij de een de ander duwt. Zo leuk!

Zo nu en dan ontsnap ik in de middag heel even van de heisa binnen en trek ik me even buiten terug met koffie en wat lekkers. Als het mooi weer is is dat geen straf!

Hier zit Quinn weer dat voorleesverhaaltje van zijn peuterjuf te bekijken. Zo lief… Hij zit er dan helemaal in. Het mooiste van alles was nog dat ze afgelopen vrijdag opeens in levenden lijve aan de deur stond met een knutselpakketje voor Koningsdag. Je had zijn gezichtje moeten zien! Toen de ergste schrik voorbij was trok hij zijn bodywarmer en schoenen aan en zei dat hij met haar mee wilde. Toen ze zei dat dat niet ging omdat ze op de fiets was, ging hij spontaan zijn loopfiets halen… Schatje. We hebben hem toch maar thuis gehouden.

De meeste werkjes die Lise voor school moet doen vindt ze saai (want die heb ik al heel vaak gedaan!) of moeilijk, maar dit kaartspelletje was een groot succes! Daarna heb ik haar leren pesten en dat ging al best goed. Zo leuk als kinderen wat groter worden en je steeds meer spelletjes kunt gaan spelen samen.

Op aanraden van vrienden installeerde ik de Start to Run app van Evy Gruyaert. Jaaaaren geleden, ik denk wel tien jaar of zo, heb ik al eens met haar podcasts getraind naar de 5 km. Deze app werkt hetzelfde, alleen zit je niet meer vast aan de door haar uitgezochte muziek maar kun je gewoon je eigen (Spotify) playlist afspelen. Ideaal! Helaas is de app niet gratis, maar als ik voor een tientje per jaar in beweging blijf bij gebrek aan sportschool heb ik dat er graag voor over.

Ik beleefde de fijnste werkdag in weken, of misschien wel maanden. Ik mocht namelijk een dagje thuiswerken in een hotel. Voor een samenwerking was ik te gast bij Hotel Mariënhage hier in Eindhoven. Je hebt de blogpost daarover misschien al gelezen, dus ik zal niet al teveel uitweiden maar het was fantastisch.

Ik kreeg ’s middags ook nog een rondleiding door het hotel en kwam daarbij langs deze muur uit 1420, die ze tijdens een verbouwing plots achter een andere muur ontdekten. De andere muur is gesloopt en deze blijft gewoon in deze staat bewaard. Vind dat altijd zo bijzonder om te zien!

Weer thuis kon ik meteen aanschuiven bij dit pizzafeestje in de speeltuin. Tja, je moet er wat van maken deze crisis…

En datzelfde geldt voor de vrijdagmiddagborrel met mijn vriendinnen. Dit keer had ik het rijk alleen omdat Lise bij een vriendje speelde, M de middag op kantoor werkte en Quinn in bed lag. Dat was echt even genieten! En lachen, want dat doen we ook heel veel 🙂

Vertel! Hoe gaat het bij jullie? En wat zijn jullie plannen morgen, met Koningsdag/woningsdag? Ik denk dat wij gewoon thuis blijven (duh) en een oranjetompouce eten op Koning W-A.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.